calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Plante medicinale calivita Coacaz negru

 

Coacaz negru

Coacaz negru bogatul continut de vitamina C al coacazelor negre le recomanda in tratarea bolilor de stomac, afectiunilor hepatobiliare, scorbutului, oboselii generale si a surmenajului.

În schimb, calităţile terapeutice fac din coacazul negru o minune a naturii.

Coacazul negru dezintoxică organismul, reglează activităţile hormonale, elimină anemia, stimulează creşterea şi consolidarea oaselor, ajută la regenerarea organismului şi prelungeşte viaţa.

Studii medicale recente arata ca substantele continute de boabele de coacaz negru au un puternic efect ANTI CANCER.

În medicina popoarelor nordice şi baltice, acest fruct, care se coace în semiumbra pădurilor şi a poienilor, este considerat un adevărat panaceu.

Mirosul său puternic, culoarea închisă a sucului său şi vitalitatea sa extraordinară i-au inspirat pe primii vindecători populari, care au considerat această plantă drept magică.

Coacaz NegruPuteti folosi fructele in scop terapeutic atat proaspete, cat si congelate sau prelucrate.

Siropul de coacăze negre. Este, după părerea părintelui medicinei naturiste, preotul Sebastian Kneipp, un elixir de sănătate pentru gât şi căile respiratorii superioare.

Fructele de coacaz negru se spală foarte bine (fără însă a le zdrobi prea tare) şi se pun într-un borcan între straturi de miere - un strat de fructe de jumătate de deget grosime se acoperă cu un strat de miere de un deget grosime.

Se lasă vreme de două luni, după care se filtrează prin tifon sau se consumă ca atare. Acest preparat va fi gata chiar în mijlocul toamnei, fiind un extraordinar mijloc de protecţie împotriva guturaiurilor, bronşitelor şi puseelor reumatice, specifice acestei perioade.

Recomandări terapeutice
Oboseală cronică, suprasolicitare intelectuală. Dacă în această vară nu v-aţi putut încă permite o vacanţă şi căutaţi un mijloc regenerant rapid, atunci cu siguranţă că sucul de coacăze negre vă va ajuta foarte mult. Beţi câte 1-2 pahare pe zi, în reprize (în cazul când nu vă împăcaţi cu gustul său), vreme de măcar o săptămână. Pentru cei care fac eforturi intelectuale mari este recomandat în mod special siropul de coacăze negre, din care se iau 1-2 linguriţe, atunci când apar stările specifice de ameţeală, somnolenţă, incapacitate de concentrare.

Dureri de gât, tuse, răguşeală, amigdalită. Siropul de coacăze negre are dublu efect: pe de o parte, acţionează direct asupra agenţilor microbieni, distrugându-i şi "reparând" ţesuturile (epiteliile) lezate, iar pe de altă parte, măreşte pe termen lung imunitatea locală, împiedicând îmbolnăvirea ulterioară. Se iau până la 8 linguriţe de sirop pe zi, fără apă, înghiţind extrem de lent, aşa încât planta să poată acţiona la nivelul zonei afectate.

Gută, reumatism. Se recomandă cura depurativă cu suc de coacăze negre. Se bea dimineaţa 1/2 - 1 pahar, iar seara aceeaşi cantitate, înainte de a mânca. Coacăzele negre, în special sucul lor, sunt un excelent depurativ, îndepărtând multe din reziduurile toxice din organism.

Bronşită, pneumonie, tuberculoză pulmonară. Sucul de coacăze negre dă rezultate extraordinare în această categorie de afecţiuni. Se pare că secretul său este acţiunea imunostimulentă deosebit de eficientă, la care se adaugă şi efectele vitaminizante şi remineralizante de excepţie. Se iau câte 3-4 linguri, de cinci până la şase ori pe zi, în cure cât mai lungi cu putinţă. Dacă nu mai avem fructe proaspete din care să preparăm acest suc, putem continua cura cu pulbere de fructe uscate sau cu sirop de coacăze negre.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
©2005 - 2013 Sanatateata.com