calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Terapii naturiste calivita Helioterapia

 

Helioterapia

Pentru a aplica cu succes helioterapia, este necesar sa ne trezim cu aproximativ 15 minute inainte de rasaritul soarelui.

Daca vom fi la mare, e bine sa ajungem pe plaja cu 15 minute inainte de rasaritul soarelui, expunandu-ne deja corpul.

Pentru ca efectele acestei terapii sa fie maxime, ar fi bine sa nu mancam nimic nici inainte si nici dupa acest moment, timp de aproximativ 2 ore.

In cadrul acestei terapii este complet interzis sa se consume cafea, alcool sau tutun.

Dupa ce ne vom face nevoile fiziologice de dimineata, vom face apoi un dus cu apa calda si ne vom sterge bine tot corpul.

Putem realiza helioterapia chiar si in propria locuinta, evident daca acest lucru ne este accesibil. Astfel, este necesar ca locuinta noastra sa aiba macar o fereastra care sa fie orientata spre rasarit (est).

In aceasta situatie, vom ramane cat mai aproape de fereastra deschisa. In timpul iernii, camera in care practicam helioterapia va trebui sa fie foarte bine incalzita.

Vom lasa pielea corpului sa se obisnuiasca treptat cu temperatura aerului. Aceasta va fi totodata pentru noi o modalitate eficienta de calire. Ne vom  intinde apoi, pe podeaua pe care in prealabil vom aseza o patura groasa.

Vom avea grija sa ne expunem egal atat pe o parte cat si pe cealalta a corpului la lumina zilei. Pe intreaga durata a expunerii vom respira cat mai profund, de voie, fara sa ne fortam, utilizand intreaga capacitate a plamanilor. Procedand astfel, vom realiza o respiratie completa ale carei avantaje vor fi considerabil marite mai ales daca ne vom retine de voie respiratia pe plin (retentie pe plin).

In timpul expunerii la lumina solara, ne vom focaliza cat mai bine atentia asupra plexului solar. Vom urmari astfel, starea launtrica care survine datorita aplicarii eficiente a helioterapiei. Pe masura ce vom realiza asimilarea energiei luminoase a soarelui la rasarit, starea launtrica benefica se va amplifica gradat in fiinta noastra.

In prima saptamana este recomandat sa ne expunem astfel corpul 3-4 minute, ajungand apoi la 10 minute in saptamana urmatoare. In a treia saptamana  vom creste perioada acestei expuneri  pana la maxim 20 de minute, fara a depasi vreodata aceasta perioada de timp. Aceasta este valabil doar in cazul expunerii corpului  la rasarit, in rest nu exista nici un fel de restrictii.

In cazul helioterapiei practicata la rasarit, vom constata ca, indiferent de perioada anului in care o practicam, pielea se va bronza in curand, prezentand o tenta usor aurie. Daca o vom aplica astfel, expunerea corpului la lumina solara de dimineata (in special la rasarit) ne poate imbunatati foarte mult viata, aducandu-ne in fiinta o energie uriasa nebanuita.

Puterea razelor solare si umiditatea atmosferei marine actioneaza asupra organismului uman intarindu-l si energizandu-l. Helioterapia imbunatateste functionarea inimii si a respiratiei si de asemenea, mareste apetitul (pofta de mancare) si actioneaza favorabila in cazurile de rahitism.

Terapia cu ajutorul razelor soarelui ajuta organismul sa retina mult mai bine calciul si fosforul. Helioterapia imbunatateste schimburile de gaze la nivelul plamanilor si ne invioreaza  intreaga fiinta.
De asemenea, helioterapia stimuleaza activitatea glandei tiroide, ceea ce genereaza efecte favorabile asupra persoanelor ce sufera de obezitate, iar cei subponderali obtin o crestere a greutatii.
Baile de soare sunt deci, un tonic general, reconfortant, ce dezvolta armonios corpul. Ele confera o stare generala de multumire, satisfactie, bucurie de a trai, optimism.

Razele solare au actiune favorabila generarii vitaminei D. Ele refac globulele rosii si globulele albe, stimuleaza circulatia sangelui, respiratia precum si digestia.

Helioterapia actioneaza favorabil in cazuri de:
- dispepsii de origine nervoasa, stare generala proasta, randamentul muncii intelectuale scazut, dureri de cap, insomnii;
- debilitate fizica, pubertate intarziata, anemie, hipocalcemie, tuberculoza osoasa si articulara, abcese reci, peritonita tuberculoasa, adenite cronice, pleurezii in convalescenta (acestea mai ales la copii);
- oboseala, convalescenta;
- plagi atone, supuratii cutanate, lupus, osteoartrite, reumatism, stafilococie cutanata (furuncule, acnee), fistule, anexite, nefrite;
- dureri de coapse, de spate, reumatism cronic, diaree, leucoree;
- tuberculoza pulmonara:In cazul acesteia, mai intai este necesara o perioada de aclimatizare de 8-10 zile care poate fi insa prelungita daca apar fenomene nedorite (febra, guturai). Tratamentul este individualizat. Intoleranta se poate manifesta printr-o crestere progresiva a temperaturii de la o zi la alta. In cazul copiilor tuberculosi se recomanda inainte o cura de aer. Helioterapia este eficienta in diferite forme de tuberculoza deschisa cu mers lent, tuberculoze osoase, tuberculoza vertebrala, tuberculoza laringelui, tuberculoza genitala, tuberculoza intestinala.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com