calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Oxiuraza (Enterobiaza)

 

Oxiuraza (Enterobiaza)

Oxiuraza (Enterobiaza) este o parazitoza intestinala produsa de un vierme de mici dimensiuni (un centimetru), numit stiintific Enterobius Vermicularis.

Parazitul are un ciclu de viata care se desfasoara intre stadiul de ou, larva si adult.

Oxiuraza reprezinta una dintre parazitozele intestinale frecvent inatlnita la copilul mic.

Este mai frecvent inatlnita in tarile temperate, decat in cele tropice.

Omul este singura gazda cunoscuta. Prezinta o incidenta crescuta in randul scolarilor.

Ciclul parazitului ajuta la intelegerea simptomatologiei. Adultul este localizat frecvent la nivelul ileonului terminal, cec si apendice.

Femelele fecundate migreaza in rect, trec de sfincetrul anal, fixandu-se la nivelul marginii anusului, precum si in regiunea perianala; aici depun ouale.

Ouale embrionate devin infestante dupa un interval relative scurt, de cateva ore. In momentul ingerarii ele elibereaza larvele in stomac.

Oxiuroza este considerate boala mainilor murdare. Copilul se auto-infesteaza pe cale digestive. Datorita pruritului anal, copiii asimileaza sub-unghial oua si in momentul ducerii mainii la gura favorizeaza contaminarea.

Parazitoza imbraca uzual o forma asimptomatica. In aceste cazuri este depistata fortuit prin examen de laborator sau de catre mama care remarca prezenta oxiurilor in scaun sau perianal.

In forma simptomatica pruritul (mancarimea) anal vesperal si intermitent este un semn characteristic; se datoreaza oualor iritante localizate la acest nivel.

Pruritul intens va crea o hipersensibilitate in regiunea anala si va duce la aparitia leziunilor de grataj, leziuni ce se pot suprainfecta. La fetite se regaseste frecvent si vulvovaginita. Aceasta simptomatologie irita subiectii determinand insomnii sau somn agitate, instabilitate, agitatie.

Transmiterea se realizeaza prin ingestia de oua parazitare. Larvele se formeaza din oua, in intestinal subtire; ulterior, aceasta se transforma in viermi adulti si migreaza in portiunea terminala a intestinului subtire, in apendice si colon. Viermii femele adulte migreaza, in special noaptea, iesind din colon, prin anus in zona perineala, unde isi depun ouale.

De aici, ouale pot ajunge din nou in tractul digestive si ciclul se reia. Oxiuraza se manifesta prin mancarime a nivelul anusului, accentuata noaptea. In formele severe se adauga astenia si oboseala.

Diagnosticul modern se bazeaza pe 'scotch test' - adica examinarea microscopica a unei benzi de scotch aplicata in prealabil in zona perineala si care pune in evidenta ouale de oxiuri. Rareaori se pot observa viermii adulti in scaun, in infestarile masive.

Cum are loc contaminarea. Salatele insuficient spalate ne pot contamina cu oxiuri. Oxiurii determina aparitia unor mancarimi in zona perineala.

Copilul se scarpina, iar ouale ajung sub unghie. De aici se ajunge usor la contaminarea altora. Fierberea lenjeriei este si ea o conditie - daca nu folositi scutece de unica folosinta pentru copil. Tratamentul intregii familii e inutil - atunci cand copilul merge la gradinita - fiindca se poate reinfesta din nou.

Cel mai bine este ca parintii sa anunte gradinita pentru ca tratamentul sa fie extins la toti copiii din colectivitate. Nu trebuie sa va fie rusine sa recunoasteti ca micutul are viermisori. De obicei - sursa este un alt copil - care nu prezinta simptome.

Produse naturale Calivita recomandate in oxiuraza:

Paraprotex  Para Protex (1-0-1 la copiii mai mari de 7 ani, respectiv 1-1-1 la adulti, dupa masa, 2 luni continuu)
Oregano Oil  Oregano Oil (pentru copiii de pana la 7 ani, 4-4-4 picaturi intr-o lingurita de ulei de masline) ambele au functie antiparazitara, omorand parazitul; totodata regleaza motilitatea intestinala facilitand eliminarea parazitilor
Acidophilus with Psyllium  Acidophilus (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, regleaza flora intestinala utila, prevenind reacumularea bacteriilor si parazitilor)

Liquid Chlorophyll produs original Calivita

 Liquid Clorophyll (1-0-1 lingurite la copii, respectiv 1-1-1 lingurite la adult, dupa masa la 2-3 ore dupa ce s-a administrat Para Protex, 2 luni continuu, cicatrizeaza cu ajutorul clorofilei leziunile intestinului produse de parazit si este un purificator excelent al tuturor organelor tractului digestiv suprasolicitate si intoxicate de prezenta parazitului

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

New Life Calivita

Infant formula Calivita

Evening PrimRose Oil Calivita

Acidophilus with Psyllium Calivita

Rhodiolin Calivita

Noni Organic Calivita

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com