calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Terapii naturiste calivita Somatoterapia

 

Somatoterapia

Conceptul de somatoterapie a fost introdus de Richard Meyer in 1986 pentru a defini psihoterapiile corporale. Somatoterapia este una din cele mai noi si mai complexe metode terapeutice. “Somato” este o terapie globala propunand o abordare analitica a persoanei, un mod de lucru extins, de la cel verbal la cel corporal si la dimensiunea rationala.

Somatoterapia este una din cele mai noi si mai complexe metode terapeutice. “Somato” este o terapie globala propunand o abordare analitica a persoanei, un mod de lucru extins, de la cel verbal la cel corporal si la dimensiunea rationala.

Acesul la corp si la demersul relational constituie aportul major adus la aceasta metoda care se inscrie intr-o dezvoltare teoretica originala: SOMATOLOGIA: STIINTA CORPULUI CALITATIV.

Somatologia abordeaza umanul in tripla lui dimensiune:
- psihica
- corporala
- sociala

“Cresterea este un proces natural, nu o putem forta. Legile sale sunt comune pentru tot ce e viu. Un copac, de exemplu, nu creste inalt decat daca radacinile sale se afunda profund in pamant. Invatam studiind trecutul. Si trecutul cuiva este corpul lui.” (Lowen)

Trecutul cuiva este corpul lui - fraza cheie pentru a intelege toata originalitatea terapiei psiho corporale: trecutul cuiva se poate citi in prezent. Exercitiile psiho-corporale se integreaza complet si imbogatesc abordarea analitica a procesului terapeutic.

Somatoterapia pune in joc corpul, gestul, atingerea, cuvantul.
Asadar emotiile reprimate, traumele si intreaga noastra istorie de viata se inscriu la nivel corporal manifestandu-se intr-o diversitate de simptome somatice formand cuirasa caracteriala.

Cuirasa caracteriala e o stratificare, un fel de inchistare a tuturor experientelor trecute, a tuturor fortelor de aparare puse in actiune de catre subiect, o fortareata in spatele careia fiecare se retrage pentru a-si organiza experientele infantile, conflictele, refularile, frustrarile si incarcaturile energetice care antreneaza fiinta sa reactioneze mereu in acelasi fel si ii interzice orice inovatie si initiativa.

Aceasta notiune de “cuirasa caracteriala” este foarte importanta pentru a intelege munca de deblocare energetica si se adreseaza nu numai oamenilor care sufera intens, ci oricui se gaseste “intepenit” intr-un mecanism repetitiv. Somatoterapia permite largirea capacitatilor existentiale restabilind un maxim de mobilitate vegetativa.

Caracterul - pentru a-l defini sumar - reprezinta modul de a fi, specificul unui individ si exprima global tot trecutul. E mult mai dificil de stabilit decat un simptom. Construit strat cu strat de-a lungul copilarie, nu este trait ca dureros pentru ca este exact sinteza cea mai eficace pentru a diminua anxietatea si a filtra tot ceea ce din interior sau din exterior ar putea sa ne perturbe.

Este un compromis pentru a raspunde exigentelor mediului, o armura care intr-o zi ne-a slujit dar care de atunci ni se lipeste de piele si ne inchide ca o inchisoare. O data creea, cuirasa caracteriala inchide in general copilul, apoi adultul intr-o retea de reactii rigide si stereotipe si selectioneaza doar acele mesaje care nu vor putea s-o afecteze.

Se spune atunci, de exemplu ca suntem “blindati”. Cateodata nu mai suntem capabili decat de un singur tip de expresie emotionala: radem in mod sistematic, plangem pentru un “da” sau “nu”(din nimic), tremuram si ne bate inima imediat de intalnim cea mai mica urma de autoritate, nu mai putem privi persoana in ochi sau din contra, abordam in toate circumstantele un aer de provocare deplasata, devenim incapabili sa vorbim de indata ce sutem contrariati sau vorbim neincetat ca si cum cel mai mic moment de tacere ar atrage pericole considerabile.

Cuirasei caracteriale ii corespunde deci o componenta corporala, e faimoasa cuirasa musculara care o data formata, nu poate fi atinsa printr-o abordare pur psihologica si verbala. Primul principiu va fi de a incita un pacient prolix sa-si reduca la maximum comunicarile verbale in profitut unei expresii biologice.

Cand incetam sa punem cuvintele inainte, ca de obicei, expresia corporala a emotiilor, restrictiilor, ambivalentelor si contradictiilor devine mai lizibila. Impins la paroxism, gestul inconstient ajunge intotdeauna la o emotie puternica prin care apare sensul refulat al gestului.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com