calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Tulburari ale ciclului menstrual

 

Tulburari ale ciclului menstrual

Ciclul menstrual reprezinta totalitatea fenomenelor fiziologice care apar regulat, in fiecare luna, si se caracterizeaza prin ovulatie si menstruatie.

Ciclul menstrual incepe in prima zi de menstruatie si se termina in prima zi a menstruatiei urmatoare, fara a o include si pe aceasta.

Cel mai obisnuit interval este cel de 28 de zile (cat cel al ciclului lunar ...) dar se poate ca acest interval sa fie si mai scurt - de 22 - 27 de zile - sau mai lung - de 30 - 35 de zile, fara a fi ceva anormal.

Durata poate fi influentata de starea generala de sanatate, de starea de oboseala, de dieta, schimbarea de clima si cel mai adesea, de stres. Dar foarte important este ca durata ciclului menstrual sa fie intotdeauna aceeasi.

Atunci cand observi ca ciclul tau care a fost regulat, a devenit neregulat sau daca observi ca dureaza mai putin de 21 de zile sau mai mult de 35 de zile sa stii ca ceva nu este in regula si trebuie sa discuti cu un medic endocrinolog sau ginecolog.

Cea mai frecventa cauza a problemelor legate de ciclul menstrual se datoreaza unei unei balante hormonale neechilibrata, sau unei dereglari ce apare in tot lantul hormonal hipotalamus - hipofiza - ovare.

La femeile tinere estrogenii sunt secretati in cantitate prea mare fata de progesteron, ei determinand o ingrosare excesiva a mucoasei uterine. In momentul in care ea este eliminata prin mestruatie, hemoragia este mai abundenta.

De asemenea, cantitatea insuficienta de progesteron secretata poate fi cauza durerilor la menstruatie datorita dezechilibrului estrogen - progesteron. La factorul hormonal se poate adauga o crestere a substantelor chimice de tip prostaglandine, care stau la baza contractiilor uterine. Secretia crescuta de prostaglandine antreneaza contractii mai puternice si, deci, mai dureroase.

O tulburare a activitatii hormonale sta si la baza menstruatiilor neregulate. Impulsurile transmise de catre hipotalamus pot fi perturbate de anumite cauze, cele mai frecvente fiind de ordin emotional. Glanda hipofiza, fals stimulata, transmite mai departe un stimul eronat catre ovare, direct implicate in reglarea ciclului uterin.

Data ovulatiei este cea care determina data menstruatiei, acesta survenind intotdeauna intre zilele 10 - 14 dupa ovulatie. Astfel ca, daca data ovulatiei este devansata, va fi o menstruatie precoce iar daca data ovulatiei este intarziata, va intarzia si menstruatia.

Produse naturale Calivita recomandate in tulburari ale ciclului menstrual:

Evening PrimRose Oil  Evening Primrose Oil (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, regleaza axul endocrin prevenind astfel dezechilibrele de ciclu menstrual ce apar in afectarea uneia sau mai multor glande din axul hormonal)
White Willow  White Willow (1-1-1 dupa masa, 5 zile inainte + 5 zile din momentul inceperii menstruatiei, 3 luni consecutiv, are efect antiinflamator eliminand durerea din zona genito-pelvina)
Rhodiolin 120  Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, are efect antistress prevenind dezechilibrele sistemului hormonal cauzate de perioadele de suprasolicitare nervoasa)
 Spirulina Max (1-1-0 inainte de masa, 2-3 luni continuu, intareste sistemul imunitar si rezistenta organismului la boli-inclusiv la tulburarile metabolismului hormonal)

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

New Life Calivita

Infant formula Calivita

Acidophilus with Psyllium Calivita

Noni Organic Calivita

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com