calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Berbec

 

Zodia Berbec 21 martie - 20 aprilie

Planetele si zodia Berbec

 • Planeta guvernatoare: Marte
 • Planeta carierei profesionale: Saturn
 • Planeta dragostei: Venus
 • Planeta câstigurilor financiare: Venus
 • Planeta distractiei, a creativitatii si speculatiilor: Soarele
 • Planeta sanatatii si a muncii: Mercur
 • Planeta casei si a familiei: Luna
 • Planeta spiritualitatii: Neptun
 • Planeta calatoriilor, a studiilor si a religiei: Jupiter
Culorile zodiei Berbec: verde, vernilZodia Berbec
Pietre pretioa
se caracteristice pentru zodia Berbec: ametist
Metale caracteristice pentru zodia Berbec: fier, otel
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Berbec: marti

Principalele calitati ale zodiei Berbec: energie fizica, independenta, curaj, cinste
Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Berbec: actiunea
Defecte ale nativului din zodia Berbec: impetuozitate, graba, pripeala, agresivitate

Relatii între zodia Berbec si alte zodii
 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Leu, Sagetator
 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Rac, Balanta, Capricorn
 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Capricorn
 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Rac
 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Taur
 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Balanta
 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Leu
 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Sagetator, Pesti

Personalitatea zodiei Berbec

Încapatânat si intreprinzator, nativul Berbec îsi urmeaza propriul drum; poate fi chiar îndaratnic. Un Berbec autentic este vioi, întreprinzator si plin de entuziasm pentru tot ce e nou. Cutezator, deseori naiv, e plin de idei, are initiativa si trece imediat la actiune, pentru ca vrea totul cât mai repede. Nativul Berbec se simte în largul sau în situatii clare, nu-i plac ocolisurile si ambiguitatile. Decide fara drept de apel, este foarte rational, vrea si poate conduce. Are aptitudini tehnice si practice.

Sanatate : Nativul Berbec este plin de vitalitate. Poate avea probleme cu dantura, face usor febra, este sensibil la stres, deoarece nu stie sa se opreasca atunci când trebuie, e nervos, are un somn neodihnitor, rinichii si stomacul sunt sensibili. Berbecul este, însa, semnul cu cea mai mare putere de regenerare.

Cum sa recunoastem un Berbec

Ati cunoscut cumva recent o persoana neobisnuit de prietenoasa, cu o energie debordanta, o ferma strîngere de mîna si un zîmbet instant? Pregatiti-va pentru o cursa nebuna într-un montaigne russe ametitor. Probabil ca tocmai ati fost "adoptati" de un Berbec, mai ales daca nu ati apucat sa scoateti prea multe silabe în decursul conversatiei cu el. Fie ca e barbat sau femeie, Berbecul va lupta cu ardoare împotriva a tot ce considera nedrept, va sari într-o clipa în apararea nedreptatitilor si a cauzelor idealiste, chiar daca asta înseamna sa se ia la cearta cu politistul de la circulatie sau cu hotul care i-a pus cutitul la gît.

Probabil ca va ajunge sa-si regrete impulsul, dar precautia zboara pe fereastra cînd îl ia valul. Aflati sub influenta lui Marte, Berbecii nu obisnuiesc sa se învîrta dupa coada, trec direct la subiect. Primul semn al zodiacului reprezinta nasterea, asa cum Pestii reprezinta moartea si constiinta spirituala. Berbecul are doar constiinta de sine, caci el e bebelusul zodiacului, deci e complet absorbit de joaca cu propriile degete de la picioare. Ca la orice sugar, nevoile lui sînt pe primul loc: indiferent ca parintii sau vecinii dorm, el va urla din toti rarunchii daca îi e foame sau e ud. Vrea biberonul si vrea un scutec curat acum!

Cînd Berbecului îi vine o idee sau îl apasa o problema va va suna fara ezitare la ora patru dimineata. În fond, daca el e treaz, de ce nu v-ati trezi si dvs. ca sa-l ascultati? Daca vrea ceva, obtine. Dar cine ar putea spune despre un bebelus ca e egoist? El e dispus sa-i copleseasca pe cei care-i satisfac pretentiile cu surîsuri si dragalasenii. E greu sa refuzi un bebelus, pentru ca el n-are nici cea mai vaga idee ca deranjeaza vreun pic pe cineva. Exact la fel e si Berbecul. Tocmai datorita acestei naivitati dezarmante, persoanele din Berbec sînt atît de neînfricate. Copilul mic nu se teme de nimeni si de nimic pîna cînd se frige. Chiar si atunci va începe din nou sa încerce, încrezator, dupa ce va uita durerea. În caracterul Berbecului nu exista nici urma de siretenie sau perfidie si nimic nu va schimba acest lucru în cursul vietii lui.

El va crede la nesfîrsit, cu toata inima, în propria reusita si dupa numeroasele esecuri se va ridica din praf pentru a încerca din nou. Îndoielile, putine cîte sînt, care îi rasar în suflet, sînt înlaturate rapid de prima persoana draguta si blînda care îi apare în cale. Berbecul poate crea o lume imaginara atît de detaliata, încît aproape ca ai putea sa te muti acolo si poate urzi vise extraordinare, dar nu e în stare sa minta nici daca asta l-ar putea costa viata. Nu exista în el nimic complicat sau ascuns. Ce vedeti, aia e. E la fel de vulnerabil ca un bebelus, iar cînd persoane mai puternice, mature, încearca sa-l oblige sa faca ceva sau vor sa-i ia ceva, Berbecul reactioneaza extrem de sonor, exact ca un sugar. Va face un scandal atît de mare, încît cei din jur îi vor da orice, numai sa taca. El nu e genul care sa foloseasca strategii delicate. Capacitatea pulmonara si încapatînarea egoista îi sînt mai mult decît suficiente ca sa obtina ce vrea.

E floare la ureche sa recunoasteti Berbecii dupa aspectul fizic. Ei au trasaturi bine conturate, de obicei taioase. Sprîncenele bine marcate sînt deseori unite la baza nasului, formînd cu acesta semnul Berbecului, ca un avertisment pentru cei carora ar putea sa le treaca prin cap ideea prosteasca de a încerca sa-i opreasca sau sa-i supuna. Veti mai putea observa o alunita sau o cicatrice pe cap sau pe fata, un reflex rosiatic în parul luminat de soare si un ten mai colorat decît al majoritatii oamenilor. Miscarile lor vor fi în general rapide si precise, ca si procesele mentale. Atît femeile, cît si barbatii din Berbec au umeri lati si probabil ca merg cu trupul usor înclinat în fata, cu capul înainte, ca sa spunem asa, si sînt aproape întotdeauna extrem de grabiti, chiar daca destinatia spre care se îndreapta nu îi încînta deloc. Putine lucruri pot fi considerate gratioase la Berbec. Poate doar delicatetea cu care abordeaza o situatie de criza, trasatura care nu conteneste sa-i uluiasca pe cei care-l subestimeaza. Structura osoasa e fina si puternica.

Foarte putini Berbeci stau cu umerii cazuti, caci de obicei tinuta lor le reflecta ego-ul urias si încrederea în sine. Daca totusi vedeti o exceptie, probabil ca e un Berbec de tip oaie, al carui ego a fost grav ranit în trecut, dar chiar si acesta îsi va reveni dupa un timp. Nimic nu-i înfrînge definitiv pe acesti oameni, cu atît mai putin esecul. Persoana din semnul lui Marte va va privi direct în ochi, cu sinceritate si încredere emotionanta. Sînteti prietenul ei, nu? Îl placeti, nu? Daca îi veti însela asteptarile va plînge lacrimi amare, dar numai în sinea lui. Berbecii ar prefera sa moara decît sa-si arate slabiciunile, iar unii chiar ajung sa-si riste viata pentru a evita acest lucru. Daca veti surpinde un nativ aruncînd priviri nelinistite prin încapere în timp ce dvs. vorbiti cu el, înseamna ca nu-l mai intereseaza conversatia dvs. si ca altceva i-a captat atentia.

Are aceeasi capacitate redusa de concentrare ca un bebelus. Cu toate acestea, se va situa fara îndoiala printre primii în cariera aleasa, iar daca va fi subaltern, îl veti recunoaste usor dupa atitudinea evident nemultumita. Daca vreti atitudine liberala, generozitate extrema si dorinta pronuntata de a conduce toate paradele posibile, Berbecul e omul vostru. Dar daca va doriti subtilitate, tact sau modestie, lasati-o balta. Era plecat la pasune cînd s-au împartit calitatile astea. Nici cu rabdarea nu sta prea bine. La restaurant nu se va sfii sa sara cu gura pe chelner daca i se pare ca acesta e obraznic si va trimite înapoi mîncarea daca i se pare prost pregatita. Dar daca e servit bine, va lasa un bacsis ridicol de mare.

Pentru niste persoane atît de directe, Berbecii sînt niste platitori îngrozitori, nu pentru ca nu ar vrea sa-si restituie datoriile, ci pentru ca sînt complet absorbiti de cu totul alte lucruri, mai interesante. În ciuda curajului acestui semn de foc, care-si croieste drum prin viata fara ezitare, aruncîndu-se cu vitejie înainte, printre obstacole, el are o mica problema. Ar lupta cu Yeti sau monstrul lui Frankenstein si nu ar da nici un semn de frica, dar nu poate suporta durerea fizica sub nici o forma. Nu e un las din punct de vedere moral, dar devine brusc o panseluta delicata cînd e vorba de ceva care implica durere. Dentistul e primul pe lista lui neagra.

Într-un moment sau altul al vietii sale, fiecare Berbec se va comporta nesabuit, ceea ce îi va provoca rani la fata sau la cap. Sînt predispusi si la taieturi, arsuri, dureri puternice de cap si chiar migrene, care ar putea avea ca sursa o infectie renala. În plus, Berbecul ar face bine sa viziteze regulat terifiantul dentist, sa-si verifice vederea, sa-si supravegheze alimentatia, sa nu neglijeze racelile si sa nu se apropie de alcool. Combinat cu temperamentul înflacarat al Berbecului, rezulta o mixtura exploziva.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com