calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Caderea parului

 

Caderea parului

Calvitia reprezina caderea parului in regiunile frontala, parietala si occipitala, cadere care se produce progresiv, incepand de la varsta de 18-19 ani si devine maxima in jurul varstei de 40-50 ani. Se intalneste aproape exclusiv la barbati. Implicarea seboreei in geneza calvitiei a fost incriminata la sfarsitul secolului al-XIX-lea, insa incepand cu anul 1942 s-a emis ipoteza unei actiuni androgenice asupra foliculilor predispusi genetic.

In prezent se accepta ca aceasta calvitie este transmisa autosomal dominant si ca este rezultatul unei cresteri a activitatii unei enzime, denumite 5-alfa-reductaza, la nivelul scalpului.

Aceasta enzima determina cresterea accentuata a unui hormon , dihidrotestosteronul, care porneste fenomenele patogenice care duc in final la alopecie.

Din cauza implicarii unui hormon sexual masculin aceasta forma de alopecie poarta denumirea de alopecie androgenica.

Intrucat activitatea enzimei 5-alfa-reductaza este de 3-4 ori mai mare la barbati decat la femei, acest tip de alopecie este mai frecventa la barbati.

Ea se intalneste si la femei, insa are o dispozitie diferita: afecteaza mai ales regiunea mijlocie a capului si mai putin, sau deloc, regiunea frontala.

De asemenea, la femei progresiunea alopeciei este mai lenta, posibil datorita rolului protector jucat de hormonii estrogeni.

Alte cauze implicate in geneza unei calvitii (alopecii difuze) sunt urmatoarele: malnutritia cronica, anemia feripriva necorectata mult timp, deficienta de zinc, alimentatie parentala prelungita si inadecvata, cauze endocrine (mixedem, hipertiroidism, hipoparatiroidism). O cauza relativ frecventa o reprezinta tratamentele prelungite cu citostatice, anticoagulante, inhibitori de hormoni tiroidieni, razele X.

O forma particulara de pierdere difuzata si acuta de par o reprezinta asa-numitul Effluvium telogen. In acest caz este un debut brusc al pierderii difuze de par si este precedat de un eveniment care a reprezentat un soc pentru persoana respectiva: soc chirurgical, hemoragic, o perioada prelungita de febra mare, dieta drastica de slabire, tulburari psihice. Poarta aceasta denumire din cauza trecerii rapide a ciclului pilar din faza de anagen (in care se produce cresterea firului de par) in faza de telogen (in care parul nu mai creste).

Aceasta precipitare spre telogen, determinata de factorii mentionati mai sus, produce o inlocuire rapida a bulbilor pilosi cu altii care se dezvolta mai rapid. Pierderea de par este uneori profunda, foarte evidenta la periat sau pieptanat. La examenul clinic parul se desprinde usor, fara durere locala.

Tratamentul unei alopecii difuze este personalizat cauzei sau cauzelor si nu trebuie absolutizata nici o metoda. Nu exista tratament miraculos, nici ca eficacitate si nici ca rapiditate de instalare a efectului benefic. O pierdere difuza de par este o problema serioasa ca patologie, cu posibile implicatii la nivelul altor functii ale organismului si de aceea trebuie sa va adresati unui medic specialist.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in caderea parului:

Rhodiolin 120

Silk & Shine Shampoo

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com