calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Cancerul de san - cancerul mamar

 

Cancerul de san - cancerul mamar

Ce este cancerul? Corpul uman este constituit din 100.000 miliarde de celule care ormeaza tesuturile diferitelor organe (ficat, inima, creier). In cursul vietii lor, celulele primesc si emit in permanenta semnale asemanatoare unor ordine: de multiplicare, de diferentiere, de stopare a diviziunii.

Daca o celula nu mai raspunde acestor semnale, ea scapa de sub orice reglare si poate sa se multiplice la nesfarsit, intr-un mod anarhic, in detrimentul celulelor vecine. Devenita maligna, ea da nastere unui cancer.

Recomandari privind depistarea. Grupul de varsta cel mai afectat este cel intre 50 si 65 de ani; femeile sub 30 de ani sunt rar afectate.

Aceasta nu exclude insa supravegherea regulata (autoexaminarea sanilor, controalele medicale regulate) la toate femeile tinere.
Inainte de 50 de ani: un examen ginecologic anual, constand in palparea sanilor; autoexaminarea sanilor; mamografie, in caz de anomalie.

Dupa 50 de ani: un examen ginecologic anual, constand in palparea sanilor; autoexaminarea sanilor; o mamografie la fiecare 2 ani.

Femeile cu una sau mai multe rude apropiate care au avut cancer de san sunt supravegheate mai riguros. Cancerul de san este de departe cel mai frecvent dintre cancerele femeii. Desi nu este cunoscuta cauza sa exacta, factorii de risc sunt din ce in ce mai bine identificati.

Frecventa cancerului de san este in continua crestere in tarile dezvoltate (mai ales in Europa Occidentala si in America de Nord, mai putin in Japonia), acest tip de cancer fiind de departe cel mai frecvent cancer al femeii. In fiecare an, cancerul de san este responsabil de 77.000 de decese in Europa, dintre care 40% la femeile sub 65 de ani. Incidenta acestui cancer, adica numarul de cazuri noi in cursul unui an, creste, dar mortalitatea a atins un nivel de platou, ceea ce ne indreptateste sa afirmam ca speranta de supravietuire este in crestere.

Factorii de risc se cunosc de mult timp. Ei sunt:
- de ordin personal: precocitatea menstruatiilor, absenta nasterilor (nuliparitate), o prima sarcina tardiva (dupa 35 de ani), menopauza tardiva;
- de ordin familial: antecedente de cancer de san la membri apropiati din familie, sugerand implicarea unor factori genetici.

In afara acestor factori, varsta este si ea un factor de risc. 7% din cancerele de san afecteaza femeile sub 40 de ani, acest procent crescand cu varsta: 18% la 40-50 de ani, 32% la 50-60 de ani si 43% la peste 65 de ani. Mai multe cercetari au subliniat influenta alimentatiei prea bogate in grasimi de origine animala asupra aparitiei acestui cancer. Excesul ponderal este un factor favorizant.

Depistarea precoce a cancerului de san se efectueaza prin autopalpare (femeia isi examineaza sanii in fiecare luna), examen medical anual (de catre ginecolog sau medic de familie), dar mai ales prin mamografie.

Aportul mamografiei.
Aceasta radiografie cu raze X cu penetranta redusa evidentiaza diferentele de densitate ale tesutului mamar.

Ea permite decelarea tumorilor foarte mici (incepand de la 3 mm) care nu pot fi depistate la palparea sanilor, aceasta din urma permitand decelarea unor formatiuni de peste 0,5/1 cm.

Rezulta ca este o tehnica esentiala pentru depistarea precoce a cancerului de san, deoarece permite reperarea unei tumori cu ani de zile inainte de a intra in faza clinica, adica inainte sa apara semnele decelabile de catre medic.

Gravitatea bolii este indicata de talia tumorii, dar mai ales de prezenta sau absenta invadarii ganglionilor axilari. Cand cancerul este localizat (cancer in situ sau stadiu 0), supravietuirea la 5 ani este de 97%; daca tumora are o dimensiune sub 5 cm, fara invadarea ganglionilor (stadiul 1), supravietuirea este de 70%; in cazul invadarii ganglionare (stadiul 2), supravietuirea nu mai este decat de 38%.

Preventia. Se recomanda depistarea sistematica de la varsta de 50 de ani, prin mamografie la 2 sau 3 ani. Inainte de aceasta varsta, este important ca orice femeie sa consulte regulat medicul pentru examenul clinic (palparea sanilor). La varsta de 40 de ani se recomanda adeseori o mamografie, chiar si in absenta oricarei anomalii.

Diagnostic. Cancerul de san este diagnosticat din ce in ce mai frecvent in stadii precoce, gratie depistarii sistematice. Aceasta depistare intr-un stadiu primitiv al bolii permite in prezent vindecarea in cazul majoritatii cancerelor de san fara metastaze.

Produse naturale Calivita recomandate in cancer de san:

Culevit

Shark Aid  90 tab  360 tab

Liquid Chlorophyll

Vital Woman

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni

Evening PrimRose Oil

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com