calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Fibroza chistica

 

Fibroza chistica

Fibroza chistica este o afectiune congenitala, care se transmite autozomal recesiv; este caracterizata printr-o perturbare a glandelor exocrine (care elibereaza secretiile lor caracteristice pe toate caile posibile, cu exceptia fluxului sanguin).

Cat de frecventa este fibroza chistica? Se estimeaza ca aceasta afectiune apare cu o frecventa de 1/2500 nou nascuti. Este mai frecventa la rasa caucaziana, fiind mai rara la alte rase. Aproximativ 50% dintre copii mor in prima parte a vietii.

Care sunt cauzele fibrozei chistice?

Mutatiile congenitale ale genei CFTR determina schimbari ale proteinei responsabile cu transportul ionilor prin membrana celulara.

Aceasta cauzeaza perturbari ale secretiei glandelor exocrine (aceste glande secreta la nivelul suprafetelor acoperite de epiteliu, si nu in fluxul sanguin) mai ales la nivelul sistemului respirator si tractului gastrointestinal. Fibroza chistica este o afectiune incurabila. Doar un mic procent dintre acesti pacienti traiesc peste 20 de ani.

Care sunt simptomele fibrozei chistice?

Grupul de lucru pentru fibroza chistica din Polonia si Societatea Pediatrica din Polonia au propus un set de criterii care ar putea indica aceasta afectiune, in prezenta unuia sau mai multor simptome din cele de mai jos.

La nivelul sistemului respirator: tuse cronica si paroxistica, pneumonie cronica si recurenta, hemoptizii (tuse cu sange), infectii cronice cu Pseudomonas aeruginosa sau Stafilococ auriu, atelectazii recurente (umplere insuficienta cu aer in anumite parti ale plamanului), bronsiectazii (dilatatii anormale ale bronhiilor), semne de fibroza pulmonara pe radiografie (striatii), sinuzite cronice.

La nivelul tractului gastrointestinal: la nou nascuti - ileus meconial sau sindromul dopului meconial, icter prelungit; transpiratii profunde, urat mirositoare, simptome ale sindromului de malabsobtie, prolaps de mucoasa rectala, ciroza biliara hepatica, litiaza biliara la copil, pancreatite cronice la copil, torsiune intestinala la fat (in viata intrauterina).

Alte simptome in fibroza chistica, la nivelul altor organe si sisteme, sunt posibile, incluzand mai ales: deficit de greutate si de crestere, inflamarea glandei salivare parotide, deficitul proteic cu modificari de crestere in timpul copilariei, semne ale deficitului de vitamine liposolubile.

Cum este diagnosticata fibroza chistica?

Suspiciunea de fibroza chistica apare pe baza semnelor clinice de la nivelul sistemului respirator sau tractului gastrointestinal. Confirmarea diagnosticului se face prin determinarea concentratiei de clor a sudorii, ca si prin studii genetice care confirma mutatia la nivelul genei CFTR.

Tratamentul fibrozei chistice consta in asigurarea unei diete hipercalorice inca din primele zile de viata, reprezentand cam 120-150% din ceea ce necesita in mod normal un copil sanatos de aceeasi varsta. Copiii ar trebui alaptati cat de mult timp este posibil.

Dieta trebuie completata cu aport mai mare de clorura de sodiu, ca si cu vitamine liposolubile (A, D, E, K) si vitamina B6. Deficienta exocrina a pancreasului (manifestata prin scaune grase) este tratata prin administrarea preparatelor enzimatice pancreatice la fiecare masa.

Tratamentul fibrozei chistice ar trebui sa includa tratarea corecta a afectiuniilor respiratorii cronice si recurente, in principal drenajul sistematic al mucusului stagnant la nivelul tractului respirator, tratamentul antibacterial in timpul exacerbarilor simptomelor bronho-pulmonare, utilizarea preparatelor mucolitice, ca si - la unii copii - tratamentele steroide, administrate pe cale orala, intravenoasa sau inhalatorie.

Produse naturale Calivita recomandate in fibroza chistica:

Evening PrimRose Oil  

 Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa; 3 luni continuu; regleaza metabolismul axului endocrin, normalizand secretiile hormonale ale glandelor sexuale).

 

Vital Woman  

 Vital Woman (1-1-0 dupa masa; 2 luni continuu; echilibreaza sistemele hormonal si imunitar, crescand vitalitatea si tonusul intregului organism la femeie)

 

Green Care  

 Green Care (1-1-2 inainte de masai; 2 luni continuu; este extrem de indicat femeilor cu menstruatii abundente - metroragii cauzate de prezenta fibromatozei uterine - si aduce un aport echilibrat de vitamine si minerale, necesar compensarii prin pierderile sanguine)

 

Samburex  

 SambuRex (1-0-1 lingurite dupa masa, actioneaza in directia remisiei tumorilor de tip fibrom uterin prin continutul de soc negru, astragalus si vitamina C care intervin favorail in sfera afectiunilor ginecologice, tumorale si in edeme) sau Zen Thonic (1-1-1 dupa masa, 2 luni continuu, prin continutul de xantone, zmeur si struguri rosii actioneaza favorabil ca antimutagenic si antitumoral la nivel de tesut uterin in aceasta afectiune).

 

Rhodiolin  

 Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, intervine favorabil prin ameliorarea cauzelor emotionale ale fibroamelor care destabilizeaza mai departe axul hormonal)

 

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Para Protex

Noni Organic Calivita

Evening PrimRose Oil

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com