calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Plante medicinale calivita Cires

 

Cires

Cires este un arbore inalt avand o coroana mare cu frunze ovale, dintate pe margini. Florile sunt albe, au 5 sepale, 5 petale si numeroase stamine. Fructele sunt rosii, albe sau negre. Infloreste in lunile aprilie-mai.

De la cires se recolteaza pedicelii (coditele) fructelor coapte, in momentul cand se culeg in scopuri alimentare. Coditele se usuca in straturi subtiri la soare sau in locuri bine aerisite.

Din 2-4 kg codite proaspete se obtine 1 kg produs uscat. Ceaiul de codite de cirese are actiune diuretica. Intern: antidiareic, antiinflamator renal. Cozile de cireşe sunt recunoscute drept unele dintre cele mai eficiente diuretice naturale, calitate ce le recomandă ca adjuvant în zeci de boli.

„Proprietăţile medicinale ale cozilor de cireşe se datorează sărurilor de potasiu, flavonoidelor (n.r. - substanţe cu efect puternic antioxidant), taninurilor şi catechinicilor (n.r. - substanţe cu proprietăţi antioxidante)", explică doctorul în farmacie Ovidiu Bojor din Bucureşti.

Dezinfectează tractul urinar

Deoarece au efect antiinflamator şi antiseptic, cozile de cireşe se recomandă frecvent în tratamentul infecţiilor urinare (cistită, uretrită, pielonefrită şi nefrite). Se folosesc sub formă de decoct, obţinut astfel: un pumn de cozi de cireşe se fierb timp de 10 minute în 600 ml de apă.
cires
Ulterior, amestecul se ia de pe foc şi se lasă la infuzat 20-25 de minute. „Ceaiul se bea pe parcursul unei zile, până la dispariţia simptomelor specifice infecţiei urinare (usturime, urinări dese şi întrerupte, dureri de spate). În general, atunci când se urmăreşte acţiunea antiinflamatoare, cura cu cozi de cireşe se recomandă între 10 şi 14 zile", mai spune fitoterapeutul Ovidiu Bojor.

Pentru a le creşte efectul diuretic, fitoterapeuţii recomandă combinarea cozilor de cireşe cu alte câteva plante cu proprietăţi asemănătoare, de exemplu, frunzele de merişor ori mătasea de porumb.

De asemenea, decoctul din cozi de cireşe reprezintă un foarte bun calmant în caz de dureri la nivelul rinichilor care apar pe fondul litiazei urice, infecţiilor renale ori colicilor renale.

În acest caz, doza se va stabili împreună cu medicul fitoterapeut, în funcţie de complexitatea bolii. Unele afecţiuni ale tubului digestiv pot fi reglate cu ajutorul ceaiului din cozi de cireşe. De exemplu, în caz de diaree, se recomandă câte o cană de ceai de cozi de cireşe de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

„Decoctul se prepară dintr-o linguriţă de cozi şi din 200 ml de apă, care se fierb timp de cinci minute. În principiu, primele semne de îmbunătăţire a stării de sănătate ar trebui să apară după câteva ore", explică medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie. Pentru a beneficia de un ceai de calitate, se recomandă cumpărarea cozilor de cireşe de la Plafar sau păstrarea cozilor de la cireşe româneşti şi uscarea în casă.

De asemenea, decoctul de cireşe este indicat şi în calmarea durerilor de stomac. Doza necesară însă se stabileşte de către fitoterapeut.

Cozile de cireşe sunt un remediu excelent pentru calmarea tusei, acţiunea lor curativă fiind asemănată cu cea a siropului de tuse. Decoctul (o linguriţă de cozi de cireşe şi 200 ml de apă care se fierb cinci minute) se bea cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.

Un astfel de remediu se recomandă numai în cazurile de tuse rebelă. De asemenea, remediile obţinute din cozi de cireşe uşurează simptomele în caz de răceală ori de gripă.

„Topesc" celulita

Persoanele afectate de celulită ar trebui să mizeze pe ceaiul din cozi de cireşe. Fitoterapeuţii promit că rezultatele nu vor întârzia să apară, întrucât, pe lângă efectul diuretic, cozile de cireşe au şi proprietăţi depurative.

Cu alte cuvinte, ele ajută la eliminarea rapidă a reziduurilor din sânge şi, implicit, a depozitelor de grăsime. Ba, mai mult, pentru a combate aspectul inestetic de celulită, în paralel cu utilizarea acestui ceai se recomandă cura cu cireşe (se pot consuma până la 2,5 kg pe zi).

Cireşele conţin peste 90% apă şi au puţine calorii (57 de calorii la 100 g de cireşe). Cu alte cuvinte, potolesc foamea şi furnizează organismului nutrienţi esenţiali: vitamine (A, B1, B2 şi B9, C), minerale (calciu, fosfor, potasiu, zinc, cupru).

Însă lupta cu celulita necesită multă răbdare, pentru că rezultatele vor apărea în timp. Tocmai de aceea, medicii americani de la Clinica Mayo recomandă să se acţioneze pe patru direcţii simultan: dietă (preponderent fructe şi legume), hidratare corespunzătoare (inclusiv ceaiul din cozi de cireşe), masaj cu creme anticelulită şi practicarea cu regularitate a unui sport.

În reumatism şi în gută, sub formă de băi

Dacă suferi de reumatism ori de gută, tratamentul medicamentos poate fi completat cu băi locale cu decoct de cozi de cireşe. Un pumn de cozi de cireşe se fierbeîntr-un litru de apă clocotită.

După ce amestecul se ia de pe foc, se lasă la infuzat circa zece minute. Decoctul se adaugă în apa de baie pentru mâini şi pentru picioare.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
©2005 - 2013 Sanatateata.com