calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Terapii naturiste calivita Cromoterapia

 

Cromoterapia

Cromoterapia poate fi aplicata in diferite moduri, fiind o terapie accesibila oricui doreste sa beneficieze de efectele sale.

Cromoterapia este folosita involuntar de oameni, prin hainele pe care le poarta. De aceea este foarte important sa fim atenti la culorile pe care le purtam si care ne inconjoara.

Putem beneficia de efectele cromoterapiei, daca suntem atenti la hainele pe care le purtam.

In functie nu numai de tendintele modei, ci si de starile cu care ne confruntam predominant, ne putem efectiv alege imbracamintea in functie de proprietatile culorilor respective.

Urmand necesitatile pe care dorim sa le satisfacem sau rezolvarea unor probleme de sanatate ne vom alege imbracamintea in functie de culorile care ne sunt folositoare.

Acest lucru este foarte usor de realizat de catre oricine, evitand culorile cu efecte nefaste nerecomandate in cromoterapie. O alta modalitate usoara si destul de accesibila de aplicare a cromoterapiei este folosirea sticlelor colorate.

Metoda cea mai eficienta in cromoterapie implica folosirea unei lampi de cromoterapie.
Lampa de aromoterapie poate fi orice lampa de mare putere utilizata de fotografi in laboratoarele foto. Respectiva lampa de cromoterapie este ermetic inchisa si la ea se pot atasa filtre colorate diferit in functie de necesitatile noastre. Cromoterapia

Cand o folosim, vom atasa la ea un anumit filtru din sticla colorata in functie de efectul pe care il dorim.
La aceasta lumina adecvata ne vom expune corpul complet gol, de la 10 minute la 3 ore pe zi. Este foarte important sa fim atenti ca filtrele la aceasta lampa sa fie schimbata in functie de culoarea aleasa.

Se mai poate utiliza, daca dispunem, un proiector de diapozitive al carui bec va fi ales sa aiba o putere de la 150 la 400 W. In acest caz, evident, se va atasa in exterior, deasupra obiectivului, fie un geam de filtru de culoare adecvata, fie filtre fotografice, in functie de culorile existente, adaptate pe deplin cerintelor noastre. In lipsa unui proiector de diapozitive, putem utiliza chiar o lupa condensatoare convergenta, urmarind sa focalizam cu aceasta lumina, mai ales asupra zonelor afectate. Evident, in acest caz, inaintea focarului se va aseza un geam - filtru de o culoare potrivita cat mai bine situatiei pe care vrem sa o tratam.

Exista mai multe metode, foarte simple, accesibile oricui, pentru a utiliza culorile, atat in vederea ameliorarii sanatatii, cat si pentru a ne armoniza cat mai deplin fiinta in mai multe directii.
Din perspectiva datelor traditionale din domeniul cromoterapiei, esecul multor tratamente in cazul anumitor afectiuni rezulta din blocarea si stagnarea energiei la nivelul centrilor energetici ai fiintei. In alte cazuri, slaba dinamizare a acestora face sa rezulte o stare de devitalizare, care atrage dupa sine o serie de perturbari, din cauza carentei respective. In alte cazuri, energizarea diferitelor niveluri ale fiintei nu este armonioasa.

Astfel, unele zone energetice sunt atunci supraincarcate si genereaza o serie de preponderente prin aceasta rezultand dezechilibre si chiar afectiuni. De exemplu, putem avea carente  energetice in planul afectiv al fiintei si o supraincarcare energetica in plan mental. De aceea este bine sa ne constientizam, in prealabil carentele, respectiv preponderentele fiintei noastre. Daca vom utiliza cromoterapia in mod inteligent, vom reusi sa readucem echilibrul in fiinta noastra, compensand diferitele niveluri afectate datorita slabei dinamizari, energizand zona corespondenta prin expunerea directa a zonei respective la anumite radiatii colorate, mai mult sau mai putin intense.

Modalitatea cea mai eficienta pentru a produce vindecari prin intermediul cromoterapiei este proiectia radiatiilor colorate, in functie de carentele noastre, asupra intregului corp nud.
Daca dorim ca rezultatele sa fie accelerate, vom focaliza aceste radiatii de puternica intensitate, de culoarea care ne este necesara, asupra zonei, organului sau partii afectate, mai ales daca urmarim destinderea si relaxarea zonei.

Iata acum, pe scurt, cateva din efectele si indicatiile fiecarei culori (din cele 7 fundamentale).

Roşu: creşte voinţa, curajul, dinamismul, creşte tensiunea arterială, dă o senzaţie de căldură şi incită la acţiune. Se recomandă în caz de anemie, stări de slăbiciune, depresie, paralizii, viroză respiratorie, tuberculoză.

Nu va fi utilizată în caz de inflamaţii sau de către persoanele colerice, iritabile, foarte stresate.

Portocaliu: are efect de combatere a oboselii şi a spasmelor, este un bun stimulent respirator şi digestiv, are virtuţi afrodiziace. Se recomandă în caz de astm bronşic, bronşite, reumatism, spasmofilie, rahitism, debilitate mentală, isterie, gută, amenoree, stări de stres, frigiditate.

Galben: este un bun stimulent al sistemului nervos şi al digestiei. Se recomandă în cazul afecţiunilor ficatului şi ale vezicii biliare (în medicina populară românească, se foloseau pentru bolile de fiere şi ficat plante cu flori galbene!), colită, constipaţie, parazitoze intestinale, boli de piele, edeme, balonări şi indigestie, migrene, oboseală psihică. Nu se recomandă în caz de febră sau inflamaţii.

Verde: excelent calmant, relaxant, combate stresul şi ne ajută să ne eliberăm de ideile obsesive, scade tensiunea arterială. Se recomandă în caz de tumori (cancer), hipertensiune arterială, cefalee, nevralgii, insomnie, ulcer.

Albastru: este un bun imunostimulent, ajută la refacerea ţesuturilor şi celulelor. Se recomandă în special în caz de infecţii cu bacterii şi virusuri, febră, vărsături, arsuri, inflamaţii, înţepături de insecte, migrenă, diaree, insolaţie şi bufeuri de căldură (la menopauză), dureri de dinţi, dureri menstruale.

Indigo: ajută la interiorizare, purifică sistemul circulator, stimulează activitatea tiroidei şi paratiroidelor, este antialgic. Se recomandă în caz de idei obsesive, convulsii, halucinaţii, psihoze, boli ale nasului şi urechilor, sinuzite, astm bronşic.

Violet: stimulează imunitatea şi sistemul nervos, ajută la dezintoxicare, îndepărtează agresivitatea şi frica, oferă inspiraţie artistică înaltă. Se recomandă utilizarea sa în caz de celulită, boli ale rinichilor şi vezicii urinare, tulburări psihice, nevroze, epilepsie, enurezis, insomnie, rahitism, intoxicaţii cronice.

Expunerea se face direct pe pielea goala, daca nu exista contraindicatii, nuditatea este necesara.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni

Evening PrimRose Oil

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com