calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Plante medicinale calivita Lacramioara (Convallaria majalis)

 

Lacramioara (Convallaria majalis) - cercelus, clopotele, clopotei, coada-cocosului

Lacramioara o intalnim prin padurile de foioase, mai ales stejarete, tufişuri, lunci, in regiunile de campie si dealuri, prefera solurile fertile cu umiditate ridicata.

Este o plantă erbacee, perenă. Īnfloreşte īncepānd din luna aprilie şi pānă īn iunie.

Se recoltează frunzele īn perioada īnfloririi, dar mai ales īn lunile aprilie-mai, pānă la coacerea fructelor.

Cel mai mare conţinut īn principii active avāndu-l īnainte de deschiderea florilor.

Este indicat ca frunzele să se recolteze pecāt posibil fără peţiol pe timp uscat şi se usuca īn strat subţire, prevenindu-le de īngălbenire.

Bolile īn care se utilizează: afecţiuni cardiace, migrene de natura nervoasă, nevralgii, dureri de cap, ameţeli.

Tratamente populare: tulpinile florifere se folosesc la ceaiuri, contra durerilor de piept. Se puneau in scaldatorile copiilor slabi, anemici, sa se intareasca.

Ceaiul din flori se folosea la poala alba (leucoree). Se mai prepara din ele o apa de obraz, in credinta ca cine se spala cu ea fi alb ca laptele.

R
Lacramioaraoua stransa din flori se intrebuinta, ca picaturi in ochi, contra conjunctivitei.
Florile plamadite in otet se miroseau contra durerilor de cap, iar ceaiul, preparat din ta verde sau uscata, se lua la boli de inima.

In Tg. Ocna, partile aeriene se foloseau la boli de nervi si ficat. Se mai foloseau pe alocuri si la hidropizie, apoplexie si epilepsie.

Compozitie chimica:
se folosesc frunzele pe cat posibil fara petiol in momentul infloririi (Folium Conllariae), se folosesc frunzele si florile sau numai florile. Contine heterozide cu actiune cardiotonica 0,1% glucozide totale, glicozide ale k-strofantidinei, conlatoxida, conlozidul, degluco-cheirotoxina, glucoconlozidul, conlatoxolozidul si conla-marina, saponozido-conlarina.

Aceste glicozide se gasesc raspandite in toate organele tei, unele se gasesc mai ales in flori(conlamarina in proportie de 2%), altele in seminte (conlozidul), majoritatea in frunze. In timp ce unele glicozide sunt lipsite de activitate cardiotoxica (conlamarina), altele sunt mult mai active decat digitoxina (conlatoxina).
Mai contin Conlaria (conlamarogenina) o saponina neutra. Mai contine saruri minerale si altele care nu au importanta terapeutica.

Actiune farmaceutica:
preparatele de Conlaria au o actiune cardiotonica asemanatoare strofantinei-k, si sunt utilizate din cele mai vechi timpuri. Prezenta celor doua heterozide si a saponozidelor comunica produsului proprietati cardiotonice cu efecte rapide si de scurta durata, de asemenea are si actiune diuretica.

Principalele indicatii ale preparatelor de Conlaria: insuficienta cardiaca usoara sau medie, precum si in tratamentele prelungite ale formelor cronice cand este necesara o terapie lipsita de efecte secundare. In tulburarile de conductibilitate a stimulilor si alte tulburari nervoase ale activitatii cardiace, in leziunile cardiace, in leziunile cardiace la sportivi, in insuficienta aortica si mitrala, in infarctul cardiac si in scleroza coronarelor.

Se recomanda de asemenea la batrani cu forme bradicardice de insuficienta cardiaca.
Sunt contraindicate in infarct miocardic recent, la bolnavii decompensati, cu staza pulmonara, la bolnavii cu gastroenterite catarale, cu afectiuni acute ale ficatului, rinichiului si splinei, in degenerescenta grasa a miocardului.

Se mai poate folosi la: afectiuni cardiace, afectiunile urechii, ameteli, aritmie, artroza, ateroscleroza, bradicardie, conjunctivite, dilatatia inimii, dispnee cardiaca, dureri de cap, dureri uterine, edemele gleznelor, epilepsie, extrasistole, hidropizie, hipodinamie circulatorie, hipotonie arteriala, infarct miocardic, leucoree, leziuni cardiace, migrene de natura nervoasa, palpitatii, paraplegii, prurit lvular si ginal, scurgeri ale ochilor si urechilor, tahicardie, tulburari functionale ale inimii, tulburari nervoase, vertij.

Preparare:
este indicat sa se faca tinctura si sa se administreze 2 ml o data si maximum 6 ml pe zi. Se mai poate folosi ca infuzie facuta dintr-o lingurita de ta maruntita la 250 ml apa. Se vor consuma maximum 2 cani pe zi, preferabil impartite in cursul intregii zile.

- Ca tonic cardiac, recomandat in cazul de intoleranta a digitalei sau in tratamentul digitalic sub forma de infuzie 6-l0g la 180 mg se ia o lingura de 3-4 ori pe zi. Se utilizeaza numai cu avizul medicului.
Fructele rosii sunt toxice si uneori sunt tentante pentru copii. Simptomele intoxicatiei cu aceste fructe sunt: greata, voma, tahicardie, aritmie cardiaca, diaree, diureza excesi. Ca tratament in aceste intoxicatii cel mai activ este carbunele medicinal sub forma de praf care se lua in functie de cantitatea de fructe care s-au consumat si de rsta.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Produse Calivita extrase din plante

Oregano Oil

Noni Organic Calivita

Samburex

Liquid Chlorophyll

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
©2005 - 2013 Sanatateata.com