calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Terapii naturiste calivita Hidroterapia

 

Hidroterapia

Hidroterapia este o metodă terapeutică ce utilizează apa, la diferite temperaturi şi īn diverse stări de agregare (lichidă, solidă sau gazoasă) pentru tratarea unor afecţiuni.

Apa utilizată in hidroteratie poate fi dulce, minerală sau marină, pură sau īn amestec cu alte substante sau plante aromate si medicinale: infuzii sau decocturi (de musetel, nalba, frunza de nuc etc.) sau diverse amestecuri de plante medicinale, de asemenea: sare, iod, sulf, namol, gaze

Numeroasele studii si cercetari au evidentiat rolul pe care il are hidroterapia in relaxarea musculaturii, in tratarea afectiunilor musculo-scheletale si neurologice, durerilor de gat, de spate, artritei, traumatism cranian, spasticitate, acident vascular.

Factorii care actioneaza in hidroterapie sunt: a) termici; b) mecanici; c) chimici.

Hidroterapia include sauna, baile cu abur, baile pentru picioare precum si aplicarea de comprese cu apa calda si rece. Parintele hidroterapiei este Sebastian Kneipp, un calugar bavarez care a trait in secolul 19. Kneipp considera ca bolile pot fi vindecate prin eliminarea toxinelor din organism cu ajutorul apei.

Hidroterapia si baile termale sunt utilizate in mod special pentru tonifierea organismului, stimularea digestiei, circulatie, sistemul imunitar si pentru ameliorarea durerilor. Metodele utilizate vor fi diferite, in functie de tipul conditiei implicate.

Proprietatile de vindecare si recuperare ale hidroterapiei se bazeaza pe efectele termice si/sau mecanice. Acestea implica reactia organismului la stimuli calzi si reci, la aplicarea prelungita de caldura si la presiunea exercitata de apa.

Nervii transporta impulsuri la nivelul pielii care sunt resimtite apoi mai adanc in corp, care pot avea un rol esential in stimularea sistemului imunitar si care influenteaza productia de hormoni de stres, revigoreaza circulatia, digestia, imbunatatesc fluxul sanguin si reduc sensibilitatea la durere.

Daca o persoana are muschii incordati, sufera de anxietate de stres, o baie sau un dus fierbinte ar putea fi o solutie optima. In cazul in care intervine oboseala si stresul, poate fi alternata o baie calda cu una rece, revigoranta care poate ajuta la stimularea corpului si mintii. Miscarea apei stimuleaza receptorii de la nivelul pielii, stimuleaza circulatia sanguina si elibereaza tensiunea musculara.

Baile: sunt cele mai solicitate proceduri in hidroterapie. Ele sunt de mai multe feluri: simple (cu apa obisnuita); medicamentoase, cu diferite substante (sare, iod, sulf etc); complete sau partiale (de maini, picioare, sezut); la temperatura de indiferenta (35 - 37°), calde (38 - 40°) sau reci (sub 22°). Reamintim ca baile actioneaza prin cei trei factori: termic, chimic si mecanic (presiunea hidrostatica presiunea de jos in sus, miscarea apei in baie).

Baile indiferente (35 - 37°) au un efect sedativ, relaxant, de unde si indicatiik pentru boli ale aparatului locomotor, nevroze etc.

Baile calde au actiunea si indicatiile procedurilor calde (afectiuni cronice ale aparatului locomotor, ortopedice - sechele, pareze, paralizii, reumatism cronic).

Baia kineioterapeutica este aceea la care se adauga miscarile pasive in apa s miscarile active executate de bolnav, pe perioade de 4 - 5 minute (adica 5 minuti sta in baie, 5 minute miscari pasive, 5 minute pauza si 5 minute miscari active - ii total 20 de minute), aceasta baie kinetoterapeutica este folosita in special in an chiloze, redori musculare, articulare, pentru usurinta miscarilor in apa (vezi parte
generala).

Baile reci (generale) sunt proceduri foarte drastice, folosite rar. Baile racoroas (32 - 34°) sunt: halbbad-x\\ (baia de jumatate) si baia cu peria (tot de jumatati adancimea apei din baie atingand (25 - 30 mm). Sunt proceduri laborioase, cu un bun efect stimulent. Bineinteles ca baile complete nu vor fi indicate la cardiaci, aterosclerotici etc.

Baile partiale, de maini sau picioare, sunt proceduri usoare, care pot fi calde, reci si ascendente. Baile ascendente (Hauffe), la care se creste progresiv temperatura de la 37 la 40°, se folosesc in crizele de astm bronsic, crizele anginoase, pentru reactia lor consensuala.

Celelalte - calde sau reci - au indicatii, in general, identice cu cele ale procedurilor la aceasta temperatura - in inflamatiile cronice sau acute ale zonelor unde se aplica (maini, picioare sau sfera pelviana).

Baile medicinale: sunt, de asemenea, foarte folosite, la ele adaugandu-se: o substanta chimica (I; NaCl, S etc); plante medicinale (infuzii sau decocturi); gaze (CO2,0, aer). Ele actioneaza prin toti factorii cunoscuti: termici, chimici si mecanici.

Baile medicamentoase (cu iod, sare, sulf, amidon etc.) se folosesc, indeosebi, in boala reumatismala, afectiuni dermatologice etc. si se pot face si in casa. Sunt cunoscute, din popor baile cu frunze de nuc (contin iod).

Baile cu plante medicinale (flori de fan, nalba, cetina de brad, musetel, menta) au un bun efect sedativ si relaxant. Se fac la o temperatura intre 36 - 37°, deoarece esentele continute se volatilizeaza la o temperatura mai mare. Boala reumatismala cronica, nevrozele, H.T.A. compensata, maladia ulceroasa ; etc. sunt tot atatea indicatii pentru aceste bai.

Baile cu bule gazoase (CO2, O2, aer) se prescriu, tot aproape de temperatura de indiferenta (35 -.37°), altfel gazul evaporandu-se (sifonul tinut la caldura pierde gazul). Bulele gazoase din baie se sparg de tegumentul bolnavului, exercitand un masaj fin, un efleuraj care da o hiperemie activa, scazand barajul periferic.

In acest fel T.A. scade, ritmul cordului devine mai bradicardic, diastola este mai mare, iar afluxul coronarian mai bogat (sunt rezultate ce se obtin cu digitala). Ele au un bun efect calmant. De aici, indicatia acestor bai in: H.T.A., tulburari circulatorii periferice (arterite etc), sechele de flebite, nevroze, boala ulceroasa etc. Gazele se obtin din butelii obisnuite (CO2, O2).

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni Organic Calivita

Evening PrimRose Oil

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
©2005 - 2013 Sanatateata.com