calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Plante medicinale calivita Extractul de cicoare si lupta cu kilogramele

 

Extractul de cicoare si lupta cu kilogramele

Celebrul farmacist Ovidiu Bojor si medicul Octavian Popescu intr-o lucrare comuna, remarcau un paradox: administrata inainte de masa, extractul de cicoare stimuleaza apetitul, in timp ce atunci cand este luata in timpul mesei, ea este un puternic inhibitor de apetit, suprimand la unii pacienti aproape complet pofta de mancare si ajutandu-i sa-si reduca drastic portia de hrana.

Cum este posibil ca extractul de cicoare sa fie si un puternic inhibitor de apetit?

Actiunea de stimulare a apetitului este usor de explicat prin faptul ca cicoarea stimuleaza secretia de sucuri digestive, ceea ce duce in mod reflex la intensificarea foamei.

Mai greu a fost de explicat de ce, administrat in timpul mesei, extractul de cicoare actioneaza ca un puternic inhibitor al foamei.

EiExtractul de cicoare si lupta cu kilogramele bine, explicatia a venit cu putin timp in urma, cand un studiu a aratat ca extractul de cicoare luat in timpul mesei inhiba secretia asa-numitului hormon al foamei (grelina), stimuland in schimb productia hormonului satietatii (leptina), care este un puternic inhibitor al apetitului alimentar.

Extractul de cicoare este singurul remediu natural cunoscut care ajuta la mentinerea delicatului echilibru intre secretia de hormon al foamei (grelina) si cel al satietatii (leptina), ceea ce explica extraordinarele sale efecte benefice in cura de slabire.

Desi nu ne promite scaderea in greutate, indiferent de cantitatea de alimente pe care le consumam, extractul de cicoare ne ajuta sa invingem apetitul excesiv si sa tinem regimuri alimentare rezonabile, cu care slabim putin cate putin, iar rezultatele obtinute sunt stabile si nu implica riscuri de destabilizare a functiei cardiace, nervoase, hormonale etc.

Administrarea cicorii in curele de slabire: se iau cate 1-3 capsule la putin timp (4-5 minute) dupa ce am inceput sa mancam, oricat de nesemnificativa ni se pare cantitatea de hrana pe care vrem sa o consumam in acel moment.

Fiecare capsula se ia impreuna cu minimum 200 ml de apa. Cura dureaza vreme de 1-2 luni, dupa care se face o pauza de 2-4 saptamani, apoi tratamentul se reia. Pe zi, se pot administra pana la 12 capsule cu extract din aceasta planta, fara riscuri pentru sanatate.

Precautii si contraindicatii
Planta nu contine principii toxice. Doar la o administrare de peste 100 g de cicoare pe zi pot aparea fenomene secundare (bradicardie). Uneori pot aparea simptome ca balonarea, durerile abdominale si, foarte rar, arsurile gastrice.

In cazul balonarii se poate lua in paralel cu cicoarea si cate un varf de cutit de pulbere de anason (Pimpinella anisum) sau fenicul (Foeniculum vulgare), care au efect carminativ. Daca cicoarea produce arsuri gastrice sau deranjamente digestive severe, administrarea sa va fi prompt intrerupta.

Cum se obtine extractul de cicoare?

Extractul de cicoare se obtine din tinctura de cicoare, din care se evapora complet alcoolul, ramanand o pulbere fina, amara si extrem de concentrata in principii active - extractul de cicoare. El contine de 5-6 ori mai multe principii active decat simpla pulbere de cicoare, care sunt asimilate integral de organism, si nu doar in proportie de 25%, ca in cazul simplei pulberi.

Ca atare, extractul este "medicamentul" cel mai concentrat care se poate obtine din cicoare, asa incat nu este de mirare ca toate studiile facute in ultimele decenii cu aceasta planta au folosit extractul.

La noi in tara, extractul de cicoare se gaseste combinat in proportii egale cu planta integrala, sub forma unor capsule cu o eficienta terapeutica remarcabila. Asocierea la extract a simplei pulberi de planta ajuta pacientul sa beneficieze de proprietatile naturale originare ale plantei, eficientizand tratamentul. Dozele necesare de capsule cu extract vor fi precizate pentru fiecare tip de afectiune in parte.
 

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Antioxidanti
produse calivita
Vitamine
produse calivita
Minerale
produse calivita
Multivitamine
produse calivita
Digestie usoara
produse calivita
Produse slabit
produse calivita
Extracte din plante
produse calivita
Produse cosmetice
produse calivita
Dispozitive Calivita
produse calivita
Produse corp si par
produse calivita
Alte produse
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

Produse Calivita extrase din plante

Oregano Oil

Noni Organic Calivita

Samburex

Liquid Chlorophyll

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com