calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Esti o persoana alergica?

 

Esti o persoana alergica?

Alergia este o reactie anormala a organismului la una sau mai multe substante, inofensive în general pentru marea majoritate a oamenilor.

Substantele care provoaca reactii alergice poarta denumirea de alergeni.

Alergia este în esenta o afectiune fizica, dar factorii psiho-emotionali (stresul, frica, furia etc.) pot determina sau agrava simptomatologia.

Cele mai comune surse pentru alergii sunt: polenul copacilor, ierburilor si gramineelor, praful de casa, mucegaiurile, animalele, anumite alimente si medicamente, precum si întepaturile de insecte.

Dupa calea de patrundere în organism, alergenii pot fi clasificati în: pneumalergeni (polen, praf de casa, mucegaiuri, peri si epiderme de animale), alergeni alimentari (albusul de ou, laptele de vaca, capsuni ? fragi etc.), alergeni de insecte (veninuri de insecte), alergeni medicamentosi si alergeni chimici (profesionali sau nu). Scutul de aparare al organismului împotriva infectiilor si bolilor este format din anticorpi sau imunoglobuline.

Unele persoane produc în exces un anumit anticorp numit imunoglobulina E (IgE). Anticorpii IgE în cantitati abundente, suprareactioneaza atunci cand intra în contact cu un alergen, stimuland eliminarea în organism a unor compusi chimici care la randul lor accelereaza simptomele alergiei mediate de IgE.
Alergenii pot provoca si alte reactii alergice în care anticorpii IgE nu sunt implicati direct.

Care sunt simptomele?
Reactiile alergice determina simptome variate, ale diferitelor organe si sisteme, localizate mai frecvent la nivelul:
- nasului - rinita alergica sau, febra fanului, cu simptome precum mancarime si congestie nazala, stranut si secretii nazale apoase;
- plamanilor - astm bronsic, cu simptome precum senzatii de sufocare si wheezing (suierat);
- ochilor - conjunctivita, cu mancarimi, roseata si lacrimare;
- pielii prin: eczeme (dermatite atopice), eruptie însotita de mancarimi la nivelul bratelor, picioarelor si gatului; dermatite de contact, leziuni caracteristice însotite de mancarimi care pot aparea în urma contactului direct cu substante provenite din produse cosmetice, bijuterii, îmbracaminte, precum si prin contactul cu diversi alergeni profesionali; urticarie - placarde de diferite marimi, care provoaca mancarime si apar pe piele, buze, în gura sau nas;
- tractului digestiv, manifestandu-se prin crampe stomacale, varsaturi si diaree.
Alergiile afecteaza aproximativ 20% din populatie, iar o parte din ele sunt transmise ereditar. Primele simptome ale alergiei pot aparea la orice varsta, dar cei care sunt predispusi la alergii, vor dezvolta simptome înca din copilarie.


Alergia mea va disparea?
În unele cazuri, simptomele alergiei pot disparea de la sine. Un procent ridicat din copiii care sufera de eczeme alergice vor dezvolta eventual astm si alte probleme respiratorii, iar rinitele alergice netratate ori astmul, pot produce anomalii fizice si probleme emotionale, care vor avea repercursiuni si în perioada adulta.
Aceia dintre noi care au avut ocazional semne usoare de alergie în copilarie, pot dezvolta în timp simptome mult mai grave si mai persistente. Fara tratament si îngrijire medicala, eczema alergica se poate extinde si suprainfecta, de aceea este important sa fie detectata din timp si tratata corespunzator.

Cum pot sti la ce sunt alergic?
Sursa principala care determina simptomele unei alergii poate fi o substanta din afara casei, din încaperi sau chiar din mancare. De aceea, este important ca medicul sa discute cu tine, sa-ti cunoasca istoricul personal si familial, obiceiurile (inclusiv momentul în care s-a declansat/accentuat alergia precum si locul în care te aflai cand au aparut simptomele).

Daca antecedentele tale sugereaza posibile cauze ale alergiei, pot fi efectuate teste cutanate sau teste serologice pentru a identifica si confirma una sau mai multe substante cauzatoare.
Testele cutanate se efectueaza prin administrarea unui extract ce contine o cantitate redusa din alergenul suspectat.

Daca esti alergic, în cateva minute apare o papula (umflatura) asemenea unei întepaturi de tantar.
Testele serologice, care acum se pot lucra si în Romania, se efectueaza în laborator si e nevoie doar de o singura proba de sange din care se pot determina cantitativ, cu precizie, anticorpii IgE specifici unui anumit alergen. Aceeasi proba de sange poate fi folosita pentru a testa si alti alergeni suspectati.
Efectuarea testelor serologice prezinta avantaje fata de testarea cutanata, mai ales în urmatoarele situatii: daca ai probleme severe de piele; daca exista riscul de a suferi o reactie alergica chiar la o cantitate foarte redusa de alergen; daca urmezi un tratament cu anti-histaminice sau alte medicamente care pot influenta rezultatul testelor cutanate; daca ti-e teama de testele cutanate.

Determinarea anticorpilor IgE specifici se poate face atat pentru alergeni individuali (ex: cacao, venin de viespe, polen de mesteacan, gandacul de bucatarie) cat si pentru un amestec de alergeni (ex: amestec de alergeni alimentari obisnuiti, amestec de alergeni din praful de casa, amestec de mucegaiuri etc.).
Existand o multitudine de teste pentru alergenii individuali, este dificil sa se aleaga de la început acest tip de determinari, mai ales în lipsa unor argumente clinice clare. De aceea, în prima etapa de diagnosticare se recomanda efectuarea testelor multi-alergen care demonstreaza prezenta în ser a anticorpilor IgE la diverse mixturi de alergeni alese în functie de varsta si simptomele pacientului.

Exemple de astfel de teste sunt:
- Phadiatop Infant - recomandat copiilor cu varsta între 0-4 ani. Acest test ofera posibilitatea testarii la cei mai obisnuiti alergeni alimentari si inhalanti.
- Phadiatop - recomandat copiilor mai mari si adultilor, demonstreaza prezenta anticorpilor IgE specifici la cei mai obisnuiti alergeni inhalanti din mediu.
- Amestec de alergeni alimentari - testeaza prezenta anticorpilor IgE specifici la cei mai obisnuiti alergeni alimentari: albus de ou, lapte de vaca, peste, alune, soia, grau.
În cazul în care se obtine un rezultat pozitiv la testele multi-antigen se recomanda continuarea investigatiilor alergice cu determinarea IgE specifice pentru alergeni individuali.

Cum poate medicul meu sa trateze alergia?
Reactiile alergice apar numai dupa ce alergenul intra în contact cu organismul. De aceea, cea mai buna metoda de a preveni reactiile alergice sau de a controla cu succes simptomele alergiei este de a evita contactul cu alergenii. Daca dezvolti o simptomatologie usoara sau moderata cand esti expus la alergeni, problema ta poate fi usor controlata cu medicamente precum anti-histaminice sau decongestionante nazale prescrise de medic. Pentru anumite tipuri de alergii medicul poate prescrie o imunoterapie. Tratamentul consta în administrarea unor doze crescande de alergen specific pe o durata de cateva luni urmarindu-se desensibilizarea progresiva. Rolul este de a spori toleranta organismului la alergenul respectiv.

Produse naturale Calivita recomandate in alergie:

Noni Liqiud

 Noni Lichid (1-1-1 linguri la adult, 1-0-1 linguri la copiii intre 10-17 ani, 1-1-1 lingurite la copiii pana in 10 ani, administrate inainte de masa; 2-3 luni continuu; actioneaza prin cresterea imunitatii si rezistentei organismului la afectiunile alergice).

ImmunAid produs original Calivita

 Immunaid (1-1-1 la adult, 1-0-1 la copiii intre 10-17 ani, 0-1-0 la copiii pana in 10 ani; adminstrat dupa masa; 2-3 luni continuu; normalizeaza secretia de imunoglobuline raspunzatoare de aparitia fenomenelor alergenice).

Strong Bones 100

 Strong Bones (1-1-2 la adult, 1-1-1 la copiii intre 10-17 ani, 1-0-1 la copiii pana la 10 ani, administrate inainte de masa; 2 luni continuu; calciul din compozitie actioneaza ca un antialergenic nespecific la nivel celular).

Vitamina C-1000 produs original Calivita


 
Vitamina C 1000 (1-1-0 la adulti, 0-1-0 la copii intre 10-17 ani, administrata dupa masa; 3 luni continuu; combate alergiile declansate pe fondul alterarii mecanismelor imune) sau Lion Kids C Vitamin (1-1-0 dupa masa; 3 luni continuu) sau SambuRex (1-0-1 lingurite dupa masa, manifesta efect antialergic si imunomodulator imprimat de bioflavonoide, glicoizi si vitaminele din compozitie).
Paraprotex  Para Protex (1-0-1 dupa masa) sau Garlic Caps (1-0-1 dupa masa) sau Oregano Oil (3-3-3 in ceai caldut, pahar cu apa sau ulei cu lamaie - pentru copiii intre 3 si 9 ani); unul dintre aceste produse la alegere se da in alergiile pe fond de parazitoze intestinale.

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni Organic Calivita

Evening PrimRose Oil

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com