calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Leu

 

Zodia Leu 23 iulie - 22 august

Planetele si zodia Leu

 • Planeta guvernatoare: Soarele
 • Planeta carierei profesionale: Venus
 • Planeta dragostei: Uranus
 • Planeta câstigurilor financiare: Mercur
 • Planeta sanatatii si a muncii: Saturn
 • Planeta casei si a familiei: Pluton
Culorile zodiei Leu: Zodia Leuauriu, portocaliu, rosu
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Leu: duminica

Principalele calitati ale zodiei Leu:

calitati de conducator, siguranta de sine, generozitate, creativitate
Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Leu: sa straluceasca, sa fie în prim plan

Defecte ale nativului din zodia Leu: aroganta, vanitate

Relatii între zodia Leu si alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Berbec, Sagetator
 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Taur, Scorpion, Varsator
 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Taur
 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Scorpion
 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Fecioara
 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Varsator
 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Sagetator
 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Berbec, Rac

Personalitatea zodiei Leu

Nativul din zodia Leu este încrezator în propriile forte, mândru, generos; stie sa îsi reprezinte interesele, îi place sa atraga atentia, poate fi condescendent. Nativul Leu este constient de propria valoare si este mereu preocupat ca meritele sa-i fie recunoscute în mod corespunzator si sa iasa în evidenta. Are o mare nevoie de respect. Este ambitios si creativ. Stie sa îsi creeze aparitii de efect. Vrea sa fie "vioara întâi", îsi organizeaza succesul, cauta prestigiul social. Este drept si marinimos.

Sanatate : Vitalitatea nativului Leu este remarcabila; totusi, este sensibil la stres, care îi poate provoca tulburari cardiace. Este predispus la afectiuni ale sângelui, ale maduvei osoase si ale încheieturilor. Insuccesele îi pot afecta sanatatea.

Cum sa recunosti un nativ din Leu

Ati cunoscut recent o persoana care v-a spus: "N-am nevoie de favorurile tale" si în acelasi timp v-a orbit cu stralucirea zîmbetului sau superb? Atunci aflati ca i-ati cazut victima marii feline. Nu e deloc ceva neobisnuit pentru Leu sa-si afiseze în acelasi timp mîndria aroganta si dragalasenia voioasa, acesta fiind motivul pentru care lumea îi iarta orice. Leul-felina stapîneste peste toate celelalte animale. Persoana din zodia Leului e stapînul tuturor, inclusiv al tau. (Bine, bine, stiu ca de fapt nu e adevarat, dar te rog, nu-i spune asta! I-ai frînge inima lui mare, calda si egoista.) Cel mai bine e sa-i cînti în struna. Atunci va toarce în loc sa raga.

Leul penduleaza între momentele de energie gregara si cele de superba indolenta, în care abia îsi poate stapîni cascatul. Daca vrei sa studiezi fiara, caut-o în toate locurile la mare moda din oras. Cel putin jumatate dintre oamenii pe care îi vei vedea acolo traind pe picior mare vor fi Lei. Mîtele mai timide vor sta acasa, dar tot lafaindu-se în confort si distrîndu-se pe cinste. Leul uraste întunericul la fel de mult pe cît uraste plictiseala. Daca vezi un nativ care roseste usor, nu confunda roseata de timiditate cu cea provocata de mîndria ranita sau de emotia de a-si vedea iubita. Nu exista Lei introvertiti, ci doar Lei care se prefac a fi introvertiti. S-ar putea sa vezi cîtiva nativi care se învîrt prin lume cu o aparenta de forta, hotarîre si demnitate tacuta.

Nu te lasa pacalit de acel tors molatec. Chiar si Leii blînzi sînt convinsi în sufletul lor ca au dreptul regal de a domni peste familie si prieteni si pîndesc din culise momentul cînd vor putea prinde un loc în lumina reflectoarelor. Daca nu ma crezi, ia un Leu care se da drept introvertit si ataca-i mîndria. Ia de la el ceva ce considera ca i se cuvine, da-i ordine si nu-i arata nici o bruma de respect. Ragetul acelei mîte blînde se va auzi din celalalt capat al orasului. E nevoie de mult curaj ca sa-l provoci cînd îsi apara drepturile si demnitatea. Unii nativi se mai îmblînzesc o data cu vîrsta, dar Leul nu îsi pleaca niciodata capul mîndru. Niciodata.

Cît despre atributele fizice ale celor dominati de Soare, uita-te în jur dupa oameni cu o coama de par dat pe spate, ca sa le lase fata libera si o atitudine lenesa, înselatoare. Leii au un mers drept si mîndru, cu o moliciune pisiceasca în pas. Femeile combina gratia felina cu un fel de intensa incandescenta interioara, bine camuflata de purtarea lor blînda, calma si echilibrata. Dar nu uita ca Leoaica e pregatita în orice clipa de atac daca se simte amenintata. Ghearele ei or fi ascunse în pernite, dar sînt mereu bine ascutite. Îi vei observa aerul dominator si tinuta princiara în timp ce trece privindu-i de sus pe muritorii din jur. În general, miscarile si vorba nativilor sînt tacticoase, caci ei rareori vorbesc repede, alearga sau se grabesc. Într-un grup îti va fi imposibil sa ignori prea mult timp un Leu.

Fie va atrage atentia tuturor prin declaratii socante si actiuni dramatice, fie va obtine aceeasi atentie bosumflîndu-se si ascunzîndu-se dupa ficusul din camera pîna cînd cineva se va grabi sa vina sa-l întrebe ce i s-a întîmplat. În zodie exista destui nativi cu ochi albastri, dar multi Lei, în special cei de sex feminin, au ochi caprui închis, usor ridicati la colturi, blînzi la început, dar plini de foc si para mai apoi. Parul e brun sau blond-roscat, de obicei ondulat, purtat fie într-o coafura salbatica, neglijenta, ridicat în sus pe crestet si pe parti, fie e bine întins si netezit pe lînga cap. Tenul lor e de obicei rumen. E de-a dreptul amuzant sa urmaresti efectul ciudat pe care-l au nativii asupra oamenilor. E greu sa stai în fata Leului fara sa-ti îndrepti spatele, tragîndu-ti burta si scotînd pieptul înainte.

Pur si simplu nu-mi dau seama daca noi, oamenii obisnuiti, facem asta ca sa imitam atitudinea regala a Leului din fata noastra, sau ca sa ne adunam curajul pentru a suporta o posibila predica, deoarece acestor nativi le place la nebunie sa dea sfaturi. Nu se pot abtine sa nu-ti spuna exact cum trebuie sa-ti traiesti viata, adoptînd un ton usor superior, condescendent. Aceasta înclinatie pentru a da lectii este motivul pentru care multi nativi ajung sa fie profesori, politicieni sau psihiatri. E de-a dreptul exasperant sa vezi cît de bine se pricep sa gaseasca motivatii pentru orice si sa îti rezolve problemele. Pacat ca nu sînt în stare sa se ocupe de propria viata cu aceeasi usurinta si subtilitate. Totusi, asta îl face pe Leu atît de adorabil: superioritatea lui sincera si talentele exceptionale, amestecate cu o îngrozitor de transparenta vulnerabilitate a ego-ului. Mîndra si demna felina vulnerabila?

Absolut! Nativul e profund ranit cînd nu îi respecti întelepciunea si generozitatea. Ca sa-l îmblînzesti, tot ce ai de facut e sa-l flatezi. În noua cazuri din zece, fiara se va transforma într-o pisicuta sfioasa si docila, care mai are putin si se rostogoleste de placere în caldura complimentelor. Vanitatea este calcîiul lui Ahile pentru severul Leu. Flatarea are asupra lui acelasi efect ca o sfoara cu motocei asupra mîtelor, lipsa de respect îl umple de furie oarba, iar aceste doua extreme îi afecteaza judecata echilibrata. Exista unii nativi care îsi controleaza cu succes aceste tendinte, dar ele sînt întotdeauna prezente într-o masura mai mica sau mai mare la cei nascuti în aceasta zodie. Încearca si ai sa vezi. În toiul uneia dintre predicile pe care ti le tine, întrerupe-l respectuos si spune-i prietenului tau din Leu ca arata absolut magnific în puloverul pe care-l are.

Rezultatul va fi, probabil, o abrupta disparitie a demnitatii cînd Leul va rosi si va spune, complet deconcertat: "Serios? Chiar crezi ca arat bine?". În majoritatea cazurilor, un compliment la adresa intelectului lor va avea acelasi efect. Leul nu se poate abtine sa nu se simta superior si sa nu faca gesturi dramatice din cînd în cînd.
Leul îsi va irosi rareori energia încercînd sa scoata apa dintr-o fîntîna secata, asa cum face deseori Berbecul. Acest lucru face ca el sa fie un extraordinar de bun organizator si un întelept distribuitor de sarcini. Ordinele lui sînt surprinzator de eficiente atunci cînd mai renunta la teatralismul lui, caci poate fi un maestru al discursului simplu, direct. El îsi exprima aprobarea deschis si cu generozitate si poate face complimente aproape jenant de extravagante.

Nici cu exprimarea nemultumirii nu e deloc zgîrcit. De obicei vorbeste serios, orice ar spune. Vorbele lui pot alina sau ustura, dar nu te lasa niciodata indiferent. Cînd barbatul sau femeia din aceasta zodie joaca rol de gazda te poate face sa te simti ca si cum ai fi oaspetele familiei regale. Leii îsi înconjoara musafirii cu mormane de mîncare excelenta, vinuri bune, femei frumoase si muzica linistita. Nici Ludovic al XIV-lea nu s-a bucurat de atîtea fineturi! Dar dupa asta... potopul! În cazul multor Lei, dupa serile romantice cu dans, romantism si cine rafinate urmeaza un potop de cereri în casatorie, pasiune, lacrimi, furie, scuze, într-un cuvînt, o uriasa confuzie sentimentala.

Acum ca am ajuns la subiectul legaturilor amoroase, subiect foarte firesc atunci cînd e vorba despre nativii acestei zodii, ar trebui sa stii ca nu vei gasi prea multi burlaci sau fete batrîne nascute în semnul Soarelui. Poate ca atunci cînd îl cunosti Leul e singur, dar e cu siguranta, fie îndragostit sau pe cale sa se îndragosteasca, fie proaspat despartit de cineva, caz în care va avea o expresie jalnica si ratacita. Mîndria feroce a Leului e cauza ruperii multor legaturi sentimentale si a desfacerii multor casatorii. Ti se rupe inima sa vezi un nativ ramas fara pereche, dar daca mîndria lui a fost ranita de partenerul sentimental (fie el cu sau fara acte), tristetea sfîsietoare din ochi dispare si nativul devine feroce si salbatic. Totusi, nimeni nu poate suporta mai multe într-o demna tacere sau nu se poate adapta cu mai mult curaj la conjuncturi triste decît cei nascuti sub semnul Soarelui.

Ei îsi vor pastra mereu încrederea si, cînd e nevoie, chiar si optimismul. Deoarece puterea de iertare si compasiunea fac parte din natura Leilor, împacarile sînt cam la fel de frecvente ca si despartirile în viata lor emotionala, o data ce flacarile indignarii si demnitatii ranite se sting si ei se simt singuri. Solarii sînt aproape tot timpul macinati de pasiune, nu numai pentru o persoana de sex opus, ci si pentru viata, pur si simplu. Atît pentru Lei cît si pentru pisicutele retrase, viata fara dragoste e ca un stecher fara priza. Cînd iubirea moare, pentru ei Soarele nu mai straluceste. Nativii acestei zodii nu conteaza niciodata pe altii. Prefera sa fie ei cei care acorda sprijin. Îi atrage ideea de a fi responsabili de cei slabi si neajutorati. Poate ca Leul rage si se bate cu pumnul în piept ca toata lumea se sprijina de el si e obligat sa-i care pe toti în spate, dar nu dati nici o atentie lamentarilor lui. Adora sa fie sprijinul tuturor.

Încearca sa-i usurezi povara sau sa-i dai o mîna de ajutor si vei vedea ce repede si dispretuitor îti va refuza ajutorul. Mai mult ca orice, prefera sa evite acceptarea de ajutor financiar. Desi ramîne deseori fara nici un ban, e întotdeauna sigur ca va gasi o modalitate de a-si reumple rapid buzunarele. Putini nativi îsi supravegheaza cheltuielile. Majoritatea sînt în adîncul sufletului niste pariori, deseori de o extravaganta nebuneasca. Chiar si acele rare feline care tin cu grija de fiecare banut se vor îmbraca luxos si vor arata întotdeauna prospere. Leul vrea ca totul în jurul lui sa fie de prima mîna, luxos, si va cheltui bucuros cu larghete pe placeri si distractie. El da bani aproape oricui. Daca îi ceri un împrumut si nu are bani, va prefera de o mie de ori sa se împrumute din alta parte decît sa recunoasca faptul ca Regele nu-si poate ajuta supusii aflati în nevoie.

Însa va face asta numai în ultima instanta, caci îi este groaza sa apeleze la altii pentru bani, sfaturi sau încurajari. Nativii au suficient orgoliu ca sa se încurajeze singuri, sînt destul de destepti ca sa aiba propriii lor bani si Dumezeu stie cît de mult detesta sa ceara un sfat! Sfaturile se cer de la cei care-ti sînt superiori într-un fel sau altul si cine poate fi superior unui Leu?! Solarii au deseori febra mare, sînt predispusi la accidente, boli bruste si violente si sînt de obicei imuni la maladii cronice, de lunga durata. Avînd în vedere faptul ca ei rareori fac lucrurile pe jumatate, acesti oameni fie radiaza de o incredibila vitalitate, fie se plîng ca sînt cu un picioar în groapa, aceasta din urma reactie fiind consecinta faptului ca se simt neapreciati sau au o nevoie disperata de afectiune. Acesti nativi au ori inimi extrem de puternice, ori sufera de vreo afectiune cardiaca.

Ei pot suferi de dureri de spate si de umeri, probleme la coloana vertebrala si aparatul reproducator, pot avea accidente la picioare, glezne si pot suferi de raguseala sau dureri în gît. Din fericire, îsi revin rapid dupa boala, iar principalul pericol care îi paste e neglijenta fata de propria lor sanatate si refuzul de a se îngriji temeinic atunci cînd se îmbolnavesc. Cu cei din semnul Soarelui nu exista cale de mijloc. Sînt fie îngrozitor de neatenti, îngalati si neglijenti, fie meticulosi si ordonati. Le place bîrfa si se simt jigniti si exclusi cînd în jurul lor se petrece ceva ce ei nu înteleg. Leii au o fire destul de fixista. E greu sa-i ademenesti sa se abata de la o cale stabilita, desi ei îi pot convinge pe altii, datorita talentului lor oratoric.

Pot da dovada de tot atîta energie neîmblînzita ca o racheta spatiala, dupa care pot deveni la fel de lenesi si somnorosi ca o pisica motaind la soare. Cînd muncesc, muncesc. Cînd se distreaza, se distreaza. Cînd se odihnesc, se odihnesc. Majoritatea Leilor au un talent impresionant de a delega plini de veselie cele mai neplacute si urîte sarcini altora, în timp ce ei se ocupa de probleme importante, cum ar fi sa decida cine ar trebui sa fie urmatorul presedinte si cum ar putea fi cîstigat nu stiu ce razboi. Spre propria surpriza, cînd pe umerii sai cade o adevarata urgenta, nativul se descurca lejer cu ea si îsi face datoria fara sa clipeasca, ajutîndu-i pe neajutorati, protejîndu-i pe cei înfricosati (desi în sinea lui s-ar putea sa fie de doua ori mai speriat decît ei), înveselindu-i pe cei melancolici.

Aceasta e natura înnascuta a Leului, care va iesi la iveala dupa ce lasa în urma faza de playboy. Leul e un prieten extraordinar de loial, un inamic puternic, dar drept, creativ si original, plin de forta si vitalitate. Noi, ceilalti, îi trecem cu vederea aroganta, înfumurarea uneori imposibila, crizele de vanitate destul de ridicole si lenea, pentru ca inima lui e din aur curat, metalul zodiei solare. Floarea celor din aceasta zodie e macul, numerele norocoase sînt unu si patru, culoarea e purpuriul, iar piatra care îi aduce soarele în viata e topazul.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com