calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Litieza biliara sau calculii biliari - pietre la fiere

 

Litieza biliara sau calculii biliari - pietre la fiere

Litiaza biliara este prezenta calculilor in vezicula biliara, cunoscuta si sub denumirea de pietre la fiere sau calculii biliari, este un fenomen frecvent, dar numai o parte dintre persoanele cu litiaza biliara au semne manifeste de boala.

Calculii biliari (pietre la fiere) sunt o afectiune destul de frecventa, factorii de risc pentru aparitia lor fiind : sexul feminin, obezitatea, dieta hipercalorica sau cu foarte putine calorii, istoricul familial pozitiv.

Varsta medie de manifestare este 40-50 de ani, aparand la femei de 2-3 ori mai frecvent decat la barbati. Fierea este secretata continuu de ficat, este depozitata in vezica, de unde este eliminata intermitent in intestin - cca. 500 ml in 24 h.

Carnea si grasimile cresc producerea de bila, in timp ce zaharul o scade. Un obstacol in calea eliminarii ei produce icter in 2-3 zile. Bila contine: 96% apa, restul fiind saruri minerale, colesterol si alte grasimi, iar orice modificare in chimismul ei genereaza, dupa caz: calculi, icter, infectie, cancer.

Calculi biliari pot fi de natura colesterolica (colesterina) sau mixta (colesterina, bilirubina, carbonat de calciu), sunt de obicei unici, ovoizi, cu suprafata regulata sau usor rugoasa si pot ajunge la dimensiunea unei nuci, sau pot fi multipli, mici, cu aspect neregulat.

Calculii biliariSediul si locul de formare a calculilor biliari este vezicula biliara, caile biliare extrahepatice si caile intrahepatice.

Colesterolul, cea mai frecventa componenta a calculilor biliari este insolubil in apa, fiind solubilizat in bila cu ajutorul miceliilor saruri (fosfolipide) sau al veziculelor fosfolipidice. Suprasaturarea cu colesterol a bilei este o conditie necesara, dar nu singura, pentru aparitia calculilor biliari.

Factorul critic pentru initierea formarii calculilor este aparitia cristalelor monohidrat de colesterol, nucleul viitorului calcul pe care se vor depune ulterior sarurile biliare si calciul. O anomalie asociata a functiei motorii a vezicii biliare care duce la staza constituie o conditie importanta in procesul de litogeneza (producere a calculilor).

O mare parte dintre pacienti raman asimptomatici perioade lungi de timp, uneori toata viata, descoperirea afectiunii fiind absolut intamplatoare la un examen ecografic sau radiologic abdominal.

Colica biliara apare in conditiile migrarii unui calcul prin canalul cistic; durerea creste progresiv in intensitate, atinge un platou si se amelioreaza gradat in cateva ore; este localizata in epigastru (zona de proiectie a stomacului) sau hipocondrul drept (zona de proiectie a ficatului) si iradiaza in spate spre varful omoplatului drept. Se asociaza cu greata si varsaturi.

Febra si transpiratiile apar in complicatiile de tip infectios (colecistita, pancreatita, colangita). Icterul asociat necesita consult chirurgical pentru ca poate fi secundar obstructiei cailor biliare.

Ecografia abdominala este o metoda cu buna acuratete ce poate vizualiza calculii cu dimensiuni de pana la 2 mm; rezultatele fals pozitive sau fals negative apar in aproximativ 2-3 % din cazuri.

Radiografia abdominala pe gol poate diagnostica calculii cu continut de calciu. Colecistografia orala se foloseste numai pentru tratamentul nechirurgical al litiazei.

La cei care refuza interventia chirurgicala sau aceasta este contraindicata datorita altor boli asociate se pot incerca tratamente de dizolvare a calculilor.

Produse naturale Calivita eficiente in litiaza biliara sau calculii biliari:

Garlic Caps

 

Garlic Caps (1-1-0 dupa masa - datorita concentratului de patrunjel si usturoi din compozitie contribuie cu succes la oprirea formarii calculilor, maruntirea celor existenti si eliminarea lor, fiind un bun diuretic)

 

Cholestone

 

 Cholestone (0-1-1 dupa masa; 3 luni continuu; reduce nivelul crescut al colesterolului total sanguin si al celorlalte fractiuni de grasimi patologice)

 

Triple Potency Lecithin

 

 Triple Potency Lecithin (0-1-0 in timpul mesei; 3 luni continuu; elimina fractiunile de grasimi saturate de la nivelul cailor biliare, cele care se depun si formeaza nisipul sau calculii biliari de colesterol)

 

MagneZi B6

 

 MagneZi B6 (in schema de administrare 1-0-1, dupa masa la 30 de minute, prin prezenta Magneziului in compozitie, preparatul contribuie la dizolvarea calculilor biliari)

 

Liquid Chlorophyll produs original Calivita

 

 Liquid Clorophyll (1-1-1 lingurite inainte de masa, actioneaza printr-un mecanism complex de detoxifiere a intregului corp si mai ales la nivelul ficatului, alcalinizand tractul biliar si contribuind la eliminarea prin dizolvare a depunerilor acide si calcefiate din vezica biliara)

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com