calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Terapii naturiste calivita Terapia geotermala

 

Terapia geotermala

Folosirea in combinatie a pietrelor reci cu cele fierbinti este cea mai mare noutate in materie de masaj si tratamente antistres. Acest tip de tratament ofera o adevarata doza de energie.

Cunoscuta sub denumirea de terapie geotermala, terapia prin pietre este terapia cu cea mai mare cautare in statiunile balneoclimaterice din intreaga lume, iar scopul sau este de a restabili echilibrul energetic al corpului.

Masajul cu pietre reci si pietre fierbinti nu este tocmai nou.

De multi ani pietrele fierbinti sunt folosite in cultura chineza si in cea a amerindienilor pentru a alina diverse suferinte.

Pietre fierbinti si reci, albe si negre sunt alternate pentru a realiza un masaj al corpului: cele fierbinti relaxeaza musculatura, iar cele reci intaresc organismul.

Pietrele sunt alese in functie de fiecare parte a corpului: umeri, genunchi, picioare, gat, ceafa...

Cele fierbinti nu ard si nici nu fac vreun rau; mainile pricepute ale celui care realizeaza masajul, strecoara pietrele de la stanga la dreapta si de sus in jos, permitand persoanei care face acest tratament sa resimta o senzatie profunda de bine si relaxare.

Terapia cu pietre este bazata pe disciplinele orientale, conform carora exista sapte puncte enrgetice numite chakra localizate de-a lungul canalului central al corpului: centre ale energiei vitale care sunt legate de anumite organe ale corpului.

Din punctele chakra, energia este distribuita in intreg organismul prin numerose canale energetice care traverseaza corpul si care sunt in legatura cu respectivele organe.

Stimularea punctelor chakra ajuta de altfel sa se echilibreze energia care circula in corp (un flux prea mare de energie sau prea mic creeaza dezechilibre). In acest scop in timpul terapiei prin pietre, pietrele fiebinti sunt asezate in dreptul punctelor chakra si devin intrari si iesiri de energie realizand o conexiune intre membrele inferioare si superioare.

Conform specialistilor in metode de relaxare si yoga elementul fundamental in terapia geotermala presupune aplicarea de pietre calde si reci actionand pe doua nivele:
- intr-un mod static prin presopunctura in anumite puncte,
- intr-un mod dinamic prin metode de masaj bine definite.

Pietrele fierbinti (50 grade C) accelereaza circulatia sangelui si metabolismul celular in timp ce pietrele reci (8 grade C) genereaza vasoconstrictie si eliberare histaminica care actioneaza impotriva durerii si a proceselor inflamatorii.

Ei amintesc ca pentru a realiza cu usurinta echilibrul fizic si psihic ambele sunt conditionate de aplicarea tehnicilor complementare ale terapiei geotermale:
- aromoterapia care stimuleaza si echilibreaza suprafetele cerebrale si corticale prin simtul mirosului,
- cromoterapia cu vibratiile energetice date organismului de fiecare culoare,
- meloterapia potrivita care pentru fiecare tratament ajuta la atingerea relaxarii actionand in acele suprafete cerebrale influentate de stimulii auditivi.

Terapia geotermala are conexiuni cu acupunctura, (mesajul este condus prin canalele de energie). Chakra impreuna cu Reiki constituie o modalitate de restabilire a echilibrului energetic.

In acest sens se subliniaza ca masajul prin pietre este ultima tendinta in materie de relaxare si tratamente cosmetice. Folosirea pietrelor (de bazalt, vulcanice, de rau etc.) este unul din cele mai potrivite remedii pentru relaxare si somnul adanc.

Pentru a efectua tratamentul se pregatesc o serie de pietre netede din ambele temperaturi pe care pacientul este asezat. Apoi pietrele sunt plasate in diferite parti ale corpului si masajul incepe sa combine presiunea mainilor si miscarile care sunt continuate de pietre.

Este potrivit pentru oameni stresati, nervosi, cu stari de anxietate, insomnii, cu probleme ale spatelui, dureri musculare, probleme circulatorii, artroze si artrite, pt. ca datorita naturii tratamentului rezultatele sunt evidentiate inca de la prima sedinta. Terapia geotermala garanteaza ca senzatiile ajung mai presus de imaginatia incepatorilor.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Top vanzari produse Calivita

Acidophilus with Psyllium

Rhodiolin

Liver Aid

Para Protex

Noni

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com