calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Femeia din zodia Capricorn

 

Femeia din zodia Capricorn 21 decembrie - 19 ianuarie

Nu exista femeie Capricorn tipica. Ea poate fi un curator de muzeu care poarta ochelari de bunicuta fiindca are nevoie de ei, sau poate fi o dansatoare care poarta un bikini minuscul si sclipitor fiindca o amuza. O vei vedea prezidand severa o sedinta cu parintii, prajind hamburgei intr-un local sau organizand cel mai mare bal de caritate din oras. O femeie Capricorn poate decora rubricile mondene, poate zambi modest din spatele sotului ei politician sau turna lichide misterioase in eprubete. Dar indiferent de ce face sau ce poarta, Saturn îi va domina actiunile si telurile tainice.

Poate fi ultra-feminina, flirtînd si fermecîndu-te pîna începi sa te simti ca un urias urs grizzly care o poate proteja de lumea rece si rea. sau poate fi glaciala, tacuta si distanta, stînd în siguranta pe piedestalul ei de marmura si provocîndu-te sa fii suficient de inteligent ca sa-i cîstigi mîna superioara. Orice personalitate afiseaza, dedesubtul siretlicurilor ei feminine sau al atitudinii ei practice, rationale, se afla acelasi scop: o hotarîre inflexibila de a pune mîna pe barbatul potrivit, cel care poate deveni cineva, o poate face sa fie mîndra de el si poate fi un tata bun pentru copiii ei.

Sînt atît de multe femei Capricorn care au cariere, încît ai putea crede ca dragostea si casatoria vor fi întotdeauna pe locul doi în preocuparile lor. în privinta dragostei ai dreptate. în privinta casatoriei, nu. Trebuie sa întelegi ca telurile capricorniene sînt siguranta, autoritatea, respectul si pozitia sociala. Are prea putina importanta daca aceste nevoi sînt împlinite în spatele unei catedre, într-un birou de afacersit, sau alaturi de un sot ambitios ale carui viata sociala si camin le poate organiza cu usurinta gratioasa si planificare riguroasa. într-un fel sau altul, aceasta femeie va obtine recunoasterea de care are nevoie. Unele o obtin scriind carti, tinînd prelegeri, pictînd sau compunînd muzica. E uimitor cît de multi Capricorni de mabe sexe au talent artistic iesit din comun! Poate ca acesta provine din simtul lor înnascut al echilibrului si armoniei, din felul în care stiu instinctiv ce e placut si ce e bine sau corect.

e o chestiune delicata, dar chiar si nativele pe care le gasesti în teatrele de mîna a cinspea sau în cea mai veche profesie din lume (vor fi doar cîteva) vor ajunge sa se marite cu directorul teatrului sau cu cel mai bun actor în primul caz, sau cu cel mai bogat client în al doilea. Capra trebuie sa urce. Fie ca încep cursa de sus sau de jos, pentru ele vîrful muntelui e locul din care privelistea li se pare cea mai satisfacatoare. Saturniana nu are nimic ostentativ. N-o vei vedea niciodata izbind si dînd din coate, facînd scandal ca sa ajunga în fata. S-ar putea sa crezi ca e suficient de docila ca sa se multumeasca cu locurile din spate, lasîndu-si concureta sa i-o ia înainte. Asteapta putin si ai sa vezi cine e promovat.

Te înseli daca îti închipui ca nu-si va sacrifica niciodata cariera în favoarea casniciei. Ofera-i sansa de a fi lider în societatea mondena si stapîna unei locuinte bine conduse si vei vedea ce repede îsi pierde interesul pentru slujba (unul dintre putinele lucruri pe care le va face repede). Daaca vrei, femeia din Capricorn va fi fericita sa continue sa munceasca pentru a te ajuta sa urci spre succes, caci nu e lenesa. însa va fi si mai fericita savurîndu-si statutul de sotie a ta, cu conditia ca statutul sa fie bun si sa se bucure de securitate financiara. Una dintre trasaturile caracteristice cele mai încîntatoare la aceasta femeie e buna crestere naturala si atitudinea rafinata.

Poti cunoaste o nativa crescuta într-o maghernita de la periferia mizera a orasului, al carui tata lucreaza în mina, dar daca nu se hotaraste ea sa-si dezvaluie provenienta vei fi convins ca e produsul unei familii bune, vechi, si e absolventa uneia dintre cele mai bune scoli. Atît de mult fac parte din însasi natura lor simtul social si al aparentelor conservatoare, conventionale. Orice barbat implicat într-o relatie cu o femeie din Capricorn ar trebui sa stie un lucru esential despre aceasta zodie. Nativa pare sa fie mult mai echilibrata si calma decît este de fapt. Comportamentul ei te poate convinge sa e stabila ca o stînca si nimic nu-i poate tulbura suprafata calma. Adevarul e ca aceasta femeie are multe toane. Vei psune ca asa sînt toate femeiel, dar capricoarna are unele perioade foarte negre, care nu trec prea repede.

Daca simte ca e prost tratata sau se simte neapreciata, va fi posomorîta zile si saptamîni în sir, ba chiar luni. Ea spune ca aceasta atitudine e rationala si practica, dar mohorala, depresia si pesimismul saturnian au radacini mult mai adînci. Ele sînt declansate de frica de viitor, grijile pentru prezent, rusine pentru trecut, sau de banuiala ca cei din jur îsi bat joc de ea sau ca într-un fel sau altul e nepotrivita cu împrejurimile. Aceste femei nu accepta prea usor sa fie tachinate, asa ca încearca sa renunti cît mai mult la asta. La drept vorbind, le este imposibil sa priceapa poanta atunci cînd ele sînt victimele glumei. Nu e nevoie sa o coplesesti întruna cu complimente (oricum va simti cînd acestea nu vor fi sincere), dar nu glumi cu ea cînd e vorba de lucruri importante si laud-o suficient de des ca sa stie ca îi cunosti adevarata valoare.

în situatii romantice acestei femei îi este foarte greu sa se relaxeze. Sub suprafata rece a Capricornului exista destula dorinta fizica, mult mai multa decît îsi închipuie cei din jur, dar aceasta nu e niciodata satisfacuta în mod superficial. Sa pierzi vremea cu îmbratisari nebunesti si saruturi extatice cînd viitorul e nesigur nu e deloc hobby-ul ei favorit. Totusi, o data ce s-a hotarît ca tu esti barbatul potrivit si situatia financiara e stabila sau ambitia ta e suficient de mare, ea va fi la fel de calda ca un panda dragalas, afectuoasa si chiar pasionala. Capricornii nu cred în vise vagi care plutesc fara tinta pe un cer senin. Ei vor sa stie exact unde îi duce corabia iubirii si vor sa fie siguri ca apele pe care pluteste sînt sigure. Trebuie sa construiesti o fondatie solida casei tale daca intentionezi sa-i treci pragul cu o capricoarna în brate. Ai grija sa fie bine asigurata si ipoteca sa fie platita.

Probabil ca saturniana va fi un fel de fluturas social, extrem de constienta de cerintele etichetei, si va avea înclinatii spre obiceiurile vechi, cum ar fi inele gravate pentru servetele si scaune tapitate cu goblenuri. Totul trebuie sa fie corect si traditia trebuie urmata cu orice pret. Din cînd în cînd s-ar putea sa prinda obiceiul de a face cumparaturi în cele mai scumpe si exclusiviste magazine, unde va insista sa gaseasca chilipiruri. Nu o deranjeaza sa cumpere o rochie de pe raftul cu reduceri de pret atîta timp cît rochia poarta o eticheta de firma celebra. femeile din capricorn au o frumusete deosebita, proaspata. Rareori vei gasi una care sa nu fie neobisnuit de atragatoare. Totusi, ele sînt timide si macinate de nesiguranta în ceea ce priveste înfatisarea lor si s-ar putea sa descoperi ca au nevoie de asigurari constante ca sa se convinga ca sînt frumoase.

Desi nativele urasc lipsa de onestitate de orice fel, de multe ori nu se dau în laturi sa minta cînd e vorba de vîrsta lor. Si de obicei le merge, datorita bizarei influente saturniene. Cînd sînt mici, ele arata ca niste batrînele micute, ca apoi, cînd trec de prima tinerete, sa înfloreasca brusc transformîndu-se în femei care arata ca niste fete tinere. Ar fi o greseala îngrozitoare sa-i respingi familia. Barbatul care se însoara cu o capricoarna se însoara cu rudele ei. Nu are rost sa-ti închipui ca partenera ta e altfel. Dupa un timp, nu-ti va mai veni sa rîzi cînd vei auzi glume cu soacre (în schimb, s-ar putea sa-ti vina sa plîngi). de multe ori, saturniana e singurul sprijin al familiei ei, financiar, moral sau ambele. E posibil sa poarte de grija unui parinte bolnav cu un devotament care poate ajunge pîna la punctul în care ea ar renunta pentru totdeauna la ideea unei casatorii.

Deseori, ea va face bucuroasa aceste sacrificii datorita iubirii ei sincere pentru familie, dar chiar daca nu-i convine situatia, puternicul ei simt al responsabilitatii si datoriei nu ti va permite sa evadeze. Asa ca n-ai de ales. Resemneaza-te sa-ti flatezi soacra, sperînd ca e o femeie grozava, care merita complimentele. Nu discuta în contradictoriu despre politica cu tatal ei si daca chiar trebuie sa-i critici fratii si surorile ai grija ca aceste critici sa fie constructive, bazate pe o încredere sincera în potentialul lor. în mod frecvent, Capricornii se trezesc împovarati cu rude bolnave sau aflate în nenorocire, iar nativa tipica nu va permite niciodata iubirii, oricît de puternice ar fi ea, sa o faca sa neglijeze aceste obligatii. Ai face bine sa planifici de la început astfel încît sa aveti mereu o camera sau doua libere, pentru rudele aflat în vizita.

Dar exista si o parte buna. Vei avea o sotie care se va purta cu blîndete si consideratie cu toti membrii familiei tale. Femeia din acest semn va întelege daca dai saptamînal parintilor tai o suma fixa si probabil ca va fi o buna prietena pentru fratii si surorile tale. E genul de fata pe care o iei acasa ca sa-ti cunoasca mama si mama ta va fi imediat de acord cu alegerea ta. Din spirit de contradictie tipic masculin, o asemenea încurajare imediata îi poate face sa dea înapoi. E întotdeauna mai placut sa lupti împotriva obiectiilor ridicate de parinti privind femeia iubita. Dar nu vei face decît sa-ti calci pe inima, caci mama ta are dreptate. Daca e o saturniana tipica, aceasta fata va fi o sotie exceptionala.

Caminul unei capricoarne arata mereu atît de impecabil fara ca tu s-o vezi facînd vreun efort, încît ai zice ca se ascund prin colturi zîne micute si pitici care lucreaza frenetic dupa miezul noptii ca sa spele, sa lustruiasca sa gateasca si sa faca ordine. Gresit! Ultimul loc unde te-ai putea astepta sa gasesti asemenea creaturi imaginare ar fi pe lînga un Capricorn. Spiritul practic al lui Saturn si credinta ferma în date ferme exclude în mod normal orice înselegere pentru lumea celor nevazute. O nativa nu ar crede în spiridusi nici daca unul i-ar dasa pe vîrful nasului. însa trebuie sa fim corecti si sa recunoastem ca, desi nu e o visatoare cu capul în nori sau o adepta a misterelor oculte, o data ce e în posia tuturor datelor concrete, aceasta femeie e capabila sa vada romantismul si poezia din cele mai obisnuite situatii.

Vraja vîntului de nord nu îi este deloc straina, si nici nu e surda la cîntecul argintiu al ploilor de primavara. Muzica buna o tulbura profund si este o protectoare fascinata a aproape tuturor formelor de arta. Poate ca are nevoie sa vada si sa atinga vraja ca sa creada în ea. Un spiridus ar avea mult mai multe sanse cu ea daca ar veni si i-ar psune fara ocolisuri unde e ascunsa legendara oala cu aur, în loc sa faca aluzii la asta în basme. Deoarece veneraza traditia si are un profund respect pentru cei care au depasit obstacole uriase pentru a atinge succesul, acestei native îi vine mai usor sa se emotioneze citind discursul de la Gettysburg decît sa se entuziasmeze la auzul celei mai recente idei nebunesti care ti-a trecut prin cap.

De fapt, ea e o adevarata romantica, cu o imaginatie mult mai mare decît a acelor superficiali împrastiati cu fantezii complet ireale. Feicare fata de ianuarie are sufletul bîntuit de poezie, dar nu are prea multa întelegere pentru poetii care flamînzesc prin mansarde neîncalzite. Ocupa-te de mîncare si chirie si abia apoi vezi-ti de visul tau, oricare ar fi el. Acesta e motto-ul Capricornilor. De asemenea, asigura-te ca visul merita efortul. Din punctul ei de vedere, esecul nu are nimic romantic sau magic. E posibil sa fii nevoit sa-ti împarti sotia saturniana cu diverse cauze. Ea va fi o luptatoare neobosita în favoarea celor saraci si lipsiti de aparare, dar va prefera sa-si dezvaluie latura caritabila în eforturi de grup si nu fata de indivizi separati. Nativele acestei zodii sînt lidere înnascute pentru organizatiile de femei.

Probabil ca femeia din Capricorn va instila în cei mici respectul pentru calitate. îi va învata sa manînce tot, sa nu faca mofturi, sa rabde situatiile neplacute sau sa renunte la ce e prea neplacut. Ei vor primi cele mai bune portii de mîncare si mama lor le va cumpara pantofi de cea mai buna calitate. Pentru ea, a face economie nu înseamna a cumpara lucruri ieftine. va pretinde de la copii sa fie respectuosi cu rudele si batrînii si vor avea maniere impecabile. Nu vor fi razgîiati si nici nu li se va permite sa fie neascultatori. Daca îi faci cadou o carte despre psihologia copiilor o va folosi probabil ca sa arda una la fund unuia dintre micii zurbagii si abia mai tîtziu va apuca sa o citeasca. Poate ca nu va fi prea încîntata de pupaturile lipicioase ale celor mici, dar exista putine mame mai devotate decît capricoarna.

Copiii ei o vor gasi întotdeauna dispusa sa-i asculte cu atentie si respect. S-ar putea ca mama saturniana sa fie cam severa si inflexibila cînd ei vor trece prin diversele faze ale cresterii, dar îi va asculta fascinata cînd vor realiza ceva. Aceasta femeie nu va fi niciodata prea ocupata ca sa acorde progeniturilor atentia ei interesata. Dupa ce copiii devin adolescenti, s-ar putea ca între ei si mama lor sa se ridice cîteva bariere, caci conservatorismul saturnian se va ciocni de liberalismul tineretii. în acea perioada s-ar putea ca ea sa aiba nevoie de ajutor ca sa înteleaga visele entuziaste ale copiilor. S-ar putea sa primeasca niste lectii dureroase pîna sa învete ca nu le poate dicta cu cine sa fie prieteni. Dar e suficient de inteligenta ca sa se adapteze si sa-si ascunda coarnele daca îsi da seama ca va avea mai mult de pierdut decît de cîstigat.

Deoarece multe femei Capricorn au piele sensibila, sotia ta nu se va prea farda. Multe dintre ele sînt alergice la farduri. Dar natura le-a rasplatit cu frumusete naturala care n-are nevoie de artificii, si si-o vor pastra mult timp dupa ce obrajii altor femei se vor fi ofilit. Unele dintre native te uluiesc cu tenuri încîntatoare, trasaturi ferme si ochi sclipitori la optzeci de ani si chiar mai mult. Ajut-o cu rabdare pe capricoarna ta sa-si depaseasca lipsa de încredere în propria persoana. Numai pentru ca nu accepta sa se amageasca singura nu înseamna ca e lipsita de imaginatie. încearca vreo cîteva din visele ei practice si ai sa fii uimit de cît sînt de placute.

Probabil ca încapatînarea e unul dintre defectele ei, dar nu e o plîngareata sau o cicalitoare agitata. Te va împinge spre succes, dar va fi tandra si devotata. în ciuda felului ei blînd, chiar modest de a fi, ea va sti exact cum sa te joace pe degete. Dragostea ei are o bogatie profunda, mult mai durabila decît iubirea pretentioasa, carbonizanta, sclipitoare a altor femei. Cine zice ca aceasta femeie nu crede în basme? Numai o saturniana poate privi adînc în ochii unui broscoi stîngaci si va vedea ca e, de fapt un print deghizat. Mai mult decît atît! Daca te însori cu ea nu vei ramîne niciodata fara sosete curate.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com