calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Pesti

 

Zodia Pesti 19 februarie - 20 martie

Planetele si zodia Pesti

 • Planeta guvernatoare: Neptun

 • Planeta carierei profesionale: Pluton

 • Planeta dragostei: Mercur

 • Planeta câstigurilor financiare: Marte

 • Planeta sanatatii si a muncii: Soarele

 • Planeta casei si a familiei: Mercur

Culorile zodiei Pesti: verde-albastriu
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Pesti: joi
Principalele calitati ale zodiei Pesti: sensibilitate, capacitati paranormale, altruism

Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Pesti: iluminare spirituala
Defecte ale nativului din zodia Pesti: pesimism, preferinta pentru anturaje rele

Relatii între zodia Pesti si alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Rac, Scorpion

 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Gemeni, Fecioara, Sagetator

 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Sagetator

 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Gemeni

 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Berbec

 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Fecioara

 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Rac

 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Scorpion, Varsator

Personalitatea zodiei Pesti

Complex, întelegator, prietenos, nativul din zodia Pesti este un visator. Întâmpina greutati în a fi practic. Nativul din zodia Pesti este sensibil, impresionabil, comod, bonom si sociabil, modest si dispus sa se sacrifice pentru altii. Are mult umor. Sanatate : Nativii din zodia Pesti este predispus la infectii si afectiuni ale picioarelor, în special ale gleznelor. Intestinele sunt, de asemenea, sensibile. Socurile sufletesti pot duce la depresii si dereglari fizice.

Cum sa recunosti un nativ din Pesti

Daca vei da peste un Peste stînd în spatele unui ghiseu de casierie sau într-un birou de presedinte de banca, sa stii ca ai în fata ochilor o specie rara. Foarte putini nativi suporta sa stea prea mult timp într-un singur loc. Vei avea mai multe sanse sa întîlnesti nativii la o sedinta de spiritism, într-o galerie de arta, într-o mînastire, la un concert sau la un spectacol într-un club. Mai poti sa încerci si la o întrunire a scriitorilor, în culisele unui teatru sau pe un iaht. Cu cît sînt circumstantele mai artistice, mai relaxate, mai imaginative sau ezoterice, cu atît mai multe sanse ai sa prinzi în plasa o frumoasa captura de Pesti. Plasa ta va fi plina de vietati colorate, variate, sclipitoare, daca o arunci la petreceri sau baluri.

Neptunienii au foarte putina ambitie sa obtina valori lumesti. Bogatia nu prea îi atrage si foarte putini acumuleaza averi daca nu le mostenesc sau nu le obtin prin casatorie. Sigur, nu au nimic împotriva banilor, dar sînt mult mai constienti de faptul ca acestia sînt trecatori decît noi, ceilalti. Cine a spus: "Nu vreau sa fiu milionar, doar sa traiesc ca un milionar", era sigur Peste. Inima nativului tipic nu cunoaste lacomia. Lipsa de grija pentru ziua de mîine frizeaza la ei nesabuinta. Fata de trecut au o întelegere intuitiva, iar fata de prezent, o blînda toleranta. Nu e deloc usor pentru un peste sa se zbata ca sa înoate împotriva curentului. Mult mai des si mult mai usor e sa se lase în voia curentului, indiferent unde i-ar duce. Dar înotul în amonte e adevarata provocare a Pestilor si singurl mod de a gasi vreodata adevarata seninatate si fericire. Capcana care ameninta sa îi înghita pe cei nascuti în aceasta zodie este alegerea celui mai usor drum. Acesta îi ademeneste irezistibil, dar duce catre o viata irosita.

Te va impresiona placut farmecul natural al Pestilor si bonomia lor lenesa. Nativului îi sînt indiferente majoritatea restrictiilor daca nu îl lipsesc de libertatea de a visa si de a se ghida în viata cu ajutorul sentimentelor. Si mai inddiferente îi sînt insultele, reprosurile si parerile vitriolante ale altora. Spune-i unui Peste ca societatea e decandenta, guvernul se duce de rîpa, poluarea ne ucide pe toti si lumea se sfîrseste, iar el va casca, sau va zîmbi fermecator sau va adopta o expresie vag întelegatoare. Foarte putine lucruri îl vor stîrni în asa hal încît sa actioneze violent. Sigur, Pestele nu e total opac. Are si el un temperament. Cînd acesta se manifesta, în sfîrsit, nativul poate fi de un sarcasm muscator, caci are o limba ascutita si o minte taioasa ca un brici. Neptunienii pot sa aiba izbucniri de furie si sa fie iritabili, dar în mod normal va alege calea minimei rezistete, evitînd confruntarile, iar apele lui Neptun îi vor înlatura repede furia.

Sa-l faci pe nativ sa se enerveze e ca si cum ai arunca o pietricica într-un lac nemiscat ca o oglinda. Vei face ceva valurele, dar în scurt timp suprafata va fi din nou neteda. Cînd întîlnesti oameni nascuti în aceasta zodie uita-te mai întîi la labele picioarelor lor. Vei vedea ca sînt neobisnuit de mici si delicate, chiar si la barbati, sau vor fi uriase si late. Si mîinile lor vor fi la fel: fie mici fragile, cu o forma exceptional de frumoasa, sau mari, ciolanoase, ca ale unui plugar. Pielea lor e moale ca matasea, parul e subtire, deseori ondulat si de obicei deschis la culoare, desi sînt si destui Pesti bruneti. Ochii nativilor au o calitate lichida, privire filtrata printre gene si plini de lumini ciudate. Deseori ei sînt chiar usor exoftalmici si foarte fascinanti. Unii ochi neptunieni sînt pur si simplu superbi. Nu exista alt cuvînt care sa-i descrie mai bine. Trasaturile nativilor sînt elastice si mobile si de obicei vei descoperi pe chipul lor mai multe gropite decît riduri.

Sînt putini Pestii înalti. Trupurile lor sînt uneori construite stîngaci, dar datorita gratiei lor extraordinare rareori observi acest lucru. Ei par sa pluteasca în loc sa mearga, ca si cum ar înota de-a lungul strazii sau prin camera. Uneori asa si e. Unde e lichidul? Probabil ca prin apropiere, iar Pestele e atras de el. Poate fi o pasiune pentru apa rece ca ghiata, un obicei de a bea zece cani de ceai sau cafea pe zi, o atractie irezistibila pentru sucuri sau ceva mai... tare. Ca si Scorpionii si Racii, Pestii ar face bine sa nu se atinga de alcool. Foarte putini dintre ei sînt în stare sa bea un sprit la o petrecere si atît. Din pacate, foarte multi nativi gasesc în alcool un refugiu din fata problemelor. îi ademeneste cu un fals sentiment de siguranta, iar acest cîntec de sirena e foarte periculos. Sigur, nu orice Peste care bea un capuccino cu rom devine alcoolic, dar procentajul e mult mai mar decît la orice alta zodie.

Nativul s-a nascut cu dorinta de a vedea lumea prin ochelari cu lentile roz. Stie foarte bine ca exista o latura urîta si neplacuta a omenirii, dar prefera sa traiasca în lumea lui acvatica, blînda, unde toti oamenii sînt frumosi si toate actiunile sînt adorabile. daca realitatea devine prea îngrozitoare ca ei sa o mai poata privi în fata, Pesti evadeaza deseori în vise roz-bombon, cu baze din puf de lebada si nici o sansa de a se adeveri vreodata. Cînd viata îl azvîrle cu toata puterea într-un rîu statut de esecuri zdrobitoar si conditii disperate, în loc sa faca un salt si sa iasa din mlastina, el are mai degraba înclinatia sa se ascunda în spatele iluziilor lui verzui, ca sa nu fie nevoit sa ia decizii pragmatice. Un Peste confruntat cu un esec tinde sa-i faca fata cufundîndu-se si mai mult în sperantele sale desarte, cînd o schimbare drastica de atitudine si o actiune în forta i-ar putea aduce succes în lumea reala, nu doar în imaginatia lui.

Nu orice nativ cade în aceasta capcana tipic neptuniana, dar sînt destui, asa ca avertismentul merita notat. Un scriitor din aceasta zodie poate fi tentat sa zaca prin baruri ani în sir, spunîndu-si ca aduna material, cînd de fapt aduna doar praf si facturi neplatite. Pictorul din aceasta zodie care nu gaseste un sustinator se poate plimba prin parc zi dupa zi, murmurîndu-si în barba ca studiaza natura pentru a-i folosi ca fundal la marea lui capodopera, cînd de fapt pensulele lui aduna mucegai. Unde e îngerul care sa-l sprijine în timp ce umple pînzele cu culori splendide? O femeie neptuniana lasata de capul ei cu un venit fix care sa-i ajunga doar cît sa nu ajunga în strada si sa-i asigure ceva de mîncare în fiecare zi, îsi va trece zilele visînd, amintindu-si cu drag de trecut, gîndindu-se cu sperante vagi la viitor si lasînd sa treaca pe lînga ea prezentul.

Poate ca ai citi pe undeva ca simbolul celor doi pesti înotînd în directii opuse indica faptul ca nativul e sfîsiat de dorinte duale. Nu e adevarat. gemenii au o natura duala. Cei doi pesti simbolizeaza cele doua optiuni oferite Pestilor: sa înoate spre suprafata sau spre fundul oceanului, fara sa-si atinga vreodata tinta. Nativii trebuie sa stie ca trebuie sa aduca un serviciu umanitatii, într-un fel sau altul si sa nu puna mare pret pe avutiile materiale. Einstein, care a "înotat" contra curentului, a adus lumii o noua privire adupra Universului, dar si Pestii care se lasa dusi de curent aduc o contributie, chiar si numai curatind zapada de pe strazi sau spalînd vase. Posibilitatea de a elge între aceste doua extreme e mereu prezenta, pentru ca nativii au talente deosebite, dar Pestele, care vede atît de bien în ambele directii, uneori nu poate vedea ceea ce e exact în fata lui. Neptunianul se retrage mereu din fata realitatii, fie în înaltimile sublime ale unei vieti profesionale careia i se dedica total, fie în stimulenti si emotii artificiale.

Desi Pestii se feresc de competitie, multi dintre ei, chiar si cei timizi, sînt împinsi de la spate de Neptun spre lumina stralucitoare a rampei, unde îsi pot folosi uluitoarele puteri interpretative pentru a proiecta spre sala toata gama de emotii umane. în ciuda timiditatii lor natirale, deseori devin unii dintre cei mai buni actori ai momentului, cu conditia sa lupte împotriva dezgustului pe care-l resimt fata de repetitiile nesfîrsite si de plictiseala acumularii anilor de experienta. Unoeri, sagetile ascutite ale criticilor lasa rani atît de adînci în inima Pestilor încît un potential star se poate retrage cînd mai are doar un pas pîna la celebritate. Memorizarea e rareori o problema pentru nativi. Memoria Pestilor e legendara, desi un ascendent bizar îi poate face sa-si uite propriul numar de telefon. Pentru fiecare Peste, de la pescar pîna la asistenta medicala, viata e doar o uriasa scena, trecatoare si evaziva. Stiind acest lucru, el primeste fiecare furtuna cu seninatate echilibrata. Uneori nativul are vise ciudate sau cosmaturi bizare, deseori premonitorii.

Cînd el viseaza ca se va întîmpla ceva, de obicei asa va fi. Daca îti spune sa nu urci în avionul ala sau în masina, ao face bine sa o iei pe jos sau înot. Astrologii care vorbesc despre un suflet batrîn se refera la un spirit care a trecut prin multe vieti si a pastrat întelepciunea fiecareia. Ei se refera deseori la Pesti, pentru ca viata unui om nascut în aceasta zodie este fie cea mai dificila obligatie pe care si-o poate asuma un spirit, fie o sansa de a atinge împlinirea spirituala suprema. Daca Berbecul reprezinta în zodiac nasterea, Pestii reprezinta moartea si eternitatea. Acesta e al doisprezecelea semn al zodiacului, o chintesenta a tot ce l-a precedat, iar fira lui e un amestec al tuturor celorlalte, ceea ce e o povara foarte mare. Capacitatea lui surprinzatoare (care se face resimtita din cînd în cînd) de a organiza totul si de a se concentra asupra detaliilor, ca si blîndetea lui, reflecta lectiile primite de la Fecioara.

Ratiunea lui e la fel de dreapta si obiectiva ca a Balantei, precum si dragostea pentru placeri. Acesti oameni au un simt al umorului la fel de nebunesc ca si Racul, de la care mai iau atît compasiunea cît si ursuzenia. Uneori sînt plini de franchete si generozitate ca Sagetatorul, deschisi si plini de viata ca Leul, dar si plini de simtul datoriei ca si Capricornul, de la care iau deseori si dorinta de a urca pe scara sociala. în plus, e posibil ca Pestii sa ia ceva din melancolia saturnienilor. Ceva mai mult. Ei pot fi la fel de plini de toane ca Racii si fericiti ca Leii. Le place sa tachineze si sa analizeze în stilul Varsatorilor, debordeaza deseori de idealism si entuziasm Berbecesc, dar fara forta si ambitia acestuia. Un nativ al acestei zodii se poate misca, gîndi si vorbi la fel de rapid ca Gemenii. Dar poate fi la fel de lenes si pasnic ca Taurul. Are spiritul scliptor al lui Mercur si gratia blînda a lui Venus, si le combina cu spiritul patrunzator si mistic al Scorpionului, dar fara lipsa de scrupule a acestuia.

Pestele contine dragostea pentru discutii în contradictoriu a tuturor semnelor de aer, dragostea de natura a tuturor semnelor de pamînt si aspiratiile arzatoare ale tuturor semnelor de foc. Dar e mereu schimbator. Din acest punct de vedere e complet neinfluentabil. Singura calitate care provine de la propriul lui semn e ciudata lui putere de a se detasa de propria persoana si a vedea trecutul, prezentul si viitorul ca pe un tot. Dragostea pentru muzica si arta, precum si simturile sale extrem de ascutite si versatilitatea provin de la alte zodii, dar profunda întelepciune si compasiune sînt ale lui si deriva din cunoasterea tutror experientelor umane. Acum ca întelegi toate astea, te mai miri ca prietenii tai din Pesti sînt uneori o enigma, ca sa nu mai vorbim de ocaziile cînd sînt de-a dreptul trasniti si excentrici? Pestii tind sa creada ca vor trai vesnic si deseori se poarta ca si cînd ar fi convinsi de asta. Nativul nu prea are grija de el însusi. De cele mai multe ori îsi cheltuie energia de prisos (si nu are prea multa) ajutîndu-si rudele cu probleme sau prietenii împovarati de necazuri. în oricare dintre aceste cazuri, sanatatea Pestelui e pusa la grea încercare, caci el are rareori o constitutie robusta.

El trebuie sa-si pastreze energia si sa se abtina sa apeleze la stimulatori sau sedative, sa nu cedeze în fata epuizarii fizice sau cererilor de ajutor lansate de cei din jur. extrem de fragili în pruncie, deloc rezistenti în copilarie, Pestii par sa aiba un metabolism lenes, motiv pentru care se trezesc deseori obositi si lipsiti de vlaga. Obiceiurile alimentare nesanatoase pot provoca probleme la ficat, functiilor intestinale si digesitiei. Destul de comune sînt accidentle la labele picioarelor, solduri si mîini, ca si racelile, gripa si pneumonia. Plamînii lor sînt destul de vulnerabili, iar gleznele si degetele picioarelor sînt si ele fragile, înca din nastere. Pestii par sa aiba fie platfus si afectiuni metatarsiene, fie labe ale picoarelor extraordinar de puternice si suple. Nu exista cale de mijloc. însa au o rezistenta interioara ascunsa, iar una dintre provocarile adresate lor est sa descopere aceasta forta si sa o scoata la suprafata. Nativii sînt în stare sa se autoconvinga, aproape hipnotic de aproape orice: ca le e frica de soareci, înaltime, metrou, lift, oameni, sau ca nu le mai e frica de toate acestea.

Una dintre armele lor secrete e umorul. Ei zîmbesc ca sa ascunda lacrimile nevarsate. Sînt maestri ai satirei si s-ar putea sa te crispezi în urma unei remarci aruncate atît de lejer încît nu-ti dai seama exact care a fost intentia Pestelui, dar ai sentiment deranjant. Nativul poate împrastia în jur observatii caustice atît de rapid încît îti va fi greu sa tii pasul. E un farsor excelent si se pricepe grozav sa arunce replici extrem de amuzante pastrîndu-si pe chipul elastic o expresie grava, chiar trista. El poate trece cu gratie de la comedie bufa la glume sofisticate, caustice. Uneori umorul e cald si inofensiv, alteori e rece si necrutator, dar întotdeauna e o modalitate de a camufla o alta emotie pe care neptunianul vrea sa o ascunda. în firea lui exista o uriasa mila si dorinta de a-i ajuta pe cei bolnavi si slabi. Spre deposebire de Fecioara, Pestele încearca sa-i înteleaga si pe cei nefericiti, singuri, pe ratati si pe rebeli, indiferent cît ar fi ei de ciudati sau de marginalizati. Daca ai nevoie de zece mii sau de un milion, de un împrumut substantial sau doar de o mica încurajare pe care nu vrea sa ti-o dea nimeni, du-te la un Peste. Nu vei primi nici predici, nici priviri dispretuitoare.

El nu judeca pe nimeni, fie acela hot, criminal, drogat, pervers, pacatos, sfînt, ipocrit sau mincinos. Vei fi coplesit de puterea lui de întelegere, ca si de ajutorul practic pe care-l poate oferi. El simte fiecare viciu si virtute si cunoaste capcanele fiecareiea. De aceea, multi nativi intra în rîndurile clerului si-si petrec viata în rugaciuni si contemplare.Exista neptunieni scortosi si repeziti, dar asta e doar o carapace fragila, creata pentru protectie. Ei afla de timpuriu cît de fragili sînt. Lumea înca nu e acordata pe sensibila lungime de unda a Pestelui, asa ca, pentru a evita sa fie ridiculizat si pentru a nu fi lasat fara un sfant, el învata sa se prefaca indiferent.Din cauza insensibililor care ar fi în stare sa-l calce în picioare, nativul e obligat sa-si ascunda adevarata fire. Profunzimea eplor neptuniene îl face sa absoarba fiecare durere si bucurie si s-o resimta ca si cînd ar fi a lui, nu e de mirare ca el pare dezinteresat cînd aude povestiri triste. însa nu uita ca e doar o fatada. Daca ai fost respins o data, mai încearca o data si adevaratul Peste va iesi la suprafata.

Superba imaginatie a Pestilor, minunatul lor umor si simtul frumoasului pot creea cele mai delicate si totusi perene proze si poezii. De fapt, fara eforturile lor artisitice si compasiunea lor, lumea n-ar putea exista. Planeta s-ar opri din rotatia ei. Vei gasi deseori Pesti care si-au îngropat visele personale pentru a lumina vietile prietenilor si rudelor singure sau triste, sau pentru a aduce publicului darul rîsului si lacrimilor prin intermediul scenei, platind pentru asta cu intimitatea pe care ei o pretuiesc atît de mult. Talentul lor actoricesc e evident chiar si cînd încerci sa prinzi la colt unul dintre acesti pesti alunecosi. Nativul uraste sa raspunda la o întrebare directa prin "da" sau "nu". Pentru el e întotdeauna "poate". Simpla curiozitate de a afla ce carte a citit recent sau daca i-a placut o piesa îti poate aduce un raspuns evaziv fara nici un motiv.

El poate da drumul al lacrimi, ca în clipa urmatoare sa dea drumul la rîsete ca si cînd ar avea un buton invizibil. Nici una dintre stari nu e reala cu adevarat. Totul este iluzie cînd e vorba de Pesti si nici chiar ei nu prea reusesc sa faca diferenta între realitate si jocul de oglinzi. Spiritul lor e la fl de imposibil de cuprins cu mintea ca si adîncurile oceanelor. Sufletul lui altruist e plin de iubire inepuizabila, blînda, pentru fiecare creatura, ceea ce e o calitate aproape divina atunci cînd nu e transformata în autocompatimire si iubire de sine. Pesti tipici sînt casnicele guralive cu inimi destul de mari cît sa încapa necazurile tuturor vecinilor, precum si barmanii rabdatori care asculta plini de întelegere sute de povesti amare în fiecare saptamîna.
Suspendat undeva între apele tacute ale marii si ceata de deasupra ei, abia atingînd uneori pamîntul în cazuri de extrema urgenta, Pestele îsi duce viata în singuratica întelegere a unor adevaruri prea adînci pentru a putea fi exprimate în cuvinte.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com