calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Afectiuni calivita Ulcer

 

Ulcer

Ulcerul din tractul digestiv este rezultatul actiunii pepsinei si a acidului clorhidric asupra mucoasei digestive.

Ulcer este un fel de crater în tesutul care înveleste una din suprafetele corpului sau în membranele mucoase protectoare ce captusesc multe parti ale corpului, printre care si tractul digestiv.

Putem avea ulcer aproape cu orice localizare,de exemplu la nivelul pielii, al corneii ochiului, al mucoasei bucale sau al tractului digestiv.

Tractul digestiv. Începe din gura si se termina prin anus. El seamana cu un tub, ale carui portiuni difera ca marime, structura si functie.

Cea mai mare parte din peretii tubului digestiv au, în grosimea lor, un strat muscular care contribuie la trecerea alimentelor, printr-un proces ritmic, numit peristaltism. În diferite locuri ale tubului digestiv se afla muschi de forma inelara, numiti sfinctere.

Acestea permit ca alimentele sa avanseze treptat, în cantitati mici. Ele mai contribuie la prevenirea refluxului alimentelor partial digerate în portiunea precedenta a tractului digestiv.

De exemplu, un asemenea sfincter este situat la capatul inferior al esofagului. Acesta se închide strâns dupa ce alimentele au ajuns în stomac, asa încât continutul gastric nu se mai poate întoarce înapoi (se împiedica refluxul gastric sau regurgitarea).

Ulcerul este de doua feluri: ulcer stomacal, denumit adesea si ulcer gastric, si ulcer duodenal care apare în duoden, portiunea intestinala cae mai apropriata de stomac.

Ulcerul situat in tractul digestiv se dezvolta atunci când pepsina si acizii strapung mucoasa protectoare a stomacului sau a duodenului si evadeaza tesuturile subiacente.

În mod normal, mucoasa gastrica asigura protectia stomacului împotriva actiunii brutale a pepsinei si acidului clorhidric. Daca însa, din diferite motive mucoasa se deteriozeaza, are loc un proces de autodigestie ce duce la formarea unui crater, a unei cavitati. Apare ulcerul.

Adevaratul ulcer este adânc, patrunzând întreaga grosime a mucoasei. Aspectele lui superficiale poarta numele de eroziuni.

Ulcerul poate fi rotund sau oval, dar, uneori poate avea o forma neregulata sau liniara. Marimea unui ulcer, variaza de la câtiva milimetri la diametru sub 2 cm.

Mecanizmul aparitiei ulcerului. Pentru a determina aparitia ulcerului, cele 2 substante agresive, si anume, acidul clorhidricsi pepsina, trebuie sa fie ambele prezente. În absenta acidului, pepsina nu provoaca nici un fel de daune. Dar cum actioneaza acest mecanism? S-ar parea ca o persoana cu hipersecretie acida va face, sigur un ulcer. Nu întotdeauna, însa, se întâmpla asa.

La persoanele cu ulcer gastric nu se constata întotdeauna o aciditate gastrica mai mare decât la cele sanatoase. Si chiar daca la majoritatea persoanelor cu ulcer duodenal secretia acida este ami mare decât în mod normal, nici aceasta cauza nu este întotdeauna determinata.

Asadar, hiperaciditatea nu este totul. Ulcerul nu este o simpla consecinta a unei aciditati crescute; el apare când se produce ruperea echilibrului dintre nivelul acido-peptic si cel al mecanismelor normale de aparare ale peretului gastric.
Cele 2 tipuri de ulcer: Ulcerul duodenal - este cal mai des intalnit tip de ulcer. Apare aproape de doua ori mai fercvent la barbati decat la femei, desi în multe parti ale Occidentului proportia pare ca s-a inersat.

La barbati, spre deosebire de ulcerul gastric, aparitia ulcerului duodenal se produce într-o perioada mai timpurie a vietii, de obicei în jurul vârstei de 25 de ani, maximum pâna la 45 de ani. La femei, ulcerul duodenal apare mai târziu, de obicei la 45 de ani si peste.

Spre deosebire de ulcerul gastric, cel duodenal nu se malignizeaza (cancerizeaza) aproape niciodata. În sec. al XIX-lea, ulcerul gastric era mult mai frecvent întâlnit decât cel duodenal . În sec. al XX-lea însa s-a produs o schimbare în sensul ca incidenta ulcerului duodenal a depasit incidenta celui gastric.

Totusi, se pare ca, începând din 1950, s-a înregistrat o scadere a frecventei ulcerului duodenal în tari occidentale ca Marea Britanie si S.U.A. Ulcerul gastric este de circa 4 ori mai putin fercvent decât cel duodenal.

Spre deosebire de aceasta, ulcerul gastric apare mai ales la maturitate si se poate uneori maligniza. Incidenta lui este ceva mai mare la barbati, iar frecventa maxima se înregistreaza în jurul vârstei de 55-65.

Se crede de obicei ca sunt mai susceptibile sa faca ulcer gastric persoanele cu calificare modesta sau necalificate în timp ce ulderul duodenal afecteaza pe cei cu calificare înalta. Aceasta teorie nu prea se adevereste. Potrivit unor date statistite recente, britanice si americane, ambele localizari ale ulcerului din straturile socio-economic mai inferioare.

Produse naturale Calivita cu eficienta maxima in ulcer:

Liquid Chlorophyll  

 Liquid Clorophyll (1-1-1 inainte de masa, 3 luni continuu, are efect protector asupra mucoasei gastrice neutralizand aciditatea excesiva).
 

Digestives Enzymes  

 Digestive Enzymes (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, faciliteaza procesele de digestie si absorbtie in tubul digestiv prevenind balonarile, pirozisul si alte simptome ale ulcerului).
 

Rhodiolin  

 Rhodiolin (1-0-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are efect antistres si de relaxare a sistemului nervos neurovegetativ, prevenind dezechilibrele de aciditate gastrica si crampele stomacale - avand in vedere ca o mare parte din ulcere se dezvolta din cauza stresului).
 

Paraprotex  

 Para Protex (1-1-1 dupa masa, 2-3 luni continuu, are functie antibacteriana, sterilizand ulcerele cu Helicobacter Pylori si alte suprapuneri de microorganisme).

 

Solicita o schema de tratament personalizata                                            Recomanda unui prieten

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Evening PrimRose Oil

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Noni Organic Calivita

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
©2005 - 2013 Sanatateata.com