calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Constipatia

 

Constipatia

Constipatia reprezinta eliminarea incetinita, dificila a materialelor fecale. Acest lucru se refera la consistenta crescuta a scaunului sau la frecventa rara a acestuia. Exista o parere generala in randul populatiei conform careia defectia ar trebui sa aiba loc zilnic, altfel avem de-a face cu constipatie.

Daca evacuarea are loc la 2-3 zile nu putem vorbi insa, in termeni medicali, despre constipatie. Exista o constipatie functionala si una organica. Cea functionala se refera la functionarea scazuta a intestinului gros (colonului), iar cea organica apare secundar altor boli.

Constipatie functionala poate aparea in conditii de stres, in cazul unei alimentatii incorecte, la persoanele care calatoresc mult, la cei care s-au obisnuit sa-si inhibe reflexul de defecatie daca acesta apare in conditii improprii.

Persoanele sedentare si supraponderale pot suferi de aceasta problema. De aici, rezulta necesitatea efectuarii constante (zilnice) a unui mic exercitiu fizic (mers pe jos 30 de minute) precum si respectarea unei alimentatii corecte.

Trebuie evitate alimentele super-rafinate sarace in fibre pentru ca acestea “lenevesc” colonul, nu-i mai stimuleaza functia motorie, de evacuare a materiilor fecale.

Atentie la consumul exagerat de dulciuri sau de alimente semipreparate si, in general, la o alimentatie bazata mult pe produse solide.

Trebuie neaparat consumate si alimente lichide (supe, ceaiuri, ciorbe), fructe, legume crude care scad consistenta bolului fecal facandu-l mai usor de eliminat. In plus, fructele contin si acele fibre atat de necesare mentinerii unei motilitati normale a intestinului gros.

Boli insotite de constipatie In multe alte cazuri constipatia este un simptom (o manifestare) in cadrul unor diferite boli si atunci o numim organica.

Constipatia mai poate aparea si in unele boli neurologice: afectiuni ale coloanei vertebrale, ca boala Parkinson, ateroscleroza cerebrala. Hemoroizii, fisura anala, abcesul perianal, stricturile rectale (ingustarea partii finale a colonului) sunt afectiuni ce pot fi insotite de constipatie.

Constipatia secundara unor boli organice dispare odata cu tratamentul afectiunii respective. Cancerul de colon se poate manifesta prin constipatie. Bolnavii respectivi descriu o constipatie aparuta recent, uneori alternand cu diaree sau insotita de tenesme rectale (senzatia de defecatie fara ca aceasta sa se produca)

De regula, in aceste cazuri scaunul se modifica devenind foarte subtire (“ca un creion”) datorita faptului ca se evacueaza printr-un colon stenozat (ingustat) de tumora maligna.

Trebuie mentionat ca aceeasi alternanta constipatie-diaree si scaune subtiri apar si in intestinul iritabil, o afectiune functionala a colonului legata mai ales de stres.

Pentru a deosebi un cancer de un intestin iritabil se fac o serie de investigatii: analize de laborator care sa includa o hemoleucograma si VSH (semn de infectie sau neoplazie), un marker neoplazic.

Uneori, pentru diagnostic este necesara o irigografie sau o colonoscopie. Aceasta din urma vizualizeaza cel mai bine colonul pe toata lungimea sa prin intermediul unei camere video atasata fibroscopului.

Constipatia se insoteste de balonari, disconfort general cu o stare de iritabilitate crescuta si se poate complica cu hemoroizi sau fisuri anale.

Tratamentul constipatiei incepe in primul rand cu o alimentatie corecta bogata in fibre care sa stimuleze contractibilitatea colonului.

In acest sens sunt indicate cerealele consumate la micul dejun, painea integrala, graham sau cu tarate (trebuie evitata painea alba). Pentru un efect mai puternic e bine sa se consume dimineata pe stomacul gol miere cu tarate. In timpul zilei trebuie sa se bea 1,5 – 2 l lichide.

Alimentatia gen fast-food este daunatoare unei activitati normale a colonului. Intestinul poate fi stimulat direct prin masajul abdomenului in sensul lui de evacuare adica incepand din partea inferioara dreapta a abdomenului (zona apendicelui) urcand pana sub coaste, mergand apoi orizontal pana sub coastele din stanga si coborand spre abdomenul inferior.

Daca aceste metode nu au dat rezultate si investigatiile facute la indicatia medicului orienteaza spre diagnosticul de constipatie functionala se poate cu incredere la urmatoarele produse:

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in constipatie:

Digest Ease

Meal Time

Acidophilus

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni

Evening PrimRose Oil

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com