calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Otita

 

Otita (otita externa acuta, otita medie acuta)

Otita reprezinta un proces inflamator al conductului auditiv extern (in cazul otitei externe acute) sau al casei timpanului (otita medie acuta).

Otita externa acuta este o afectiune foarte frecventa, intilnita in special in timpul verii, dupa scaldatul in bazine sau piscine si reprezinta o infectie cu stafilococ sau bacil.

Otita medie este secundara sau concomitenta unei rinite acute virale; in forma supurata este mai frecventa la copii si apare in special in perioada iernii.

Otita externa acuta afecteaza conductul auditiv extern. Otitele medii acute imbraca mai multe forme, fiind infectioase sau seroase si se localizeaza in casa timpanului.

Simptome:In cazul otitei externe acute, durerea poate imbraca o forma localizata sau difuza. Bolnavul acuza dureri puternice care provoaca insomnii. Acestea sunt agravate de miscarea urechii, in timpul mesei.

Deseori afectiunea este asociata cu starea febrila. In cazul durerilor difuze, bolnavul simte o senzatie de arsura, insotita curind de dureri locale.Tipul clasic de descriere a simptomelor este cel al otitei acute la copil.

Aceasta incepe prin faza congestiva, in care bolnavul prezinta febra, hipoacuzie (slabirea auzului) moderata. In stadiul urmator, care se instaleaza in citeva ore sau in maxim doua-trei zile de la debut, otita se manifesta prin dureri intense, pulsatile, stare generala alterata, insomnie, lipsa poftei de mincare, transpiratii.

In etapa de vindecare starea de normal revine usor-usor. Diagnosticul se bazeaza pe simptomatologia mentionata si pe examenul medical clinic, care pune in evidenta modificarile prezente la nivelul urechii. Medicul de familie si medicul specialist ORL vor recomanda examene medicale suplimentare cind este cazul.

Tratamentul otitei externe consta in instilatii locale cu alcool boricat solutie 4%, in asociere cu administrarea de antibiotic (eritromicina, oxacilina). Deseori, trebuie investigat, la recomandarea medicului ORL-ist, terenul pe care survine aceasta infectie ce uneori imbraca un caracter recidivant. In aceste cazuri, cercetarea glicemiei poate evidentia un diabet ignorat.

In cazul otitei medii acute supurate, frecvent intilnita la copii, tratamentul local consta in instilatii locale de glicerina boraxata sau solutie de boramid, 10 - 15 picaturi calde, aplicate de 3-4 ori pe zi.

De regula, trebuie evitata instilarea in nas a antibioticelor uzuale cum ar fi penicilina sau streptomicina, care induc reactii alergice, determinind imposibilitatea utilizarii lor in viitor.

Durerea este deseori nocturna si cedeaza partial la aplicarea de caldura locala (saculet cu sare incalzita), ulei cald instilat in ureche, antitermice (aspirina, paracetamol), sedative (luminal).

Otita prost tratata cu antibiotice poate realiza o evolutie mascata, cu disparitia semnelor subiective si generale. Otita corect tratata cu drenaj realizat de medicul ORL-ist duce la vindecare fara complicatii in doua-trei saptamini.

Recomandări: Este foarte importanta prevenirea reinfectarii urechii, evitindu-se manevrele de curatare cu obiecte improvizate - bat de chibrit, scobitoare etc, ce pot produce leziuni si infectii. Bolnavul trebuie sa stie ca la primul semn de suferinta trebuie sa se prezinte la medic.

Produse naturale Calivita recomandate in otita:

Garlic Caps

Polinesian Noni Liquid

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

New Life Calivita

Infant formula Calivita

Acidophilus with Psyllium Calivita

Rhodiolin Calivita

Noni Organic Calivita

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com