calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Boala Alzheimer

 

Boala Alzheimer

Boala Alzheimer sau simpu Alzheimer este cea mai frecventa cauza de dementa a varstei a treia.

Boala Alzheimer este cea mai importanta din grupul bolilor degenerative a sistemului nervos central.

In boala Alzheimer pentru multi pacienti, tulburarile de memorie devin suparatoare pe masura ce imbatranesc.

Aproximativ 40 % dintre persoanele de peste 65 de ani prezinta alterari de memorie, asociate inaintarii in varsta ceea ce reprezinta de exemplu, in SUA, circa 16 milioane de oameni dintre care 1 % evolueaza anual catre dementa fiind diagnosticati cu boala Alzheimer. Este important sa privim cu seriozitate orice simptomatologie.

De asemenea, este utila obtinerea unui scor standardizat al abilitatii cognitive prin utilizarea unor scale de inregistrare, cum ar fi examinarea statusului minimental care consta in 30 de teme ce evalueaza memoria, orientarea, atentia, calculul, limbajul si abilitatile vizuale.

Care sunt regulile de mentinere a sanatatii creierului?

- Reducerea stresului
Stresul cronic poate contribui la aparitia depresiei si a tulburarilor anxioase care interfera, adeseori, cu procesele normale ale memoriei, mai ales la persoanele varstnice.
- Activitatea fizica
Exercitiile fizice pot sa creasca fluxul cerebral, care la randul sau, duce la stimularea celulelor nervoase.
- Alimentatia
Persoanele care au un exces ponderal prezinta un risc crescut de aparitie a unor boli precum diabetul zaharat, hipertensiunea arteriala. Aceste boli asociate obezitatii, produc afectiuni cardiovasculare, care au ca urmare alterarea memoriei si dementa.

Studiile arata ca regimurile alimentare sarace in grasimi reduc riscul de instalare a bolii Alzheimer. Exista, insa, si grasimi benefice pentru sanatatea creierului (dieta bogata in ulei de masline cu efect protector fata de declinul cognitiv asociat inaintarii in varsta). Vitamina C si A, avand un efect antioxidant, pot de asemenea proteja creierul. A fost dovedita capacitatea antioxidanta relativ mare a unor fructe si legume: afine, capsuni, rosii, broccoli.

- Activitatea mentala
Riscul de a face boala Alzheimer este mai redus in randul persoanelor active din punct de vedere intelectual. Persoanele care obisnuiesc sa citeasca si desfasoara activitati stimulatoare pentru intelect sau legate de procesul de invatare isi mentin mai bine functia mneyica si un timp mai indelungat.

Persoanele care au suferit un traumatism cranio-celebral cu pierderea starii de constienta timp de minim o ora, sunt expuse unui risc dublu de a face la un moment dat boala Alzheimer.
Fumatul este un alt factor de risc pentru tulburarile de memorie ce apar odata cu inaintarea in varsta. Fumatorii sunt expusi unui risc dublu de a face boala Alzheimer.

Studii efectuate pe bautorii moderati de vin au indicat la acestia un risc mai scazut de aparitie a bolii Alzheimer, comparativ cu marii bautori si cu abstinentii.  S-a constatat ca mentinerea contactelor interumane si implicarea in activitati utile permit anticiparea unei batraneti frumoase.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in Alzheimer:

Senior Formula  Senior Formula (1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, asigura un aport optim de vitamine, minerale si nutrienti cu actiune directa pe scoarta cerebrala,sprijinind totodata o buna functionare a sistemului imunitar si nervos)
ZenThonic  Zen Thonic (2-1-0 linguri inainte de masa, 2-3 luni continuu, xantonele din compozitie actioneaza ca anti-degenerativ in bolile neuropsihice, iar continutul de resveratrol din strugurii rosii reduce daunele la nivelul creierului in maladia Alzheimer)
Super Soya Lecithin 100  Super Soya Lecithin (1-1-0 in timpul mesei, imbunatateste memoria, sustine sanatea celulei nervoase la nivelul creierului si previne degradarea functiilor cerebrale) alternand la cate 1 flacon consumat cu Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, stimuleaza procesul de recuperare in Alzheimer)
Rhodiolin 120 capsule  Rhodiolin (1-1-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, relaxeaza sistemul nervos central si periferic prin cresterea sintezei de serotonina supranumita hormonul bunei dispozitii sau al fericirii)
Low Deuterium Oxy Cristal produs original Calivita  Oxy Crystal (7-7-7 picaturi in pahar cu apa plata, dupa masa, asigura oxigenarea in profunzime a creierului, stopeaza degradarea cerebrala, stimuleaza memoria, imbunatateste toate procesele fiziologice si metabolice)

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com