calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Cancer

 

Cancer

Cancer este o afectiune care apare cu o incidenta din ce in ce mai mare in ultimii ani si a devenit a doua cauza de mortalitate in lume, dupa bolile cardiovasculare.

Rezultatele terapeutice in cancer depind de stadiul in care este diagnosticata maladia; astfel, cu cat stadiul initial este mai putin avansat, rezultatele tratamentului sunt mai bune.

De aceea, in cancer preventia si diagnosticul precoce sunt obiectivele cele mai importante care trebuie atinse pentru a determina schimbarea tendintelor evolutive actuale ale cancerului.

Anchetele epidemiologice au aratat ca 80% dintre cancere sunt generate de factorii de mediu si modul de viata.

In restul cazurilor, factorii de risc pentru cancer apartin gazdei, iar din aceasta categorie fac parte si factorii genetici. O serie de alterari genetice sunt asociate cu un risc crescut de dezvoltare a acestei boli.

Aceasta probabilitate variaza intre diversele tipuri de tumori. Astfel, aproximativ 30 % dintre malignitatile care se dezvolta in perioada copilariei apar la indivizi predispusi genetic, in timp ce, in cazul adultilor, doar 5 - 10 % dintre neoplazii sunt atribuite factorilor genetici.

Pentru majoritatea malignitatilor care sunt asociate cu factorii carcinogeni din mediul inconjurator rolul factorilor genetici este scazut.

Variatiile genetice individuale pot influenta aparitia cancerului si in aceste cazuri, deoarece s-a constatat ca expunerea la aceste noxe este generala, pe cand boala canceroasa apare numai la anumiti subiecti. Un exemplu il constituie expunerea la radiatiile solare despre care se stie ca sunt un factor de risc major pentru cancerele cutanate; totusi, indivizii cu tegumente hiperpigmentate dezvolta foarte rar boala.

Cancer sporadic / cancer cu predispozitie genetica
Pentru majoritatea cancerelor care apar la populatia generala alterarile genetice sunt intamplatoare, aceste cancere fiind denumite sporadice. Alteori, inca de la nastere, individul prezinta anumite mutatii genetice care il predispun la aparitia anumitor tipuri de cancer in timpul vietii.

Aceasta predispozitie se transmite din generatie in generatie, iar cancerele care apar pe un astfel de teren se numesc cancere cu predispozitie genetica. Indiferent de sursa alterarilor genetice, o celula trebuie sa dobandeasca doua sau mai multe mutatii inainte de a deveni maligna, un proces care poate dura la oameni ani sau zeci de ani. Ca rezultat al mutatiilor genetice produse de acesti factori, cancerul este un proces dinamic, cu evolutie uneori de ani de zile pana la aparitia semnelor clinice, iar leziunile moleculare preced cu mult timp manifestarea acestora.

Cine este predispus la cancer ?
Istoricul familial de cancer este, fara indoiala, o componenta de baza a sfatului genetic in oncologie. Acesta este stabilit prin anamneza familiala care trebuie sa stabileasca ce alte tipuri de neoplasme au existat in familie si ce grad de rudenie exista cu acesti membri ai familiei, diagnosticul histopatologic, varsta de debut a acestor cancere, expunerea la factorii de risc din mediu, tratamente urmate, modul de evolutie. Totusi, uneori, pacientul nu cunoaste tipurile de afectiuni ale rudelor, aceasta datorandu-se lipsei unui diagnostic anatomo-patologic, non-paternitatii etc.

Alteori, pacientul poate avea intr-adevar un istoric familial negativ pentru cancer, dar el sa fie purtatorul unei noi mutatii genetice, pacientul respectiv fiind fondatorul unei viitoare familii cu predispozitie genetica pentru cancer.

Testarea genetica directa este indicata pacientilor care provin din familii la care s-a dovedit in mod cert predispozitia pentru cancer, pentru care rezultatul acestei testari modifica semnificativ tipul de asistenta medicala acordata. Totusi, testarea genetica se poate efectua si persoanelor care sunt interesate, chiar in absenta unui risc evident pentru cancer. Testarea genetica poate fi folosita si pentru a orienta asupra tipului de interventie chirurgicala, asupra tipului de tratament citostatic care trebuie administrat sau pentru aprecierea prognosticului neoplasmului respectiv.

Produse naturale Calivita recomandate in cancer:

Culevit

Shark Aid  90 tab  360 tab

Liquid Chlorophyll

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com