calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita De retinut calivita Pentru a nu fi bolnavi, sa nu ne reprimam sentimentele

 

Pentru a nu fi bolnavi, sa nu ne reprimam sentimentele

Psihologii sustin ca emotiile negative trebuie date deoparte. Sint mai sanatosi cei ce-si pot exterioriza sentimentele negative - fie prin lacrimi, fie prin tipete, stringind pumnii sau, cel mai bine, spargind ceva.


Trebuie sa ne varsam furia pe ceva, caci altfel se poate produce un atac de cord, o ruptura de vase la nivelul creierului etc.

Cand santem suparati, tensiunea creste, inima incepe sa bata mai repede, iar suprarenalele trag un foc cu nor-adrenalina (hormonul stresului).

De aceea, cind ne inrosim la fata brusc si simtim cum ne bat ciocane in cap, trebuie sa actionam.

Cei ce-si ascund supararile contracteaza afectiuni ale pielii

Multi semeni de-ai nostri prefera sa-si ascunda sentimentele, sa nu se manifeste, pentru a nu se da in spectacol in fata colegilor, vecinilor etc. Desi fierb, aparent ramin calmi.

Dar, dupa cum au stabilit specialistii, reprimarea emotiilor ne poate provoca suferinte diverse - atit sufletesti, cit si trupesti. Cei ce-si ascund supararile, durerea in urma unei pierderi etc. pot contracta afectiuni ale pielii, ca reactie la acest tip de stres afectiv.

Eruptii, eczeme, herpesuri pot avea drept cauza suferintele sufletesti. Supararile izbesc pur si simplu stomacul - creste cantitatea de acid gastric secretata, care ataca peretii stomacului si duodenului.

Ca urmare, apar dureri, arsuri, senzatie permanenta de apasare la nivelul stomacului, procese inflamatorii, ulcere gastrice si duodenale. De ce? Din pricina nervilor, supararilor etc.

La suparare, calculii biliari cresc de trei ori mai repede

Cind supararile, agresiunile din exterior sint reprimate, nu ne manifestam, nu le dam afara, calculii biliari cresc de trei ori mai repede.

Dupa cum bine se spune in popor, supararea ne produce mult venin (fiere), ne amareste. In plus, starea de suparare permanenta reprimata scade flora microbiana la nivelul tubului digestiv. Digestia nu se poate desfasura normal si se ajunge, din nou, la ulcer.

Si artritele se agraveaza

Cind ne infuriem frecvent si nu ne manifestam se agraveaza artritele (in prezent se desfasoara cercetari in acest domeniu). Specialistii sustin ca supararile reprimate conduc la tulburari psihosomatice - de aici dureri de cap frecvente, alte afectiuni, ajungindu-se chiar la alergii aparent inexplicabile.

Ba chiar si unele forme de tumori maligne apar si se dezvolta accelerat din cauza absentei supapelor care sa ne elibereze de presiunea exercitata de emotiile negative.

Omul poate invata sa-si manifeste emotiile

Omul poate invata sa-si manifeste emotiile. Desigur, nu este vorba de spart farfurii sau lovit cu pumnul in masa din orice.

Este suficient sa vorbim despre suparari cu o persoana de incredere. Se intelege ca nu numai cele rele trebuie impartasite, ci si aspectele bune. Bucuria, mai ales cea impartasita, ne scapa mai repede de stres.

Intr-o relatie serioasa - casatorie, familie, prieteni - este foarte indicat sa se dea curs recomandarii psihologilor, care sint de parere ca grijile, supararile, necazurile trebuie impartasite, in nici un caz nu trebuie acumulate in interiorul nostru, pentru a evita afectiunile ce pot aparea datorita efectului distructiv al acestora. Iar cei apropiati vor sti sa asculte, sa inteleaga si sa ajute cu un sfat, cel putin.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com