calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Sindromul de intestin iritabil

 

Sindromul de intestin iritabil

Sindromul de intestin iritabil - este caracterizat prin perturbarea cronica (nu mai putin de 3 luni) a functiei intestinale, cel mai frecvent manifestat prin durere abdominala, miscari intestinale neregulate si distensie abdominala.

Dupa aceasta definitie, simptomele de baza ale sindromul de intestin iritabil includ: durere abdominala (uneori declansata de durerile miscarile abdominale), neregularitate a defecatiei si distensie abdominala.

Pot fi insotite de alte simptome, legate de tractul gastrointestinal sau de oricare alt organ.

Sindromul de intestin iritabil a inceput sa fie utilizat recent si in tara noastra; uneori este intalnit sub denumirea de diskinezie intestinala.

Sindromul de intestin iritabil este o tulburare intestinala functionala, una dintre cele mai comune afectiuni gastrointestinale. Se estimeaza ca 15-22% din populatia adulta a Europei de Est sufera de aceasta afectiune (2/3 dintre acestia sunt femei).

60% dintre pacienti nu se adreseaza medicului pentru aceste simptome. Persoanele avand aceste simptome obisnuiesc sa ia diferite medicamente care amelioreaza simtomele (constipatie, diaree), dar care nu trateaza cauzele afectiunii. Sindromul de intestin iritabil este una din cele mai frecvente cauze de absenteism la locul de munca, fiind intrecuta doar de raceala sezoniera.

Afectiunea este asociata cu o stare generala proasta, care variaza in intensitate de la slabiciune pana la depresie. Persoanele care sufera de colon iritabil tind sa respinga locurile publice, calatoriile, deseori le este greu sa-si indeplineasca responsabilitatile la locul de munca. Au fost, deasemenea raportate, rar, cateva interventii chirurgicale efectuate nejustificat pacientilor cu sindromul de intestin iritabil.

Cauze care determina sindromul de intestin iritabil?

Motilitatea intestinala este reglata nu numai prin sistemul nervos central si hormonal, dar, deasemenea printr-un sistem nervos intern, autogenerator de impulsuri. De cateva ori pe zi, cand tractul gastrointestinal nu este implicat in digestie, o unda puternica de contractie goleste intestinul de resturile nedigerate, propulsandu-le spre intestinul gros. Aceste contractii determina de obicei o senzatie imperioasa de defecatie.

Studiile recente au aratat ca persoanele care sufera de sindromul de intestin iritabil raspund cu contractii puternice la stimuli de intensitate medie. Aceasta arata ca intestinul persoanelor respective este mai sensibil si mai predispus la contractii.

Tulburarile intestinale aparute in sindromul de intestin iritabil impun necesitatea eliminarii unor suferinte organice la nivelul intestinului. Uneori, diagnosticul diferential este foarte dificil.

Analiza factorilor care determina perturbari intestinale in sindromul de intestin iritabil a dus la concluzia ca una dintre cele mai frecvente cauze este stresul. Multe persoane au indicat faptul ca simptomele din aceasta afectiune se inrautatesc in timpul stresului emotional sau dupa ce mananca anumite alimente.

Cauzele posibile ale sindromul de intestin iritabil includ infectii bacteriene ale tractului gastrointestinal, terapie antibiotica, istoric de interventii chirurgicale la nivel abdominal si dieta: alimente care determina producerea unor cantitati excesive de gaz, mese grase, prea multa cafea, abuz de alcool, cantitati mici de fibre si supraalimentatia in general. Orice forma de grasimi (animale sau vegetale) este un stimulator puternic al motilitatii intestinale.

Simptomele sindromul de intestin iritabil se exprima mai puternic la femeie in timpul perioadelor menstruale, datorita cresterii concentratiei hormonilor sexuali in sange.

Principalele simptome ale sindromului de intestin iritabil

Trebuie sa se cunoasca faptul ca, in conformitate cu literatura de specialitate, ceea ce este considerat a fi normal in ceea ce priveste functia intestinala este foarte vast. 3 defecatii pe zi, la fel ca si trei pe saptamana, sunt ambele situatii normale. Defecatia nu ar trebui sa fie asociata cu un efort intens, durere sau crampe; fecalele nu trebuie sa contina mucus sau sange.

Pacientii care au sindromul de intestin iritabil se plang de obicei de crampe abdominale, dificultati in eliminarea scaunului, constipatie si diaree. Fecalele amestecate cu mucus sau distensia abdominala sunt deasemenea trasaturi caracteristice ale sindromului de intestin iritabil. Febra, arsuri, decolorarea scaunului, slabire, fecale cu sange si durerea abdominala fara pauze nu fac parte din tabloul sindromului de intestin iritabil; ele pot indica de multe ori o alta patologie, mai grava.

Durerea abdominala tipica pentru sindromul de intestin iritabil variaza foarte mult ca intensitate si frecventa. La unii pacienti ea tinde sa devina cronica sau este recurenta cu frecventa mare, in timp ce alti pacienti au perioade fara durere sau disconfortul este de intensitate medie.

Unii pacienti descriu simptomele lor ca fiind continue, cu unele perioade de exacerbare a durerii sub forma de colica acuta. Durerea este mult mai frecvent localizata in fosa iliaca stanga, dar poate sa apara si in alta zona. Pacientii relateaza ca durerea apare de obicei dupa mese, impreuna cu distensia, flatulenta si exacerbarea diareei. Defecatia aduce de obicei ameliorarea sau disparitia durerii.

Simptomele asociate cu miscarile abdominale. Miscarile intestinale neregulate din sindromul de intestin iritabil se exprima clinic prin diaree, constipatie sau ambele, aparand intermitent. In timpul agravarii simptomelor, pacientii elimina de multe ori fecale amestecate cu mucus.

Produse naturale Calivita recomandate in intestin iritabil:

Acidophilus with Psyllium

 

 

Acidophilus with Psyllium - Lactobacillus acidophilus si fibrele din semintele de Plantago ovata au efecte benefice asupra digestiei, creaza un mediu nefavorabil diferitilor patogeni intestinali si refac flora intestinala.

Digest Ease

 

(0-1-1 dupa masa, 25 zile continuu, actioneaza ca antiseptic) Enzimele digestive din compozitia suplimentului nutritiv Digest Ease sunt benefice in tratamentul tulburarilor digestive, disconfortului abdominal, balonarii si flatulatiilor. Usureaza digestia alimentelor vegetale si regleaza scaunele.

 

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni Organic Calivita

Evening PrimRose Oil

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com