calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Pancreatita cronica

 

Pancreatita cronica

Pancreatita cronica este o afectiune inflamatorie persistenta a pancreasului, caracterizata prin fibroza (cicatrizarea) si modificarea tesutului glandular a pancreasului, ceea ce duce la deficiente de secretie a enzimelor digestive si a hormonilor.

Acestea fac ca pacientii cu pancreatita cronica sa sufere de perturbari in digestia alimentelor, malabsorbtie si diabet.

Care este cauza pancreatitei cronice?

Cea mai frecventa cauza de pancreatita cronica este calcifierea, cel mai frecvent cauzata de consumul de alcool. Este impresionant ca alcoolul este implicat in 70-90% dintre calcifierile cronice pancreatice.

Dar alcoolul nu este implicat ca factor independent in determinarea pancreatitei cronice; consumul excesiv de alcool este deseori asociat cu consumul simultan de mese bogate in proteine si grasimi.

Fumatul creste de asemenea riscul de pancreatita cronica.

Cauze mai putin frecvente ale calcificarilor pancreatice: hiperparatiroidism, predispozitia genetica, malnutritia pe termen lung, fiind probabil cea mai frecventa cauza a asa numitelor pancreatite cronice tropicale, observate in India si tarile din Africa.

Al doilea grup de pancreatite cronice este constituit de formele mai putin comune ale acestei afectiuni, numite pancreatite obstructive. Pancreatita obstructiva poate avea multe cauze: unele tipuri de cancer pancreatic, tumori benigne ale ductului pancreatic, ingustarea orificiului de varsare a ductului pancreatic in duoden, cicatrizarea ductului biliar dupa pancreatite acute si compresia externa ca si leziunile determinate de traume.

Care sunt simptomele pancreatitei cronice?

Simptomele precoce ale pancreatitei cronice sunt: durerile abdominale, perioade de slabire si icter. Principalul simptom al pancreatitei cronice este durerea abdominala, aparuta brusc si care dureaza cateva ore sau zile. Este destul de intensa ca sa deturneze pacientul de la activitatile curente, de fiecare zi. Consumul excesiv de alcool, ca si mesele bogate in grasimi, pot provoca durerea.

Un alt semn precoce al pancreatitei cronice este prezenta unor perioade de ingalbenire a tegumentelor (icter), aparute dupa criza de durere. Simptomele pancreatitei cronice care apar mai tarziu sunt semne ale insuficientei pancreatice: malabsorbtie caracterizata prin diaree uleioasa, scadere in greutate progresiva si constanta si diabet.

Care ar putea fi complicatiile pancreatitei cronice?

Calcifierea zonelor de fibroza progresiva a pancreasului poate duce la ingustarea ductelor pancreatice, sau chiar la obturarea completa a acestora, ceea ce favorizeaza aparitia chistelor de retentie. La randul lor, acestea se pot infecta si pot crea abcese.

Complicatiile acestora por fi perforarea in tesuturile si organele vecine, ceea ce cauzeaza peritonite, ascita, pleurezie sau chiar - foarte rar - mediastinita (o inflamatie foarte periculoasa a zonei de centru a toracelui).

Alte complicatii posibile includ: ascitele (retentia de apa in abdomen) si icter dat de ingustarea ductului biliar comun; aproximativ 10% dintre pacienti au simptome ale sangerarii gastrointestinale.
Ingustarea (stenoza) duodenului este intalnita deseori si poate duce (in cazuri exceptionale) la obstructia tractului gastrointestinal. Exista si alte complicatii care pot sa apara, dar sunt mult mai rare.

Tratamentul de baza al pancreatitei cronice este eliminarea cauzei afectiunii.
In caz de pancreatita cronica calcifiata abstinenta de la consumul de alcool este obligatorie. S-a demonstrat ca, daca se mentine consumul de alcool, creste nu doar frecventa si intensitatea durerilor abdominale, dar si incidenta complicatiilor

Produse naturale Calivita recomandate in pancreatita cronica:

Ocean 21

Liver Aid

Noni Liquid

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni Organic Calivita

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com