calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Rac

 

Zodia Rac 22 iunie - 22 iulie

Planetele si zodia Rac

 • Planeta guvernatoare: Luna

 • Planeta carierei profesionale: Marte

 • Planeta dragostei: Saturn

 • Planeta câstigurilor financiare: Soarele

 • Planeta distractiei, a creativitatii si speculatiilor: Pluton

 • Planeta sanatatii si a muncii: Jupiter

 • Planeta casei si a familiei: Venus

 • Planeta spiritualitatii: Mecur

Culorile zodiei Rac: albastru, argintiu
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Rac: luni

Principalele calitati ale zodiei Rac: sensibilitate, nevoia de a ocroti, tenacitate

Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Rac: o viata de familie armonioasa
Defecte ale nativului din zodia Rac: sensibilitate excesiva, pesimism

Relatii între zodia Rac si alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Scorpion, Pesti

 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Berbec, Balanta

 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Berbec

 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Balanta

 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Leu

 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Capricorn

 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Scorpion

 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Gemeni, Pesti

Personalitatea zodiei Rac

Nativul Rac este precaut, înclinat spre meditatie, dotat cu multa imaginatie. Are nevoie de siguranta, este interiorizat. Caminul este important. Nativul din zodia Rac este tandru, binevoitor, sensibil, plin de fantezie, dornic de liniste. Este dominat de sentimente, îsi aude vocea interioara, are presimtiri, intuitia avertizându-l deseori. Îi place sa fie laudat si este recunoscator pentru laudele primite. Creativitatea sa îl poate ajuta sa se afirme în domeniul artistic. Nativul Rac este grijuliu si totdeauna gata sa dea o mâna de ajutor. Sanatate : Cel mai sensibil organ al nativului Rac este stomacul. Starea sanatatii sale este influentata de starea de spirit.

Cum sa recunosti un nativ din Rac

Starile de spirit schimbatoare ale Racilor sînt sincronizate cu schimbarile Lunii si reactioneaza la aceeasi misterioasa influenta lunara care provoaca fluxul si refluxul oceanelor. Totusi, în ciuda modificarilor de forma pe care le percepem constant, Luna nu se schimba cu adevarat, e doar o iluzie. La fel si Racul ramîne de fapt aceeasi persoana, cu toate toanele lui fluctuante. Aceasta constanta în inconstanta e caracteristica dupa care poti recunoaste usor un Rac, o data ce stii în ce faza se afla cînd îl întîlnesti. S-ar putea sa-ti atraga atentia pentru prima oara cînd îi auzi rîsul "nebunesc, lunatic", extrem de contagios. Acesta urca si coboara, pornind de la un chicotit, pîna la hohote sanatoase, profunde, sonore. Daca e în starea "sufletul petrecerii" nu-ti va fi deloc greu sa identifici un Rac. Va fi cea mai amuzanta persoana din încapere, cel care rîde mereu, fie ca el e cel care spune glumele, fie ca reactioneaza la glumele altcuiva.

Nu exista om caruia sa-i placa glumele mai mult decît acestui nativ, iar latura lui amuzanta e cu atît mai surprinzatoare cînd apare pe neasteptate din aceasta personalitate linistita si blînda în mod normal. Umorul Lunar nu e niciodata superficial, ci profund, caci izvoraste din observatia atenta a comportamentului uman. Poate ca Racul nu-si foloseste zilnic umorul, dar îl poate scoate oricînd la iveala într-o clipa din strafundurile în care îl tine la pastrare. Acesti oameni nu sînt înnebuniti sa fie centrul atentiei, ca extravertitii Lei sau Sagetatorii plini de giumbuslucuri, dar au un uluitor simt al publicitatii cînd vor sa se faca remarcati. Nu te lasa pacalit de comportamentul linistit, de plan doi, al nativilor acestei zodii. Ei se bucura în taina de atentia primita. Nu vei vedea un Rac alergînd cu disperare dupa celebritate (ei nu alearga dupa nimic cu disperare), dar cu siguranta nu va fugi de ea. Nativul poate fugi de multe lucruri, dar aprecierea publica nu e unul dintre ele.

Daca racesti usor, ai face bine sa-ti pui haina de ploaie cînd esti în preajma unui Rac aflat în perioada lui melancolica. Nativul poate cadea într-o tristete fara margini, iar depresiile lui pot fi mai adînci decît fundul oceanului. Temerile lui sînt de obicei bine camuflate de umorul lunar nebunesc, dar nu-l parasesc niciodata, bîntuindu-i zilele si noptile cu o vaga senzatie ca pericole neidentificate îl pîndesc din umbra. Pesimismul nu e niciodata prea departe la acesti oameni, întotdeauna gata sa le strice cele mai frumoase momente. Racul poate face calatorii de vis spre stele pe aripile de funigei ale imaginatiei sale daca învata sa ignore acea sîcîitoare voce interioara care-l cicaleste întruna si-l previne ca s-ar putea sa se piarda în spatiu pentru totdeauna. Pîna învata sa-si învinga temerile, acestea vor fi mereu pentru el calcîiul lui Ahile si-i vor taia aripile de fiecare data cînd va încerca sa zboare spre înaltimi. Lacrimile lui nu sînt niciodata de crocodil, ci izvorasc din adîncurile inimii lui fragile si vulnerabile. Poti sa-i ranesti sentimentele sensibile doar cu o privire aspra sau un ton dur în voce.

Cruzimea îndreptata împotriva lui poate duce la ochi plini de lacrimi sau la o retragere completa în sine. Nu va fi usor sa depistati un Rac aflat în aceasta stare de spirit, pentru ca, atunci cînd e ranit, tinde sa dispara cu totul într-o tacere încarcata de repros. Uneori poate sa se razbune cu ferocitate aproape scorpioneasca, dar o va face de obicei în secret, nu pe fata, caci îi lipseste dispretul fata de consecinte tipic Scorpionilor. Totusi, de cele mai multe ori va refuza sa se razbune si se va multumi sa se ascunda în carapacea lui protectoare. Daca l-ai ranit, poti sa-l împungi zile în sir cu un bat, caci tot nu vei ajunge la el. Nu va raspunde la telefon, la soneria de la usa si nici la scrisori. Coplesiti de nesiguranta, disperare si tristete, Racii cauta izolarea si solitudinea. O alta stare de spirit tipica Racilor ar fi cea... raceasca. Persoana care ti-a raspuns repezit cînd ai întrebat-o cît e ceasul, sau care aproape ca ti-a dat una cînd ai rugat-o sa-ti dea solnita, probabil ca era nascuta la sfîrsitul lui iunie si trecea printr-una dintre acele perioade cînd nativii zodiei urasc întreaga lume.

Acel om nu e furios pe tine, doar dezamagit de viata. Îi va trece si va redeveni persoana dulce, blînda si întelegatoare pe care o stiu toti, cînd luna va trece în urmatoarea faza. Consulta ziarul pentru a afla mersul fazelor lunii sau asteapta urmatoarea maree. Exista doua tipuri racesti de baza. Primul are o fata rotunda, frumoasa, piele moale, gura larga, zîmbitoare, ochi aproape rotunzi, deci un chip aproape ca de bebelus. Ca sa îti faci o imagine mai clara, gîndeste-te la fata omului din Luna. Al doilea tip e cel mai des întîlnit. Inconfundabilul "aspect al crabului" se observa imediat pe fata. Vei vedea un cap destul de mare, sprîncene coborîte spre ochi si pometi înalti. Sprîncenele vor parea unite într-un fel de încruntare permanenta, care, în mod ciudat, nu deranjeaza, ci pare interesanta. Mandibula e pronuntata, iar dintii tind sa fie proeminenti sau, într-un fel sau altul, neregulati. Ochii sînt mici si distantati. Uneori vei vedea un Rac care combina trasaturi din fata lunara si cea de crab, dar ambele sînt atît de distinctive, încît chiar si combinate tot îi vor face usor de recunoscut pe oamenii lunari.

Unii dintre ei sînt dolofani, dar marea majoritate au o structura izbitor de osoasa. Bratele si picioarele pot fi disproportionat de lungi în comparatie cu corpul, umerii vor fi neobisnuit de largi si deseori, mîinile si talpile lor vor fi fie uimitor de mici, fie foarte mari. Majoritatea nativilor sînt mai solizi de la brîu în sus si se leagana putin cînd merg repede. Fie ca au corp plinut sau slabanog, femeilor vor purta de obicei bluze cu cîteva numere mai mari decît fustele sau pantalonii. Sau vor avea pieptul cu desavîrsire plat. În orice caz, aceasta caracteristica este destul de marcata. La femeile Rac nu exista cale de mijloc în privinta marimii pieptului lor. Toti oamenii influentati de Luna au trasaturi extraordinar de expresive. În decursul unei conversatii pe chipul lor trec în viteza o mie de emotii. Cunosti pe cineva care rîde dezlantuit, apoi plînge de ti se rupe inima, care uneori te repede iritat si apoi se ascunde cînd îl ranesti? Aceasta persoana s-a nascut probabil sub semnul Lunii. Racii au o imaginatie atît de vie, de picturala, iar starile lor sînt atît de intense, încît te pot face sa le simti si tu. Fantezia lor retine bucuria si disperarea, groaza si compasiunea, regretul si extazul si pastreaza fiecare emotie în memorie, la fel de vie ca atunci cînd a simtit-o prima data.

Ca oglinzile si aparatele de fotografiat, ei absorb imagini si le reflecta cu fidelitate. Fiecare experienta e gravata în inima lor ca o fotografie pe negativ. Ei nu uita nici una dintre lectiile primite de la viata si nici lectiile istoriei. Racul are un profund respect pentru trecut si de obicei e patriot pîna în maduva oaselor. Îl intriga atît figurile istorice, cît si propriii lui stramosi. Colectioneaza adesea antichitati si are o curiozitate nemarginita pentru trecut. E un fel de arheolog mintal, mereu în cautarea unor noi fapte fascinante. De asemenea, e o adevarata fîntîna a secretelor. Oamenii simt automat nevoia sa-si marturiseasca secretele Racului, dar cu sensibilitatea lui emotionala el stie deja ce îi apasa. Compasiunea lunarilor e profunda si extrem de intuitiva. Nu exista secret pe care sa nu-l descopere, daca îsi pune mintea. În final va sti totul despre tine, dar tu nu îi vei ghici niciodata gîndurile intime. Îsi ascunde cu mare grija sentimentele personale de privirile curioase. Nativul tipic detesta sa discute despre viata lui personala, dar e încîntat sa afle totul despre a ta. Însa rareori judeca pe cineva.

El doar culege, absoarbe, reflecta. Desi Racul înapoiaza imaginile ca o oglinda, nu va renunta de buna voie la lucrurile tangibile. Fa o plimbare pe plaja si vei vedea cum crabul prefera sa piarda un cleste decît sa dea drumul obiectului pe care l-a apucat. Adu-ti aminte asta cînd încerci sa convingi un Rac sa renunte la ceva ce îsi doreste cu adevarat. El nu va lasa niciodata usor din mîna un lucru la care tine foarte mult, fie acesta un prieten drag, un titlu, un statut social, sau o fotografie veche, ori o pereche de papuci vechi si jumuliti, cu talpa aproape tocita. Exact ca si crabul, nativii zodiei Racului nu se reped direct la obiectul pe care îl doresc. Strategia lor e sa se miste în toate directiile, numai drept înainte nu. Vor dansa la nesfîrsit în jurul lucrului dorit, pîna cînd li se pare ca altcineva e pe cale sa puna mîna pe el. Atunci îsi joaca cartile rapid si inteligent: plonjeaza înainte, apuca ferm si refuza sa dea drumul pretiosului obiect rîvnit. Cam tot la fel se comporta si cînd e vorba sa fie generosi. Inima lunarilor e prea buna ca sa nu fie emotionati de lipsurile cuiva. Sînt plini de compasiune si vor sa ajute. Dar vor astepta precauti ca sa vada daca nu se ofera mai întîi altcineva. De ce si-ar irosi ei prosteste timpul si banii daca nu e neaparat necesar?

Cînd nu apare nici o alta sursa, cînd nu sînt semne sa apara ajutorul necesar, Racul îl va salva în ultima clipa pe nefericit. Te va lasa sa te duci la fund de doua ori, dar te va salva tocmai cînd esti pe punctul de a te scufunda definitiv. E prea bun ca sa te lase sa te îneci, dar nici nu-i trece prin cap sa se ude fleasca daca e vreun slavamar prin preajma sau daca poti sa ajungi singur la tarm. Nu e vorba de egoism sau rautate, ci de autoconservare. Sub carapacea tare se ascunde un miez moale si cald, dar timpul, banii si emotiile lui nu sînt în cantitate nelimitata si prefera sa si le distribuie cu întelepciune. Cînd în sfîrsit va face un gest, acesta va fi deseori maret si generos, însa nimeni nu-l poate acuza ca e impulsiv. Daca totusi vreun ascendent de foc, precum Leul sau Sagetatorul, îl fac sa recurga la o manevra riscanta, fara asigurari de vreun fel sau altul, si aceasta esueaza, Racul se va simti îngrozitor de nefericit. El tinde sa se cufunde în posomorala cînd face o greseala decît sa se scuture si sa o ia de la capat.

Barabt sau femeie, persoana lunara îsi iubeste casa, pentru care are un respect aproape mistic. Caminul lui e locul unde se amuza, traieste, iubeste, viseaza si se simte în siguranta. Chiar daca serviciul lui îl face sa calatoreasca în întreaga lume, nici un Rac nu e pe deplin fericit fara un acoperis care sa fie al lui. Urmareste expresia de pe chipul unui nativ cînd tocmai s-a întors acasa dintr-o lunga calatorie. Pur extaz.
Oricîti bani ar avea pusi la ciorap, lunarul nu se simte niciodata cu adevarat sigur de viitorul lui financiar si oricît de multa dragoste ar primi, întotdeauna are nevoie de mai multa. Emotiile nu-i permit sa se simta destul de în siguranta pentru a se relaxa complet. Tot timpul aduna valori tangibile pentru a se proteja împotriva unui viitor dezastru imaginar. El e genul sub al carui pat ai sa gasesti aliniate frumos zeci de conserve cumparate cu ani în urma. Daca nu le vezi acolo, cauta în camara. Pentru ce le aduna? Nu pune întrebari stupide! Daca într-o zi o sa vina o foamete? Probabil ca Noe era nascut în iulie, caci nici pe el nu l-a prins potopul nepregatit.

Vei gasi deseori Racul pe apa, fie ca înoata, face surfing sau canotaj. daca influentele altor planete nu sînt majore, locul lui favorit pentru petrecerea timpului liber va fi plaja. Multi dintre nativi au propria lor barca, chiar daca nu-si permit tocmai un iaht, ci doar o canoe. E ca si cum visul lor cel mai mare, cel mai tainic, s-a pierdut undeva în adîncul apelor si ei îl tot cauta. Poate ca îi ademeneste cîntecul lunii si al mareelor. Oricare ar fi motivul, Racul nu va fi niciodata atît de plin de toane ca de obicei atunci cînd se plimba pe puntea propriei ambarcatiuni în tenisii cumparati cînd a absolvit colegiul. Sa nu îndraznesti sa-i sugerezi sa-si cumpere unii noi. Trebuie sa întelegi un lucur despre oamenii acestia: în conceptia lor, daca ceva e vechi e valoros, daca e nou e suspect. Emotiile lunarilor pot fi uneori mai puternice decît organismul lor. Grijile si temerile îi pot îmbolnavi, în timp ce veselia îi poate însanatosi. Daca securitatea lui financiara sau emotionala e amenintata poate cadea într-o profunda depresie, care duce de multe ori la boli sau accidente.

Bogata lui imaginatie poate fi suficient de morbida ca sa-l faca sa transforme o afectiune minora într-una grava sau cronica. Cînd intra într-o pasa neagra nu reactioneaza prea bine la încurajari sau încercari de a-l înveseli. S-ar putea sa te acuze chiar de lipsa de compasiune. Dar daca va cadea în melancoliedin cauza temerilor, abia atunci îsi poate provoca necazuri majore si îi va lua de doua ori mai mult timp sa se vindece decît altor oameni. Cele mai vulnerabile zone sînt pieptul, sînii, genunchii, rinichii, vezica urinara si pielea. La fel de sensibile îi sînt capul si fata, precum si stomacul si sistemul digestiv. Aproape ca poti spune ca Racii au inventat ulcerul. Dar cei care îsi pastreaza seninatatea si apeleaza la minunatul lor simt al umorului pentru a trece peste perioadele proaste îsi pot pastra sanatatea pîna la vîrste înaintate. Veselia, optimismul si rîsul, luate în doze zilnice zdravene, le vor pastra mintea si trupul sanatoase. Asa cum îsi imagineaza Racul ca se simte, asa se va simti.

Nici un alt semn nu e atît de predispus sa permita gîndurilor negative sa îi provoace afectiuni fizice, asa cum nici un alt semn nu e capabil de asemenea miracole de auto-vindecare precum Racul. Multi nativi ai zodiei sînt gradinari înnascuti si-si vor îngriji plantele cu acelasi devotament cu care-si vor "îngriji" contul bancar. Banii trag la Raci ca fierul la un magnet, iar lor le plac banii si îi vor aduna cu grija. Ei nu sînt mari cheltuitori, ca sa folosim un eufemism. Daca-ti spune ca e lefter înseamna ca a ajuns la ultimele lui doua-trei sute de mii. Pentru el, asta e o situatie disperata. Nimeni nu e mai capabil la administrarea banilor decît lunarul. E expert în acumularea si înmultirea lor, dar nu-l vei vedea aruncîndu-i aiurea pe fereastra. Generozitatea lui e întrecuta doar de precautie. Nu se stie de ce, dar mîncarea reprezinta pentru Raci securitate.

Camara. dulapurile si frigiderul lui trebuie sa fie mereu pline pîna la refuz, fie ca el manînca ce are în ele sau nu. O simpla conversatie despre mîncare îi va aduce o stralucire rumena în obraji, iar discutiile despre foamete si victimele ei îl vor îngrozi pur si simplu. Risipa de hrana e o crima pentru Rac. Poti sa-ti umpli farfuria de cîte ori vrei la masa lui, dar ai grija sa o lasi curatata-luna cînd te ridici de la masa. În ambele sexe ale zodiei exista un puternic instinct matern. Tot timpul încearca sa te îndoape cu mîncare calda sau sa te înfofoleasca pentru a te proteja de frigul de afara. Racii îsi dadacesc prietenii si partenerii de viata si îi supravegheaza cu un ochi protector. E greu de spus ce stîrneste mai puternic emotiile lunarilor: copiii, mîncarea sau banii.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com