calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Barbatul din zodia Capricorn

 

Barbatul din zodia Capricorn 21 decembrie - 19 ianuarie

E inconjurat de un zid pe care l-a construit singur. E timid, dar puternic si dur. E placut, dar are o ambitie feroce. Ca si legendarul cowboy, barbatul din Capricorn pare sa prefere singuratatea. Nu e asa. Nu chiar.
în adîncul inimii lui, Capricornul tînjeste dupa adoratie. I-ar placea la nebunie sa încînte multimile cu acrobatii nebunesti la trapez. în visele lui cele mai ascunse, acest nativ e un romantic incurabil, dar Saturn îi înfrîneaza pornirile naturale cu o mie de lantturi. Severa planeta a disciplinei îi dicteaza un comportament calm, actiuni practice si intentii serioase. Aceasta e crucea lui si deseori e foarte greu de purtat. Uneori îsi va masca frustrarea bruscîndu-i pe cei din jur, iar alteori te va ului cu un umor neasteptat, surprinzator, desi acesta va fi întodeauna în stil ironic, persiflant.

Dar, se stie, asta e cel mai amuzant stil de umor si Capricornii pot fi de-a dreptul spumosi cînd sînt spirituali si jongleaza cu glumele seci. Ia un barbat Capricorn echilibrat si de încredere, ia-l la bani pe marunti si vei gasi în interiroul lui un visator blînd si vesel, care tînjeste sa simta vîntul libertatii în pletesi e îmbatat de parfumul dulce al complimentelor, care e flamînd de aventura si emotii. Sînt extrem de putini aceia care pot elibera acest suflet singuratic din închisoarea lui secreta. Probabil ca ai ajuns deja sa te gîndesti ca tipul din Capricorn ar fi un profesor grozav dar un iubit jalnic. Tocmai ai hotarît ca ai prefera sa-l vezi presedinte decît lînga tine la altar. ti-a creat impresia unui barbat care ar prefera sa-si vada numele la rubrica sociala decît în jurnalul tau. Acum descopeeri ca are o inima la fel de calda si prietenoasa ca un foc de lemne într-o noapte de iarna.

Stiu, esti entuziasmata, dar asteapta o clipa înainte sa te repezi sa-i rupi trei coaste strîngîndu-l în brate si sa astepti sa te duca în al noualea cer. Surprizele pe care le-am descris mai sus fac parte din fiinta lui interioara. Va fi încîntat si impresionat daca le vei ghici prezenta, dar ele sînt bine ascunse. Nu prea sînt sanse sa lase vreodata acele vise nebunesti sa evadeze si sa o ia razna. E de-ajuns sa stii ca sînt acolo. Nu te astepta sa-ti vezi capricornul zburdînd descult printre margarete. Nu poti schimba personalitatea lui esentiala, saturniana. însa poti rîde la povestirile lui cu cîini pîna cînd aduna sufucuent curaj sa-ti spuna altele, mai sofisticate. Poti face aluzii cum ca ai impresia ca sub atitudinea lui conserbatoare sînt ascunse focuri înnabusite pîna cînd va avea suficienta încredere încît sa lase sa izbucneasca la suprafata o flacar, doua.

Poti sa-i spui ca visele lui ti se par mai vii decît ale celorlalti, pentru ca nu exista vis mai sclipitor ca cel transpus în realitate, încurajîndu-l astfel sa viseze si mai mult. într-o buna zi, va ajunge în vîrful muntelui sau, iar tu vei fi alaturi de el, plina de mîndrie pentru hotarîtul tau Capricorn si bucuroasa ca ai crezut în visele lui pragmatice. Capricornii se prefac ca pot trai fara complimente, iar felul în care se poarta atunic cînd li se face unul e o dovada destul de convingatoare. Daca i-ai facut vreodata un compliment barbatului tau din aceasta zodie si ai vazut cum ricoseaza de expresia lui impenetrabila stii la ce mp refer. Nu te grabi sa tragi concluzii. Numai pentru ca nativii sînt experti la a se amagi singuri nu trebuie sa cazi în aceeasi capcana. De fapt, el are o nevoie disperata sa i se spuna ca e bun, inteligent, frumos, sexi si interesant, dar fiindca nu lasa sa se vada aceasta nevoie, rareori îi este satisfacuta.

In consecinta, nu va fi obisnuit cu complimentele si nu va prea sti ce sa faca atunci cînd cineva îl va admira în mod deschis, asa ca-si ascunde jena cu o gluma sau va ignora complimentul, reactie care îi va convinge pe oameni sa nu mai riste niciodata sa flateze chipul acela împietrit. Se creeaza impresia ca uraste complimentele, asa ca primeste tot mai putine. E un cerc vicios. Poate ca e mai mult vina ta decît a lui. Data viitoare cînd îl flatezi, uita-te la urechile lui. Vezi cum s-au înrosit? Vezi sclipirea aceea slaba din ochii lui? e încîntat cum nu se mai poate. Doar pentru ca nu se apuca sa topaie sau sa se rostogoleasca prin iarba ca Leul nu înseamna ca nu e profund fericit si foarte mîndru. Simte nevoia sa stie ca vezi ce om ninunat e. Firea lui si stelele îl împiedica sa-si faca reclama. Va trebui sa fii tu agentul lui de publicitate.

Acest barbat înfloreste tîrziu. în tinert grav ca o bufnita, dar se va relaxa treptat pe masura ce se va maturiza si, daca un Capricorn tipic, va ajung sa arate si sa se poarte mai tinereste decît toti cei din grup. La alti barbati, trebuie sa le tolerezi ani de zile nesabuinta superficiala, ca apoi sa te alegi cu un batrîn morocanos si încuiat. Iubitul tau din Capricorn nu te va rapi ca sa te duca la Paris la începutul idilei voastre, dar s-ar putea sa te duca sa vezi taj Mahalul la lumina lunii patruzeci sau cincizeci de ani mai tîrziu, cînd alti barbati se plîng ca le trosnesc încheieturile. nu e rau deloc! daca esti genul careia îi place sa se îndoape la început cu aperitive grele ca apoi sa-si manînce constiincioasa legumele, nu e pentru tine. O legatura amoroasa cu un Capricorn, daca duce la casatorie e ca si cum ai lasa desertul la urma, asa cum e firesc.

Desigur, procesul invers de îmbatrînire al nativului îti poate provoca oarece probleme în sectorul "fidelitate". Cînd idila voastra e proapsata, vei avea prea putine batai de cap cu loialitatea partenerului tau, dar cînd acesta va mai înainta în vîrsta, s-ar putea sa se mai abata putin de la calea voastra comuna. Totusi, Capricornul e poate cel mai fidel dintre toate semnele zodiacale, pentru ca acest barbat considera familia ceva sfînt. Indiferent de scaparile minore de mai tîrziu, acestea nu vor înlocui niciodata caldura caminului, copiii si pe tine. Ar un profund respect pentru legaturile de familie, aici incluzînd atît familia construita cu tine, cît si cea din care provine, careia i-a fost devotat din copilarie. E inacceptabil sa-i insulti mama sau sa fii rece cu fratele lui. Pregateste-te sa-ti iubesti rudele prin alianta, chiar daca sînt la fel de adorabile ca un cactus. Nu numai ca le va lua apararea, dar, daca vei lasa disputele sa se agraveze, povara de a trebui sa aleaga între cele doua familii îl poate face p enativ ursuz si pesimist. Si nu-ti doresti în nici un caz sa vezi un Capricorn cînd psimist si posac.

S-ar puta sa dai peste un saturnian care manifesta un dispret fatis fata de rudele lui, sau care a retezat cu furie legaturile de familie si nu a mai privit niciodata înapoi. Daca vei da deoparte suprafata independentei lui vei descoperi în trecutul lui o rana profunda, emotionala, care a provocat de fapt acest comportament atipic. Multi Capricorni continua sa locuiasca la parinti mult timp dupa ce amicii lor au început sa se bucure de deliciile unui cuibusor de burlac. De obicei se îndragostesc mai tîrziu decît majoritatea barbatilor si rareori se casatoresc înainte sa-si construiasca o cariera stabila. Cu ochiul lor format pentru aprecierea pedigriului si a perfectiunii, vor studia peisajul cu mare atentie. Saturnianul va alege o fata care va deveni o buna mama. Api, va trebui ca ea sa fie o buna gospodina si sa gateasca bine. în plus, va trebui sa se îmbrace bine ca sa-i impresioneze pe asociatii si prietenii lui si, daca se poate, sa fie mai presus de acestia în privinta provenientei, manierelor, educatiei si inteligentei.

La sfîrsit, va arunca o privire rapida ca sa vada daca fata e frumoasa sau daca i se pare atragatoare din punct de vedere sexual. Dupa cum vezi, nu e nici o nenorocire daca ai par latos, nu te dai cu parfum, iar picioarele tale nu stîrnesc invidia actualei Miss Univers. Cotrobaie prin cufar dupa arborele genealogic si arata-i cam pe ce ramura se afla Bibescul familiei. Invit-o pe mama lui la prînz în oras o data pe saptamîna si lasa-l sa vada cît esti de practica esti cînd e vorba de buget. La urmatoarea voastra întîlnire ia-o si pe surioara ta în vîrsta de patru ani. Daca esti singura la parinti închiriaza copilasul vecinilor. Sterge-l la nas cît mai frecvent si mai blînd cu o batista din pînza (nu cu servetel), vorbeste cu Capricornul despre dorinta ta de a fi consilier municipal si de a te ocupa de îmbunatatirea urbei, mergi încet si egal, arunca în conversatie cîteva expresii frantuzesti si/sau englezesti si da ochii peste cap de placere cînd vezi un bebelus într-un carucior.

Ai grija sa-i arati ca îl consideri pe tatal lui cel mai întelept domn pe care l-ai cunoscut vreodata si fa referiri întîmplatoare la unchiul care a lucrat cu Traian Vuia la construirea primului avion cu reactie, sau la stramosul care a stat alaturi de Cuza la divanul ad-hoc. Daca esti frumusica, e cu atît mai bine. Dar frumusetea nu va înlocui niciodata în ochii lui puloverul pe care l-ai tricotat pentru matusa lui, Getuta. Aproape ca pot sa-ti garantez ca acest barbat nu se va însura în veci cu tine daca nu treci testele familiei lui. Bineînteles ca exista exceptii, dar sînt atît de rar încît ar fi o nebunie sa risti crezînd ca barbatul tau saturnian e una dintre ele. Dupa ce familia lui te-a cerut de nevasta (sau el te-a cerut) pune piciorul în prag. Cu fermitate! Spune-i ca îi iubesti din tot sufletul pe ai lui, dar tu ai acceptat sa împarti patul si casa doar cu el. Daca nu faci asta, vei petrece multe seri de sîmbata gatind pentru unchiul Costel sau ajutîndu-i surioara sa treaca prin chinurile adolescentei.

Deoarece Capricornii sînt întotdeauna usor emotionati în prezenta sexului opus, unii dintre ei vor face cîteodata aluzii fara perdea, se vor chinui sa încerce sa faca insinuari cu subînteles erotic sau vor parea duri, aspri si lipsiti de orice scrupul sau sensibilitate. E doar felul lor de a încerca sa fie "ca baietii", o metoda tipica de a-si ascunde jena si curiozitatea provocate de pasiunile arzatoarea ale altor persoane, mai agresive. Nu te lasa amagita si nu-ti închipui ca vrea sa fiti un cuplu ca Bonnie si Clyde. Elti o domana si nu cumva sa uiti asta! O fi aruncînd el cîte o privire fugara spre vreo "doamna a noptii", dar aceea nu e în nici un caz genul de femeie pe care ar lua-o de nevasta. S-ar putea ca asta sa-ti sune a sfat primit de la matusa ta Agepsina, fata batrîna a familii, dar daca crezi ca e o prostie da-i înainte si poarta bikinii minusculi si rimelul verde, toarna pe tine o sticla de parfum si saruta-l în public. Poate ca vei merge în cele din urma spre altar cu cununa de lamîita pe cap, dar sigur nu va fi lînga tine un mire saturnian.

Un dar frumos pentru sotul tau Capricorn ar fi o carte de poezii, cu cît mai romantice cu atît mai bine. Daca nu-l înveti timpuriu arta exprimarii afectiunii, s-ar putea sa devii o nevasta careia nu-i lipseste nimic, care e adorata si apreciata cu caldura, cu un sot absolut perfect, dar neîmplinita emotional. Nu va mai avea nici un rost atunci sa te plîngi ca nu-ti spune niciodata ca te iubeste. Se va uita, doar, la tine cu o privire inocenta si îndurerata sau cu dezgust posomorît (în functie de cît de puternica a fost influenta lui Saturn la nasterea lui) si-ti va explica rabdator: "Esti nebuna. îmi amintesc perfect ca ti-am spus ca te iubesc cînd ti-am dat inelul de logodna si înca o data cînd s-a nascut micul Alex". El considera ca ar trebui sa stii ce simte pentru tine din moment ce te sustine financiar si îti acorda privilegiu de a îti permite sa fii mama copiilor lui, sa dai cu matura prin casa lui si sa-i lustruiesti trofeele. Pentru Capricorn, declaratiile sentimentale constituie o poleiala de prost gust a crinului romantismului.

S-ar putea sa te întrebe: "Ce vrei, sa fiu Pacientul englez?". asta e momentul sa spui tare "da". îl va soca si speria putin. Nu se va transforma în Ralph Fiennes, dar s-ar putea sa-si dea seama ca un "iubito", murmurat tandru la momentul potrivit nu-i va stirbi cu nimic masculinitatea. Ca tata, va fi însasi personificarea expresiei "pater familias". Va sta întotdeauna în capul mesei, inclusiv la picnicuri, chiar daca asta înseamna sa stea în musuroiul de furnici sau în urzici. Va pretinde respect si ascultare si va insista sa impune disciplina si rutina. în schimb va oferi devotament total, chiar autosacrificiu si probabil ca va fi de acord cu petreceri cît mai mari de zilele de nastere ale celor mici si cu Craciunuri cît mai vesele. Tatal din Capricorn va avea grija ca progeniturile sa mearga regulat la dentist, sa-si faca lectiile si nu se va sfii sa le aplice corectii corporale cînd va fi necesar.

Nu strica sa-i amintesti ca a fi parinte poate fi placut si amuzant, nu numai o responsabilitate serioasa. învata-i pe copii sa-i dea saruari generoase înainte de a pleca la culcare si încurajeaza-l sa-i duca la meciuri, la pescuit sau la înot. Daca e putin cam sever, nu uita ca ei vor avea decîstigat din asta în timp, cu conditia ca tatal lor sa nu exagereze. cînd va deveni bunic, Capricornul tau va deveni socant de îngaduitor. Bunicii din aceasta zodie sînt dadace grozave. Cunosc unul care cutreiera cartierul pe role alaturi de nepoti. Un Capricorn se însoara rareori în graba si majoritatea mariajelor lor sînt solide. Dar daca s-a însurat cu cine nu trebuie, va pleca brusc si sotia lui nu va avea parte de o a doua sansa.

Acest barbat detesta divortul, dar cînd acesta se va petrece, va fi definitiv. Cu alte cuvinte, cînd s-a saturat, gata! Probabil ca sotul tau saturninan va programa amorul fizic , trecîndu-l pe lista de lucruri de facut ca pe cumparaturi, corespondenta, vizitele la muzeu sau la medic. Acest lucru poate parea rece si lipsit de sentiment, dar nu uita ca pragamticul Capricorn va fi interesat de aspectul fizic al iubirii mult timp dupa ce alti soti de aceeasi vîrsta vor începe sa recurga la poezie pentru a-si exprima afectiunea. tii minte? Desertul la urma!

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com