calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Gemeni

 

Zodia Gemeni 22 mai - 21 iunie

Planetele si zodia Gemeni

 • Planeta guvernatoare: Mercur

 • Planeta carierei profesionale: Neptun

 • Planeta dragostei: Jupiter

 • Planeta câstigurilor financiare: Luna

 • Planeta sanatatii si a muncii: Pluton

 • Planeta casei si a familiei: Mercur

Culorile zodiei Gemeni: Zodia Gemenialbastru, galben
Ziua cea m
ai favorabila pentru zodia Gemeni: miercuri

Principalele calitati ale zodiei Gemeni: excelente capacitati de comunicare, agilitate mentala, capacitate de a învata rapid

Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Gemeni: comunicarea
Defecte ale nativului din zodia Gemeni: superficialitate, bârfa, exprimare neglijenta cu care poate jigni, utilizarea cuvintelor pentru a dezinforma sau a induce în eroare

Relatii între zodia Gemeni si alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Balanta, Varsator

 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Fecioara, Sagetator, Pesti

 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Pesti

 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Fecioara

 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Rac

 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Sagetator

 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Balanta

 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Taur, Varsator

Personalitatea zodiei Gemeni

Nativul Gemeni este sensibil, energic, comunicativ, iubeste schimbarile; este sociabil, dar adesea indecis. Un nativ Gemeni este mobil, se adapteaza usor, este curios, interesat de multe lucruri, este mediatorul înnascut. Este sociabil si cauta permanent latura vesela a vietii. Bunatatea, talentul diplomatic si negustoresc si usurinta în exprimare îi permit sa abordeze cu succes multe domenii. Nativului Gemeni i se poate reprosa orice în afara faptului ca ar fi plicticos. Activ si creativ, el cauta fascinantul si neobisnuitul. Sanatate : La nativul din zodia Gemeni, sunt sensibili nervii, bratele, mâinile, întregul aparat locomotor si organele respiratorii.

Cum sa recunosti un nativ din Gemeni

Daca uneori o persoana din Gemeni îti da impresia ca vezi dublu, nu da fuga la oculist ca sa-ti schimbi dioptriile. Adu-ti aminte ca semnul Gemenilor e un semn dublu si ca exista doua laturi distincte ale personalitatii lui schimbatoare. Uite-l, nu e! Iubire a fost oare licarirea aceea pe care ti s-a parut ca o vezi trecînd într-o clipa peste trasaturile lui mobile? Sau a fost ura? Extaz? Inteligenta? Regret? Bucurie? Schimbarile de expresie ale Gemenilor sînt la fel de fascinante de urmarit ca luminile psihedelice dintr-o discoteca. E greu sa-ti dai seama unde se termina realitatea si unde începe iluzia. La ei acestea se amesteca, apoi se separa. Ca sa stii unde poti da peste aceasta creatura versatila trebuie sa fii aproape clarvazator. Ea poate fi azi aici, iar mîine în cu totul alta parte. Asa, dintr-o data.

Un Geaman îsi poate schimba hainele, slujba, viata amoroasa sau locuinta tot atît de repede pe cît îi ia sa se razgîndeasca. Adica foarte repede. E greu sa gasesti un exemplar pe care sa-l studiezi. Încearca la o librarie. El e genul care rasfoieste cartile, pentru ca îsi da seama de esenta unei carti dintr-o simpla frunzarire a paginilor. (Nu e o simpla întîmplare ca John F. Kennedy era proverbial pentru viteza cu care citea.) Oamenii aflati sub influenta lui Mercur mai au si enervantul obicei de a citi mai întîi ultima pagina a unei carti. Daca stii vreun Geaman care sa fi citit vreodata o carte de la cap la coada fara sa se fi plictisit la jumatate, trimite-l pachet la Antipa, sectia Ciudatenii ale naturii, sau verifica-i harta astrala. Sigur vei gasi influente din Taur, Capricorn sau alt semn perseverent. Cu siguranta vei gasi un Geaman sau doi schimbînd replici inteligente cu diverse persoane pe culoarele unui post de radio, ale unei firme de relatii cu publicul, la o editura, un salon auto sau o agentie de publicitate.

Cînd ai gasit acest argint viu studiaza-l cu atentie, chiar daca vei fi sleit de puteri dupa ce îl vei urmari peste tot. Primul lucru pe care-l vei observa va fi ca emana o energie nervoasa atît de puternica, încît aerul din jurul lui pur si simplu trosneste si pocneste de scîntei electrice. Sînt si cîtiva Gemeni care vorbesc rar, dar majoritatea turuie, iar absolut toti prind din zbor ceea ce vrei sa le comunici. Fie ca e barbat sau femeie, Geamanul nu are rabdare cu capetele patrate conservatoare sau cu cei care nu sînt în stare sa ia o decizie cu privire la pozitia pe care se situeaza în anumite probleme. Geamanul stie exact pe ce picior danseaza, cel putin în clipa respectiva. Cu exceptia cazurilor în care ascendentul sau e în conflict cu tendintele mercuriene, Geamanul e în general subtire, agil si mai înalt decît media. Multi au trasaturi mici, taioase, ca figurile dintr-o camee. Exista si unii cu ochi caprui închis, dar majoritatea au frumosi ochi verzi, albastri, aurii sau cenusii, cu forma bine conturata, jucausi si sclipitori. Gemenii nu îsi lasa privirea asupra unui obiect pentru mai mult de cîteva secunde.

Ba chiar privirea lor alerta, fugara, e deseori cel mai usor mod de a-i recunoaste. Tenul e mai mult palid, dar se bronzeaza usor - un alt mod de a-i depista vara. Debordeaza de nerabdare, sînt prietenosi faraezitare si au miscari neobisnuit de rapide si de gratioase. Parul lor poate fi închis la culoare, deschis sau ambele, cu suvite combinate, care exprima caracterul lor dual. Nasul le e drept si lung sau delicat, dar în orice caz bine marcat. Barbatii sînt predispusi la chelie si ambele sexe tind sa aiba frunti înalte. Indiferent de vîrsta lor, ei par mai tineri decît sînt de fapt, caci au o înfatisare fara vîrsta. De obicei e o greseala sa încerci sa legi Geamanul de un singur loc sau de o singura idee. O greseala si mai mare este sa îl provoci la o înfruntare a inteligentelor, caci e în stare sa se bage si sa se scoata cu vorba din situatii dificile cu cea mai mare usurinta.

Mintea îi merge cu viteza luminii, are simtul ironiei taioase si e mai destept decît aproape oricine. Unii dintre mercurieni au o placere rautacioasa sa buimaceasca mintile mai încete cu procesele lor mentale fulgeratoare. O astfel de persoana poate sa apara din pamînt lînga tine, sa cuprinda curios cu privirea împrejurimile si apoi sa dispara într-o cu totul alta directie înainte sa apuci sa-i zici "Salut!". Un cunoscut din Gemeni s-a logodit recent cu o minunata fata din Varsator (daca e cineva în stare sa se descurce cu alunecosul geaman, aceia sînt Varsatorii) si, cu o saptamîna înainte de nunta, toti cunoscutii puneau pariuri ca mirele va gasi o modalitate de a aluneca din lat, ca, într-un fel sau altul, nu va ajunge la timp la biserica. Dar a ajuns. Gemenii sînt plini de surprize. Mai ales cînd sînt îndragostiti. Secretul aparentei lor ubicuitati, al uluitorului lor talent de a face mai multe lucruri într-un timp mai scurt decît toti ceilalti oameni se afla în dualitatea lor.

Ei pot face doua lucruri deodata cu mai putin efort decît ne ia noua sa facem unul singur. Deseori, femeile mercuriene calca rufe, hranesc copilul si vorbesc la telefon în acelasi timp. Unii jura ca Gemenii se nasc cu cîte un telefon în fiecare mîna. Rutina de orice fel îl face pe Geaman sa se simta ca o pasare cu aripile taiate tinuta în colivie. Acesti oameni urasc cu ferocitate monotonia si platitudinea. În mod normal nu sînt cei mai punctuali oameni din lume - în afara de cazul în care au ascendent în Fecioara, caz în care devin adevarate orologii umane. Însa Geamanul tipic întîrzie întotdeauna, nu pentru ca nu are notiunea timpului, ci pentru ca ceva i-a captat interesul pe drum. Daca ai un prieten mercurian, probabil ca ai simtit deja pe pielea ta un obicei tipic Gemenilor, care poate fi atît de enervant încît sa-ti provoace un ulcer. Îti sugereaza o activitate, de exemplu sa treci pe la el pe-acasa (de obicei un apartament, caci o casa ar însemna ceva prea permanent pentru el), sa mergeti la un film vechi împreuna, sa jucati un baschet sau sa mergeti sa beti ceva. Tu îi multumesti, dar îi spui ca ramîne pe altadata. Geamanul insista.

E convingator. Te priveste cu ochisori rugatori si tese un cocon de farmec în jurul tau. Vorbeste atît de repede si zîmbeste atît de cuceritor încît, dupa un timp, cedezi. Are de facut cîteva comisioane, asa ca îti da întîlnire la coltul strazii cam într-o ora. La asta nu te asteptai, asa ca încerci din nou sa dai înapoi, dar el va recurge din nou la tehnicile mai sus mentionate si te va face sa accepti întîlnirea. Te apuca toata plictiseala din lume încercînd sa gasesti ceva de facut în ora respectiva, te mai dor si picioarele, dar reusesti sa supravietuiesti si te prezinti la colt la ora stabilita. Bunul tau amic apare gîfîind jumatate de ora mai tîrziu. Ei bine, s-a razgîndit. E frînt de oboseala. S-a hotarît sa plece acasa, sa se bage în pat si sa iasa în oras mîine. Nu te superi, nu? Doar un Geaman ar putea evita un pumn în falca într-un astfel de moment. Dar el reuseste. Îl ierti, iar partea cea mai ridicola e ca în seara urmatoare te duci la întîlnire de parca ai avea bun simt, sau ce-o fi în capul tau! Numai tu esti vinovat ca ai cedat tacticilor de convingere ale Geamanului.

Daca te lasa cu ochii în soare si a doua zi, asa-ti trebuie! Toti oamenii din semnul lui Mercur simt nevoia profunda de a ascunde adevaratele motive ale faptelor lor. Ca si Pestii, simt impulsul irezistibil de a se comporta exact pe dos fata de propriile lor dorinte. Dar aceasta versatilitate si usurinta a discursului îi face excelenti politicieni si experti în domeniul relatiilor interumane. Un Geaman stie cum sa te abata de la cele mai bine înradacinate convingeri ale tale. Te poate suci ca pe un covrigel cu karate-ul lui mintal, te face sa fii de acord cu el, iar tu o sa-l mai si iubesti pentru ce ti-a facut. Dar la primul semn de probleme, el stie instinctiv care-ti sînt punctele nevralgice si îsi foloseste inteligenta si limba bine exersata ca sa te reduca la tacere prin insinuari amenintatoare. Între mercurieni si scris e o relatie ciudata. Fiecare dintre ei poate însira cu inteligenta vorbe pe hîrtie si poate face întorsaturi destepte de fraza. Vei gasi o gramada dintre ei scriind discursuri, reclame, documentare, piese de teatru si carti.

Dar acestea vor fi romane, manuale, nonfictiune sau biografii si aproape niciodata autobiografii. Extrem de rar vei gasi unul caruia îi place sa scrie scrisori personale. Geamanul tipic detesta corespondenta. Se vor codi saptamîni în sir înainte sa raspunda unei scrisori. Motivul e clar, avînd în vedere ca nu le place deloc sa fie legati de vreo opinie: ezita sa-si puna gîndurile pe hîrtie, caci îsi dau seama instinctiv ca mîine s-ar putea sa nu mai creada ce cred azi si nu vor sa-si ia un angajament scris fata de o parere sau o idee. Sînt nascuti cu acest mecanism de aparare. Exista un numar uluitor de mare de scriitori din Gemeni care prefera sa foloseasca un pseudonim. Aproape toti mercurienii vorbesc, înteleg sau pot citi în mai mult de o singura limba, iar favorita lor e franceza. Într-un fel sau altul, ei vor triumfa cu ajutorul cuvintelor.

Gemenii pot vinde cuburi de gheata eschimosilor si vise pesimistilor. Chiar daca reusesti sa prinzi un nativ într-un colt, va schimba subiectul atît de repede si va abate conversatia de la persoana lui cu atîta abilitate, încît tot tu te vei trezi la podea. Uneori, tendinta mercuriana de a pacali oamenii poate duce la necinste sau activitati infractionale, dar nu atît de des pe cît ai putea crede. Desi talentele lor îi pot duce pe unii Gemeni spre o viata de minciuna si înselatorii, majoritatea sînt prea idealisti ca sa duca o viata de infractori. Totusi, trebuie sa recunoastem ca Mercur le ofera "ustensilele" cele mai bune pentru a obtine succesul în acest domeniu si pot fi escroci sclipitori daca vor asta. Cu dexteritatea lor, daca fura un portofel, falsifica un cec sau bani, sînt - cel putin - extrem de îndemînatici si rareori sînt prinsi. Însa majoritatea Gemenilor sînt onesti, iar unii chiar atît de sinceri încît îi ranesc pe cei din jur. Ei par sa treaca dintr-o extrema în alta.

Dar toti - hoti de buzunare, escroci sau cetateni onesti - vor fi incapabili sa reziste impulsului de a adauga oarece înflorituri povestilor lor din cînd în cînd. Dar asta nu înseamna ca mint, nu? Asta înseamna ca au imaginatie! Mercurienii au nevoie sa-si odihneasca creierele dormind de doua ori mai mult decît ceilalti. Din nefericire, fiind predispusi la insomnie, rareori se odihnesc cum trebuie. Totusi, trebuie sa încerce sa se odihneasca cît mai mult, ca sa-si refaca celulele cerebrale, caci epuizarea nervoasa constituie un pericol permanent pentru ei. Ca sa nu ajunga prin spitale au nevoie de mult aer proaspat si soare. Lipsa acestora si o activitate fizica redusa îi fac susceptibili la accidente si infectii la umeri, brate, mîini, degete. Cei care-si neglijeaza sanatatea mai sînt predispusi la migrene, reumatism, artrita, probleme cu spatele, plamînii, labele picioarelor si intestinele.

Ciudat e faptul ca Gemenii pot suferi o cadere nervoasa mai degraba din cauza plictiselii si a închiderii între patru pereti decît de la activitatea excesiva. În adîncurile firii lui nerabdatoare si cercetatoare Geamanul cauta un ideal, iar principala lui problema este identificarea acestuia. Ar putea fi orice, caci imaginatia lui nu cunoaste limite. Banii, faima, iubirea si cariera nu sînt niciodata de ajuns. Pentru el, iarba e întotdeauna mai verde în curtea vecinului. Ce anume cauta? Poate un continent ascuns adînc în sine însusi, caci Geamanul e exploratorul mintal prin excelenta. În ciuda faptului ca e mereu înconjurat de multi oameni, el nu-si împartaseste sentimentele cele mai adînci decît cu unicul lui companion constant: geamanul din sine.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com