calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Capricorn

 

Zodia Capricorn 21 decembrie - 19 ianuarie

Planetele si zodia Capricorn

 • Planeta guvernatoare: Saturn

 • Planeta carierei profesionale: Venus

 • Planeta dragostei: Luna

 • Planeta câstigurilor financiare: Uranus

 • Planeta comunicarii: Neptun

 • Planeta sanatatii si a muncii: Mercur

 • Planeta casei si a familiei: Marte

 • Planeta spiritualitatii: Jupiter

Culorile zodiei Capricorn:Zodia Capricorn negru, indigo
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Capricorn: sambata

Principalele calitati ale zodiei Capricorn:

simtul datoriei, organizare, perseverenta, rabdare
Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Capricorn: sa preia conducerea si sa administreze
Defecte ale nativului din zodia Capricorn: pesimism, stari depresive, materialism exagerat

Relatii între zodia Capricorn si alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Taur, Fecioara

 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Berbec, Rac, Balanta

 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Balanta

 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Berbec

 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Varsator

 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Rac

 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Taur

 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Fecioara, Sagetator

Personalitatea zodiei Capricorn

Nativul Capricorn este disciplinat, loial, serios, practic, se orienteaza catre succes. Capata cu greu încredere în ceilalti. Are un puternic simt al realitatii. El se concentreaza asupra esentialului, este sârguincios, perseverent, econom, corect.

Nativul din zodia Capricorn este un om pe care te poti baza. Îsi cheltuie energia metodic si "se catara" încet spre telurile lui ambitioase. Un Capricorn merge la sigur si evita experimentele. Are aptitudini pentru profesiuni ca inginer, administrator, constructor sau mestesugar (în general în profesiuni legate de pamânt).

Sanatate : Nativul din Capricorn este mai expus la boli cronice decât la cele acute; totusi este amenintat de fracturi, raniri, în special la genunchi sau încheieturi, reumatism, raceli, afectiuni ale stomacului si ale pielii, ca si la dereglari metabolice.

Cum sa recunosti un nativ din Capricorn

E destul de greu sa prinzi caracteristicile Capricornului. Vei învata sa-l recunosti, dar îti vor trebui niste exercitii preliminare. Studiaza paianjenul tacut din colt. Nu are nici o sansa în fata insectelor zburatoare, rapide. Dar ele ajung în plasa lui inteligent întinsa si paianjenul învinge. Aminteste-ti de broasca testoasa din fabula lui Esop, care se ia la întrecere cu iepurele. Nu are nici o sansa, nu-i asa? Dar iepurele cel sprinten o ia razna în toate directiile, uitînd scopul cursei si testoasa învinge. Priveste capra neagra cum escaladeaza muntele. Nu are nici o sansa în fata strategiei inteligente a oamenilor care o urmaresc. Dar vînatorii ramîn în urma în timp ce rezistenta capra se catara hotarîta din stînca în stînca pe copitele ei special formate. Si capra învinge.

Acum poti trece sa studiezi un Capricorn. Unde îl vei gasi? în orice loc care îi poate oferi sansa de a avansa si de a-si îmbunatati personalitatea si calitatile. Oriunde îsi poate urmari ambitiile secrete. încearca la o întrunire sociala. Capricornul nu e genul petrecaret, dar capra pe care o studiem urca pe scara sociala la fel de usor ca pe munte. Alege un grup eclectic, de preferinta situat la nivelul celor cu venit superior. Poti încerca si nivelul persoanelor cu venit mediu, dar cu cît cobori mai mult sub acest nivel, cu atît mai putine sanse ai sa gasesti un Capricorn. Probabil ca nu va purta pe cap un abajur, nu va dansa step si nici nu va atrage atentia asupra lui în nici un fel. El va fi spectatorul care priveste totul admirativ din fundal. S-ar putea nici sa nu-l observi la început în timp ce el urmareste tacut si calm toate personalitatile ostentative, agresive, fermecatoare, îndraznete si sclipitoare din jurul lui.

Toti cei din grup vor parea sa fie mult mai bine echipati decît el pentru cursa. Orice cursa. Multi dintre ei merg la cacealma, unora le e frica, dar toti sînt bine lustruiti si pusi la punct, iar Capriconul nu pare a avea nici o sansa în fata lor. Si totusi, va învinge. Fiindca nativul se amesteca atît de bine în multime, camuflîndu-se în mod inconstient în fundal, nu e întotdeauna usor sa recunosti caracteristicile fizice ale acestui semn. Capricornii pot fi îndesati si musculosi, subtiri si înalti, sau dolofani si moi. Dar indiferent de forma corpului, capra va da impresia ca e bine înradacinat în locul în care se afla, pîna cînd se decide sa se mute în alt loc. în general, oamenii dominati de Saturn au par drept, des, întunecat, privire directa si insistenta si ten masliniu sau aramiu. Vei vedea si Capricorni cu par blond si cîrliontat si ochi alabstri, dar priveste-i atent.

Sincer, nu-i asa ca arata ca si cum ar fi trebuit sa aiba par, ochi si piele întunecate la culoare? E o subtilitate delicata, dar valida. Ia-o pe Marlene Dietrich de exemplu. Ten ca portelanul, ochi verzi si par ca matasea de porumb. Mai priveste-o o data. Urmareste-i miscarile calme, meticuloase. Asculta-i vocea adînca, voalata. Ia în consideratie legendara ei minte de afacerista dura si ambitia. Nu sînt astea calitati pe care te astepti sa le gasesti la o bruneta? Daca stapînesti aceasta subtilitate nu ve fi niciodata pacalit de înfatisarea unui Capricorn. Personalitatea saturniana e merreu înconjurata de un usor aer melancolic si grav. Nici unul dintre nativi nu reseste sa evadeze complet de sub unfluenta saturniana, care le impune o autodisciplina severa si refuzarea multor placeri personale. Multi Capricorni au talpi puternice si poarta pantofi comozi.

Mîinile lor sînt îndemînatice, vocile sînt de obicei egale si linistitoare si probabil ca vei observa o blîndete care flateaza si convinge. Capricornii pot avea o înfatisare si un comportament la fel de inofensive ca o perna de puf, dar sînt duri ca ghearele unui tigru. Ei sînt insistenti, rezista neabatut la orice, reusind sa digere insulte, tensiuni, presiuni, dezamagiri si îndatoriri neplacute cu tot atîta calm ca si captra care poate digera cutii de tabla, sticla sparta si carton. Ca si acest animal, nativii au stomacuri de fier si coarne periculoase. în timp ce extravertitii veseli îsi împrastie energia pe deal si pe vale, capricornii nu deviaza nici cu un centimetru de la calea lor. Ei îsi urmeaza constant cararea ascendenta, cu o încredera înnascuta în siguranta drumului batut de altii înainte, convinsi ca scurtaturile tentante sînt pline de capcane.

Capricornii îi admira enorm pe cei care i-au precedat si au ajuns în vîrful muntelui, stabilind regulile calatoriei. Ei curteaza succesul, respecta autoritatea si onoreaza traditiile. Multi oameni energici, impulsivi, îi eticheteaza drept snobi si rigizi. Ca raspuns, Capricornul îsi poate eticheta criticii drept repeziti si nesabuiti, dar de obicei e prea întelept ca sa-si faca dusmani fara sa fie neaparata nevoie. Saturnienii se supun. Ei accepta. Se adapteaza. Sau e doar o aparenta? Capricornul permite altora sa mearga înaintea lui, dar deseori ajunge primul la destinatie, sfidînd logica. E foarte atent sa evite obstacolele, pietrele ascutite. Nu e de mirare ca acesti oameni se împiedica extrem de rar. Ochii lor nu sînt lipiti de stele, ci sînt îndreptati mereu înainte, iar picioarele le sînt bine înfipte în pamînt. Gelozia, pasiunea, impulsul necontrolat, furia, frivolitatea, risipa, lenea, neglijenta, toate acestea sînt obstacole.

Altii n-au decît sa se împiedice de ele si sa cada, dar nu si Capricornul. Poate ca va arunca o privire în urma, simtind mila pentru cei cazuti, sau recunostinta pentru sfaturile si ajutorul primite de la ei în trecut, dar îsi va continua ascensiunea constanta pîna cînd îsi va atinge scopul. Exista Capricorni delicios de romantici, care înteleg ciudata lumina a lunii si superbele culori ale aripilor fluturilor, dar nu se vor lasa orbiti de emotii. Daca un nativ scrie o poezie frumoasa, plina de imaginatie si fantezie, tema va fi solida si punctuatia va fi corecta. Va avea un înteles clar si sentimentului nu îi va fi permis sa înece versurile cu sirop. Nu sfida conventiile daca vrei sa cîstigi respectul caprei. Chiar si cei mai îndrazneti (adica exceptiile) vor respecta macar granitele cele mai îndepartate ale acceptabilitatii sociale. Scenele publice si pasiunile viscerale, dezlantuite, nude, îi fac sa se simta îngrozitor de stînjeniti.

Unii nativi vor uita sa-si ascunda ambitia si vor refuza sa munceasca daca nu vor fi lasati sa conduca. Acestia sînt capre încapatînate, care insista sa înceapa de la vîrf, acolo unde simt ca le e locul. Desigur, o astfel de atitudine da nastere unei persoane posomorîte, pesimiste, reci si egoiste, care e imposibil de multumit.însa de obicei cîteva ghionturi zdravene sînt de ajuns ca sa-l aduca pe calea cea buna.
în general, Capricornii tineri sînt mai multumiti decît cei mai vîrstnici si au si de ce. Ca în traditia asiatica, nativii tineri îi idolatrizeaza pe stramosi si pe batrîni. Respectul pentru întelepciunea si experienta vîrstei face parte din firea saturniana. Cînd se maturizeaza si batrînii dispar, actiunile nebunesti ale tinerei genratii îi pot speria si ului pe saturnienii conservatori. Ei îsi clatina capetele si murmura despre bunele vremuri de odinioara. însa, din fericire, multi dintre ei se adapteaza si înfrunta noile provocari.

E încîntator sa vezi un Capricorn cu par sur distrîndu-se vesel cu cei tineri, descoperind pentru prima dta bucuriile copilariei pe care le-a pierdut pe cînd era un mic pustan serios. Capricornii vîrstnici fie se poarta ca niste acrituri frustrate, fie sînt fericiti, au interese noi si se comporta ca niste tineri moderni. Cîtiva dintre ei sînt prinsi la mijloc si zîmbesc larg, stapînindu-si încîntarea, în timp ce stau pe margini si bat tactul muzicii cu piciorul fara a reusi vreodata sa-si adune curajul pentru a se arunca si ei în vîltoarea distractiei. Rareori vei gasi nasul drept, bine format al saturnianului bagat în treburile altora si nici nu-l vei auzi prea des bîrfind. Daca nativul sufera influente din Gemeni sau Pesti va fi putin cam palavragiu, dar în mod normal îsi vaad doar de treaba lor. Capricornii nu vor împarti în dreapta si-n stînga sfaturi pe care nu li le-a cerut nimeni, dar daca faci apel la întelepciunea lor practica, ti le vor oferi pe un ton sever. în plus, vor avea pretentia sa le urmezi sfatul. Nativul a învatat sa accepte datoria si responsabilitatea si sa tolereze frustrarea.

Daca nu-i poti urma exemplul nu va pierde timpul dîndu-ti lectii, ci îti va rezerva un strop de compasiune si-si va vedea de drum. S-ar putea sa fi auzit ca saturnienii fac casatorii din interes, pentru bani sau pozitie sociala. E o exagerare, dar nu foarte mare. Capra pragmatica se arunca rareori într-o casnicie sau într-o afacere daca nu e pregatita emotional pentru prima si financiar pentru a doua. Acesti oameni sînt în stare de lucruri ciudate pentru a obtine sentimentul de securitate. Gîndul la zilele batrînetii nu le paraseste niciodata mintea. Chiar si cei tineri vor fi încîntati instinctiv de vizitele la unchiul Nelu sau la matusa Jeni. La urma urmelor, afectuoasele rude pot avea oarece cecuri sau proprietati. Si în plus, aceste vizite le dau saturnienilor un sentiment de confort si familiaritate. în fond, cui i-ar placea sa vada ca o avere e lasata mostenire canarului... Ai putea spune ca aceasta atitudine e rece si calculata, dar pentru Capricorn e doar de bun simt, rationala. Ocaziile nu au de ce sa bata de doua ori la usa nativilor, caci acestia le vor auzi de la prima bataie. de fapt, statusera cu urechea lipita de usa, asteptîndu-le.

în copilarie Capricornii tind sa fie fragili, mai bolnavi decît alti copii, dar o data cu vîrsta le creste considerabil puterea si rezistenta la boli. Firea sobra, temperata a caprei tipice le da o uimitoare putere de rezistenta si un potential de supravietuire atît de mare încît nu e ceva neobisnuit ca nativii sa depaseasca suta de ani. Acesti oameni ar trebui sa nu aiba prea mare neovie de doctori si spitale, dar au, pentru ca teama, nesiguranta, îngrijorarea si pesimismul sînt mai mortale decît microbii. Nici o dieta echilibrata, nici un obicei oricît de sanatos nu pot învinge pericolele pesimismului. Capricornii care vor sa evite bolile trebuie sa faca mult sport în aer liber si sa îsi transforme personalitatea, pentru a fi mai optimisti, mai deschisi. Aerul curat, de tara, si briza proaspata a tolernasei face miracole pentru sanatatea lor. Aproape toate caprele de ambe sexe au piele sensibila. Pot avea iritatii pe fond nervos, alergii, zone aspre si portiuni descuamate, transpiratii ciudate ca miros sau localiyare, pori mariti sau acnee. Problemele stomacale pe fond nervos sînt si ele destul de comune. Rotulele, încheieturile si oasele reprezinta zonele lor vulnerabile, si e posibil sa-si rupa brate sau picioare. Cele mai grave boli provocate de melancolia saturniana sînt paralizia psihosomatica, migrenele grave si infectiile renale.

Capricornii fie vor avea dinti albi, frumosi si puternici, fie vor avea mereu probleme cu cariile si vor face într-una vizite la dentist. în general, daca evita afectiunile insidioase provocate de depresii, tenacitatea si forta lor vitala e remarcabila. Dar nu e placut sa fii atît de longeviv daca suferi de artrita si reumatism. Capra trebuie sa caute soarele si sa nu se fereasca de plimbarile prin ploaie daca vrea sa-si pastreze sanatatea.
Capricornul e o persoana atît de timida, dulce, poate putin cam încapatînata, dar nu în mod agresiv. Pare atît de inofensiv! O persoana în care poti sa ai toata încrederea si careia poti sa i te confesezi în liniste. Cine i-ar vrea raul si cine l-ar putea banui de ambitii ascunse? de fapt, Capricornul se foloseste de slabiciunile, pasiunile si geloziile tale pentru a se face pe sine mai puternic. îti este folositor si, în cele din urma, îti devine indispensabil, astfel încît îl vei ruga sa preia conducerea. El va trage sforile cu modestie, din coltul lui, fara sa fie ostentativ. Capra îsi încalca orgoliul pentru a obtine ceea ce doreste cu adevarat orgoliul lui: pozitia de lider necontestat.

Nativul nu are nevoie sa fie în fruntea paradei, dirijînd fanfara. El da permisiunea pentru parada si planifica traseul, organizînd totul din culise. Toate cascadoriile periculoase, la mare înaltime, au nevoie de plasa de siguranta a Capriconului atunic îcnd dau gres si se prabusesc. Paleta lui de culori cuprinde negrul intens si bleumarinul (disciplina si caracter oficial), maro (practic) si verdele închis (vise oneste, profunde). Plimba-te încet prin padurea lui tacuta, captusita cu muschi moale si iedera si cauta cele opt comori ascunse ale lui Saturn. Rubine bogate zac îngropate sub salcia plîngatoare a Capricornului. ramîi acolo si descopera frumusetea eterna a onixului pur, lucios.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com