calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Fecioara

 

Zodia Fecioara 23 august - 21 septembrie

Planetele si zodia Fecioara

 • Planeta guvernatoare: Mercur
 • Planeta carierei profesionale: Mercur
 • Planeta dragostei: Neptun
 • Planeta câstigurilor financiare: Venus
 • Planeta sanatatii si a muncii: Uranus
 • Planeta casei si a familiei: Jupiter
 • Planeta placerilor: Saturn
Culorile zodiei Fecioara: Zodia Fecioareigalben, portocaliu, nuante de huma
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Fecioara: miercuri

Principalele calitati ale zodiei Fecioara:

capacitate de analiza, meticulozitate, puteri vindecatoare
Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Fecioara: sa fie util si sa aiba realizari
Defecte ale nativului din zodia Fecioara: spirit critic exagerat

Relatii între zodia Fecioara si alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Taur, Capricorn
 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Gemeni, Sagetator, Pesti
 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Gemeni
 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Sagetator
 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Balanta
 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Pesti
 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Capricorn
 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Taur, Leu

Personalitatea zodiei Fecioara

Modest, obiectiv, meditativ, cu un simt pronuntat al datoriei, nativul Fecioara poate fi un bun savant, contabil sau critic, pentru ca are o capacitate analitica deosebita. Este un om rational, foarte atent la detalii. Actioneaza cu grija si corect, dar are o atitudine critica. Sanatate : Nervii sunt sensibili. Uneori, nativul Fecioara poati fi ipohondru. Este predispus la eczeme sau ulcere, mai ales daca parerile nu îi sunt luate în considerare si îi este lezat amorul propriu. Digestia poate fi dificila, motiv pentru care pot sa apara constipatii.

Cum sa recunosti un nativ din Fecioara

Fecioara e semnul virginitatii, dar acest simbolism nu trebuie luat la propriu. Desi multi nativi si native ramîn toata viata necasatoriti, exista la fel de multi care se aseaza în final la casa lor. Poate ca n-o vor face dintr-o izbucnire pasionala, pentru ca mariajul nu este este o stare fireasca pentru cei din Fecioara, dar e surprinzator cîti dintre ei reusesc sa se acomodeze spiritului de echipa al casniciei si sînt aproape întotdeauna devotati familiei. Casatorit sau nu, e destul de simplu sa depistezi un nativ din Fecioara în multime. în primul rînd, nu va fi foarte zgomotos. Nu e o persoana tocmai gregara si va iesi în evidenta ca fiind un singuratic. Vezi tipul ala linistit si atragator din colt, cu un dictionar sub brat? Cel cu mintea precisa ca un ceasornic elvetian, cel care observa metodic si organizat fiecare ditaliu, cît de mic?

Daca te uiti mai atent vei observa cum cîntareste atent fiecare minut care trece. acel barbat e nascut în zodia Fecioarei. vezi fata aceea tacuta, cu ochi frumosi si blînzi, care asteapta autobuzul? Uita-te la manusile ei imaculat de albe, la atitudinea ei calma si rezervata. Ea va avea bani exacti pentru bilet gata pregatiti în mîna. Nici prin cap nu i-ar trece sa ceara casieritei sa-i schimbe o bancnota de cincizeci de mii. Ea e o Fecioara. Evenimentele sociale nu sînt cel mai bun loc ca sa-i cauti pe acesti perfectionisti. Ai mai multe sanse sa-i gasesti la birou, lucrînd dupa program, decît la vreo petrecere. Nu e usor pentru Fecioara sa se relaxeze suficient de mult ca sa se distreze în societate, pentru ca acesti nativi nu se simt în largul lor în multime. Uneori fac eforturi ca sa participe la petreceri si sa se integreze, dar simtul datoriei e prea intens ca sa le permita sa fie prea frivoli. Uneori, Fecioarele îi fac pe Capricorni sa para prin comparatie niste cheflii plini de voiosie si asta spune foarte multe. Rareori ai sa vezi acesti nativi facînd baloane d sapun, sau construind castele d nisip. Fecioarele sînt prea ocupate ca sa viseze cu ochii deschisi si seara sînt prea obosite ca sa admire stelele.

Primul lucru pe care îl vei observa la nativul tipic din Fecioara e impresia clara pe care o da ca e preocupat de rezolvarea unei probleme grave, sau ca e îngrijorat în sinea lui de ceva.Probabil ca asa si e. Pentru el îngrijorarea e ceva firesc. Aproape ca poti spune ca e un obicei de care se simte atasat si pentru care are o adevarata afectiune. E o chestie intangibila si greu de sesizat, dar zîmbetul lui încîntator pare sa ascunda întotdeauna cine stie ce mare problema. Desi ascendentul si alte modificari din harta lui astrala pot provoca modificari în aspectul general, de obicei poti sa te uiti dupa o personaa cu trup subtire si ochi neobisnuit de frumosi. Ochii nativilor sînt în general atît de uluitor de limpezi încît aproape ca-ti poti vedea reflexia în ei. în plus, stralucesc de inteligenta si limpezime a mintii. Chipul nativilor poarta o expresie de puritate si liniste, care pare sa nege existenta acelor griji secrete. Majoritatea celor nascuti în Fecioara sînt extraordinar de atragatori, cu nasuri, urechi si guri delicate. Cu siguranta nu duc lipsa de gratie si farmec si uneori aceste calitati îi fac sa fie putin vanitosi. Nativii sînt extrem de critici cînd e vorba de prorpiile lor fotografii si îngrozitor de preocupati de felul în care arata, atît pe pelicula cît si în realitate.

Daca esti atent, îi vei surprinde aranjîndu-se în fata oglinzii cînd cred ca nu-i vede nimeni. în general, se îmbraca bine, meticulos, dar conservator. Fecioara e de obicei mica de statura, nu ajunge la înaltimi peste medie, dar e musculoasa si are mult mai multa forta decît da impresia înfatisarea ei fragila. Acesti oameni pot munci mult mai mult pe o perioada mult mai mare de timp decît orice alîi nativi ai altor zodii, chiar si decît cei mai duri si mai masivi, cu conditia sa nu faca o cadere nervoasa pe parcurs. Desi pe dinafara par foarte capabili si calmi, anxietatile interioare îi macina, deranjîndu-le procesele digestive si echilibrul emotional. Asumare ami multor sarcini decît pot duce fara a-si primejdui sanatatea si efortul inuman pe care-l fac pentru a le duce la îndeplinire sînt motivele pentru care mutlti nativi au nervii întinsi la maxim. însa ei sînt facuti sa fie calmi si linistiti cînd mecanismele lor complicate si delicate functioneaza perfect si nu sînt tulburate de oboseala intelectuala.

Fecioarele sînt de încredere si sincere, fara îndoiala, dar sînt capabile sa se prefaca a fi bolnave atunci cînd nu vor sa mearga undeva sau sa faca ceva. în acele momente, talentul latent pentru actorie al celor nascuti sub semnul lui Mercur iese la iveala. Multi reusesc sa se convinga pe ei însisi ca sînt bolnavi, însa aceste episoade sînt de scurta durata, datorita mintii lor limpezi. Ei sînt exacti si meticulosi în toate, de la felul în care se îngrijesc, pîna la munca si iubire. Prietenul tau din Fecioara care arata mereu de parca tocmai a iesit din dus probail ca tocmai a facut asta. Mercurienii fac mai multe bai si dusuri decît patru oameni la un loc, au idei foarte clare în ce priveste sanatatea, nu au rabdare cu lenesii si nu-si prea fac iluzii în legatura cu viata si oamenii, nici macar atunci cînd sînt îndragostiti. Barbat sau femeie, nativul din Fecioara nu e nicodata atît de orbit de dragoste încît sa nu vada defectele celui iubit sau problemele din relatia lor. El stie întotdeauna "pe ce picior danseaza", ca sa spunem asa, desi nativul detesta limbajul argotic.

Desigur, nu trebuie sa ai impresia ca toti cei nascuti în aceasta zodie sînt pretiosi si dogmatici. Multi nativi au un simt al umorului sclipitor si inteligent (daca le prinzi remarcile facute cu voce scazuta) si emana un farmec irezistibil. S-ar putea sa întîlnesti o Fecioara atît de preocupata sa-si pastreze ordinea si organizarea în cele mai mici coltisoare ale mintii încît îsi neglijeaza aspectul sau împrejurimile. Dar ai putina rabdare si, dupa ce va trece acea perioada, vei vedea acesta nativ culegînd o scama de pe covor, aranjîndu-si parul sau scuturînd un fir de ata de pe haina. Desi au foarte putine vise neralizabile, mercurienii arata deseori ca niste visatori adorabili, ca si cum ar fi învaluiti în exact acele curcubee în care mintea lor logica refuza sa creada.
Cînd sînt iritati de vulgaritate, prostie sau neglijenta, nativii pot deveni brusc nervosi, nesuferiti si rai de gura. Dar în majoritatea timpului sînt oameni blînzi si placuti.

Unele dintre cele mai bune asistente medicale sînt nascute la începutul lui septembrie, cele pline de compasiune eficienta si capabile ca un bisturiu bine mînuit. Cînd te doare capul prietenul tau mercurian e probabil cel care va da fuga la farmacie. Daca esti la el acasa, nu va trebui sa mearga prea departe, pentru ca va avea o mica faramcie chiar la el în apartament. Dulapiorul din baie e cu siguranta plin de medicamente pentru dureri de stomac, constipatie, probleme hepatice sau indigestie acida. Nu va lua nicodata un medicament decît daca stie exact fiecare ingredient din el si efectul acestuia, asa ca va fi un adevarat expert si-ti va spune care e cel mai bun remediu pentru durerea ta de cap, în functie de cauza ei. Nativii care calatoresc mult îsi vor lua cu ei farmaciile portabile, probabil într-o geanta separata, speciala petnru pilule si sticlute. Daca sînt obisnuiti sa foloseasca o anume marca de sapun sau lotiune, probabil ca îsi vor lua cu ei si aceste obiecte. Ar fi un dezastru sa ajunga într-un orasel unde nu se gaseste ceea ce obisnuiesc ei sa foloseasca. Uneori, mercurianul îsi ia cu el si apa de acasa.

Nu rîde! Stii ce efecte pot avea supra stomacului anumite corpuri straine din apa de baut cu care nu esti obisnuit? Fecioara îti va raspunde exact la aceasta întrebare. Cînd acesti oameni îsi formeaza un tabiet, pai îsi formeaza un tabiet si o vacanta sau o delegatie nu consituie o scuza ca sa-si încalce aceste tabieturi. Daca e obisnuit sa-si tina sosetele în al doilea sertar din stînga al comodei, acolo si le va pune si în camera de hotel. Daca respectiva camera are o comoda cu doar un sertar la mijloc, asta îl va da peste cap si chiar îl va face, poate, sa îsi lase sosetele în valiza, dar somnul lui nu va fi deloc linistit. în dimineata urmatoare, chelnerita de la restaurantul hotelului va afla rapid ca, atunci cînd Fecioara vrea oua fierte trei minute nu va accepta sa fie fierte doar doua minute si patruzeci si nici de secunde. Cînd spune ca vrea pîine prajita nu înseamna ca o vrea arsa pe margini. Si nativul îsi va baza cu sigurnata marimea bacsisului în functie de receptivitatea ei la aceste amanunte.

Un mercurian îti poate critica declaratiile, despicînd firul în patru ca sa-ti aduca argumente contrare si scotîndu-te din minti, dar cînd esti la ananghie îti va sari repede în ajutor, punînd ordine în lucruri, fara nici un alt motiv decît dorinta d a-ti fi de folos. Nu din orgoliu îsi sufleca el mînecile ca sa te ajute sa faci o treaba minutioasa, care trebuie sa fie gata cît mai repede. El face asta pentru ca nu poate suporta amînarile, neglijarea detaliilor, lucrul de mîntuiala sau confuzia. S-ar putea sa se bage înainte sa-l rogi, fara sa vrea sa fie nepoliticos, ci doar pentru ca a transforma haosul în ordine este la el ceva instinctiv. E genul de invitat care va accepta cu placere sa ajute gazda sa faca curatenie dupa petrecere. Dar tot el e genul de oaspete care va observa imediat ca ai aranjat cu grija o revista pe masuta de cafea petnru a ascunde o pata sau ca pernele de pe canapea au menirea de a acoperi gaurile facute cu tigara.

Ca si nativul din Balanta, cel din Fecioara nu si-ar recunoaste în ruptul capului tipicurile si tabieturile. El pare sa fie la fel de orb la propriile defecte si slabiciuni pe cît e de iute în a observa orice detaliu din jurul lui. Dar adevarul e ca le observa, si înca atît de detaliat, ca la microscop, încît nu suporta sa le auda de la altcineva. încearca sa-i spui unei Fecioare tipice ca e prea critica, îsi face prea multe griji, ca se agita prea mult, ca e tipicara si aproape ipohondra, si va nega totul imediat. Într-o camera plina de oameni, poti descoperi repede care e nascut în Fecioara. Nativul e incapabil sa stea prea mult timp într-un loc. Dupa un timp, va deveni vizibil agitat si va începe sa se plimbe de colo colo, sau sa se mute de pe un scaun pe altul ca la un joc de societate, timp în care chipul lui va pastra o expresie linistita, ca o masca, desi miscarile lui dau impresia ca a întîrziat la o alta întîlnire la care trebuie sa ajunga neaparat. Efectele negative produse de agitatia interioara a Fecioarei sînt rareori vizibile, dar produc dezastre în sistemul sau digestiv. De aceea multi umbla la ei cu Ulcerotrat, sau Rennie, sau alte produse pentru stomac.

Pe acesti oameni nu-i vei vedea lafaindu-se în bani sau afectiune. Sînt foarte prudenti în ambele domenii, daruindu-si dragostea constant si în tacere, manevrîndu-si banii cu acelasi conservatorism. în mod ciudat, desi sînt de dispusi sa faca servicii eficiente altora, nativilor le displace profund, aproape de nevroza, sa li se faca favoruri. Ei nu vor sa fie îndatorati nimanui, pentru nimic. Si nu vor sa conteze pe nimeni altcineva pentru nimic. Aceasta adînc înradacinata frica de dependenta îi face pe multi nativi ca la vîrste înaintate sa traiasca foarte economic, ajungînd sa fie considerati zgîrciti. Dar acesta e cun cuvînt prea dur. Cînd au destule economii si nu au motive sa-si faca griji pentru viitor, mercurianul va cheltui bani ceva mai linistit, dar si atunci va avea grija sa obtina o calitate care sa echivaleze exact pretul platit, altfel îsi cere banii înapoi.
Desi nu are nici o urma de compasiune pentru cersetori si lenesi, va fi întotdeauna generos cînd un prieten are necazuri.

Fecioara, care e aproape avara cînd e vorba de nevoile ei personale, va face fermecatoare gesturi generoase, ajutîndu-i financiar pe cei care considera ea ca merita cu adevarat, sau pe cei pe care îi place sau iubeste. Dar nu vei vedea niciodata un nativ aruncînd banii pe fereastra, caci risipa e unul dintre lucrurile care îl deranjeaza cel mai mult. El munceste din greu pentru ce are si extravagantele îl socheaza întotdeauna. De obicei, va avea cîteva replici usturatoare la adresa risipitorilor si a celor prea lenesi ca sa munceasca. Exista un lucru care te va face sa nu-i mai consideri criticile chiar atît de taioase, si anume faptul ca e la fel de aspru cu el însusi pe cît e si cu tine. Pur si simplu nu se poate abtine sa nu vada toate defectele, caci a fost nascut ca sa observe si cea mai mica fisura a unei vaze. Nu va accepta întîrzierile, caci pentru nativ asta e tot o risipa - de timp, iar pentru el timpul e materialul din care e facuta viata. Asa ca fii punctual daca vrei sa eviti dezaprobarea lui întepatoare.

E greu de înteles de ce uneori mercurienii sînt considerati egoisti, caci de obicei ei gasesc mai multa satisfactie în a-i servi pe altii decît în a-si urma ambitiile proprii. Probabil ca eticheta de "egoist" vine din capacitatea nativului e a spune "nu" si a se tine de cuvînt. El îsi daruieste de buna voie timpul si energia, dar va refuza sa îndeplineasca pretentii irationale. Cînd cererile devin excesive, Fecioara se va opri si îti va spune foarte clar care îi sînt obiectiile. Poate prea clar! Pe cît de tare îi place sa scoata în evidenta defectele altora, pe atît de mult uraste sa îi fie criticate prorpiile greseli. Cînd un nativ din Fecioara comite o eroare, arata-i-o cu tact daca vrei sa-i pastrezi prietenia. În ciuda farmaciei pe care o cara cu ei pretutindeni, mercurienii sînt surprinzator de sanatosi, cu conditia sa nu se îmbolnaveasca din cauza ca muncesc prea mult sau se îngrijoreaza prea mult pentru orice. îsi îngrijesc bine corpurile si sînt foarte atenti la ce manînca.

Totusi, se pot plînge de probleme minore, cum ar fi: indigestie, dureri în zona intestinala, dureri de cap si probleme la laba piciorului. Cînd au o raceala care le afecteaza cît de putin plamînii ar trebui sa se îngrijeasca temeinic, pentru ca sînt predispusi la boli îndelungate daca planetele lor individuale se afla în conflict în harta natala. Pot avea dureri de sold, de brate, de umeri, de spate, artrita, guta, reumatism si uneori chiar un ficat lenes. Dar preocuparea Fecioarei fata de propria sanatate va preveni de obicei majoritatea bolilor grave. Multi dintre ei sînt vegetarieni. Daca nu, poti sa fii siguri ca stiu exact ce trebuie sa manînce si cum trebuie preparat fiecare fel. Din cînd în cînd vei da peste un nativ obsedat de microbi, care îsi pune manusi de cauciuc ca sa amestece carnea pentru chiftele sau îsi fierbe periuta de dinti în fiecare seara, dar acestea sînt extreme. Totusi, chiar si Fecioara obisnuita îsi va spala cu atentie mîinile înainte de orice masa.

Mercurienilor le plac pisicile, pasarile si creaturile mici, neajutorate. Le mai place adevarul, punctualitatea, economia, prudenta si selectivitatea discreta. Urasc sentimentalismul siropos, mizeria, vulgaritatea, neglijenta si lenevia. Firea lor este extrem de practica si nu-si vor face niciodata vise desarte. Odata ce învata sa stapîneasca detaliile complicate ale vietii, acesti nativi îsi pot modela propriul destin cu mai multa siguranta decît oricare alt semn al zodiacului. Jadul verde si platina îi aduc noroc. Culorile lui favorite sînt griul, bejul, bleumarinul, toate nunatele de verde si albul impecabil. Sub comportamentul lui grav se ascunde aura fascinanta a Fecioarei, simbolul puritatii gîndului si claritatii mintii.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com