calivita

Produse Calivita

calivita

Afectiuni

calivita

Marturii

calivita

Diete         Cosul Dvs. cu Produse Calivita

 

Home calivita Zodiac calivita Zodia Taur

 

Zodia Taur 21 aprilie - 21 mai

Planetele si zodia Taur

 • Planeta guvernatoare: Venus

 • Planeta carierei profesionale: Uranus

 • Planeta dragostei: Pluton

 • Planeta câstigurilor financiare: Mercur

 • Planeta sanatatii si a muncii: Venus

 • Planeta casei si a familiei: Soarele

 • Planeta spiritualitatii: Marte

 • Planeta calatoriilor, a studiilor si a religiei: Saturn

Culorile zodiei Taur: Zodia Taurgalben, galben-portocaliu, nuante de huma
Pietre pretioase caracteristice pentru zodia Taur: coral, smarald
Metale caracteristice pentru zodia Taur: cupru
Ziua cea mai favorabila pentru zodia Taur: vineri


Principalele calitati ale zodiei Taur: loialitate, tenacitate, stabilitate, rabdare
Cea mai puternica dorinta a nativului din zodia Taur: bunastare materiala, confort
Defecte ale nativului din zodia Taur: încapatânare, tendinta de a deveni prea posesiv si materialist

Relatii între zodia Taur si alte zodii

 • Compatibilitate generala foarte buna cu zodiile: Fecioara, Capricorn

 • Compatibilitate generala redusa cu zodiile: Leu, Scorpion, Varsator

 • Compatibilitate foarte buna pe plan profesional cu zodia: Varsator

 • Compatibilitate foarte buna pe plan emotional cu zodia: Leu

 • Compatibilitate foarte buna pe plan financiar cu zodia: Gemeni

 • Compatibilitate foarte buna pentru casatorie si/sau parteneriate cu zodia: Scorpion

 • Compatibilitate foarte buna pentru proiecte de creatie cu zodia: Fecioara

 • Compatibilitate foarte buna pe plan spiritual cu zodiile: Berbec, Capricorn

Personalitatea zodiei Taur

Un Taur autentic gândeste si actioneaza conform realitatii. El îsi cunoaste limitele, iubeste ordinea, este obiectiv, nu amesteca obligatiile cu distractia, este rabdator, rezistent, practic, iubeste muzica si arta si mai ales placerea. Este adeptul naturaletei, al lipsei de complicatii. Este inimos, sociabil si are simtul umorului. Schimbarile nu-i stau în fire. Are nevoie de siguranta. Gândurile si sentimentele lui sunt ghidate de ideea de proprietate, chiar daca este vorba despre cea a partenerului. Daca Soarele este prost aspectat în horoscop, nativul Taur poate fi dominat de dorinta de comoditate si de placeri, dar si de încapatânare, gelozie. Sanatate : În cazul nativului Taur, sunt sensibile gâtul, esofagul, partea superioara a aparatului respirator. Digestia poate fi proasta.

Cum sa recunosti un nativ din Taur

Cele mai bune locuri în care sa cauti un Taur ar fi la o ferma, o banca sau o agentie imobiliara, dar îl vei putea gasi "pascînd" si pe alte terenuri. Ei pot fi ingineri, staruri de cinema, functionari, gradinari, regi si regine, cosari, macelari, brutari si orice altceva. Poti depista întotdeauna un Taur dupa atitudinea lui tacuta, plina de forta. Pîna vei ajunge sa-l cunosti mai bine, cele mai lungi replici ale lui vor fi, probabil, de genul: "Mda", "Nu", "Mersi", "Pa" si deseori "Ntt", adica tot un fel de "Nu". Daca are o puternica influenta din Gemeni, Berbec sau Sagetator s-ar putea sa fie putin mai vorbaret si pasul lui sa aiba un ritm ceva mai saltat. Dar Taurul tipic prefera sa se miste cu precautie si sa vorbeasca putin. Ca si stînca Gibraltarului, are picioarele bine înfipte în pamînt, e stabil si nimic nu-i tulbura linistea. Poti sa arunci apa pe el, sa-i aprinzi chibrite între degetele de la picioare, sa-l izbesti cu pumnii în piept, sa-l fixezi cu o privire hipnotica si furioasa sau sa urli la el din toti plamînii. Taurul nu se va misca nici un centimetru.

O data ce a luat o hotarîre, el îsi încruciseaza bratele cu calm si-si propteste calcîiele în pamînt. Îsi scoate în afara barbia destul de proeminenta, îsi umfla narile, lasa urechile pe spate si... s-a terminat. Taurul va da rareori navala sa te calce pe bataturi. El nu vrea decît sa fie lasat în pace. Nu-l deranja si va fi multumit. Piseaza-l la cap si se va încapatîna într-ale lui. Îmbrînceste-l de la spate, tachineaza-l prea mult si fii pregatit sa-i suporti furia violenta. Pot trece luni si ani la rînd în care va da dovada de perfecta stapînire de sine si control, mirosind panselutele în timp ce ignora agitatia si zgomotul din jur. Apoi, într-o zi ca oricare alta, cînd nimeni nu se mai asteapta la asta, vreun nesimtit va arunca în paharul lui ultima picatura, cea care-l va face sa dea pe afara. Fugiti din calea Taurului cît puteti de repede daca vreti sa scapati cu viata! Temperamentul taurin e rareori scos la iveala, dar cînd o astfel de persoana se înfurie poate distruge totul în calea sa, chiar si pe nativii din Scorpion. Poate ca ar fi mai corect sa spunem "demoleaza" în loc de "distruge". S-ar putea sa treaca ceva timp pîna cînd norii de praf se vor risipi dupa un astfel de atac si se va reinstaura linistea.

Unii Tauri au un asemenea autocontrol încît nu au astfel de izbucniri decît o data sau de doua ori în întreaga lor viata. Chiar si cei mai temperamentali nu vor erupe decît cel mult o data sau de doua ori pe an. Totusi, cel mai întelept ar fi sa tineti minte ca Taurul nu se enerveaza si nici nu se înfurie doar un pic. Daca incidentul e suficient de important ca sa-i zguduie emotiile de obicei placide, asteapta-te la furie oarba, nu la o mînie obisnuita. De aceea, înainte sa faci cu ochiul unei femei, ar fi bine sa afli care e ziua de nastere a barbatului care o însoteste. Multi barbati nascuti sub semnul Taurului pot semana putin cu un taur, iar femeile nascute în acest semn vor avea un vag, intangibil aer bovin. Privirea femeii Taur e senina si umeda, dar clara. Se misca gratios, indolent, dar miscarile ei vor sugera o forta ascunsa. La barbati, gîtul e deseori gros, musculos, umerii, pieptul, spatele sau toate trei sînt late si puternice. Tot trupul acestor persoane e bine proportionat, fie el scund sau înalt. Urechile sînt de obicei mici si apropiate de cap. Cand mananca, mesteca încet si de obicei au digestie excelenta. Nu e cazul tuturor, dar multi Tauri au parul cret sau ondulat, de obicei închis la culoare, ca si pielea si ochii lor.

Chiar si exceptiile blonde, cu ochi albastri si piele alba, nu vor sugera privitorului fragilitate, nici fizica, nici de caracter. Bineînteles, nu te poti astepta ca toti acesti oameni sa arate ca taurul Ferdinand sau vacuta Elsie. E adevarat ca deseori au corpuri mari, generoase, cu dimensiuni variind de la musculos la dolofan sau chiar gras. Dar e bine sa stii sa-i recunosti si pe cei slabi, precum Fred Astaire, Bing Crosby sau Gary Cooper. Nu te lasa indus în eroare de picioarele zburatoare ale lui Astaire, sau de farmecul lui aerian, ca de Geaman. Oricine a fost apropiat al marelui dansator spune ca era imposibil sa-l convingi sa mearga unde nu voia, sau sa faca ceva ce nu avea chef sa faca. Taurul e puternic atras de sexul opus, dar nu e genul care sa vîneze placerile, de orice fel ar fi ele. Prefera sa atraga oamenii catre el. De ce si-ar risipi el energia alergînd dupa ei pe cîmpii? Pasivitatea e comportamentul lor tipic. Ei prefera de o mie de ori sa primeasca plini de ospitalitate musafiri la ei acasa, decît sa se deranjeze sa faca vizite. Efortul necesar pentru obtinerea unei popularitati sclipitoare nu îi sta în fire Taurului. Daca vrei, poti sa-l suni oricînd, el îti va fi întotdeauna la dispozitie.

Fa primul pas într-o idila sau prietenie si el ti se va alatura, daca îl intereseaza subiectul. În plus, va sti sa se poarte cu tine în ambele cazuri, ceea ce e rareori adevarat la zodiile mai vivace si gregare. Taurul îsi face rareori griji si nu e genul care sa se dea cu capul de pereti sau sa-si roada unghiile. Uneori se mai bosumfla sau devine mohorît cînd nu-i convine ceva, dar nu e genul nervos, stresat. Prin natura lui e un stoic si nimic nu-l va face sa se abata de la ritmul lui. Nativii acestei zodii sînt oameni de casa. Nu prea exista Taur care sa nu adore sa se rasfete în propria lui casa si sa se relaxeze într-un mediu confortabil, familiar. Schimbarile îl supara (cu exceptia cazului în care are ascendent în Gemeni, Sagetator sau Varsator). Daca Taurul pe care îl cunosti nu are propria lui locuinta, poti fi sigur ca viseaza sa aiba una cît de curînd. E o personalitate terestra, iar dragostea de pamînt se va manifesta mai devreme sau mai tîrziu. Daca e nevoit sa traiasca într-un apartament de bloc va avea probabil ladite la geamuri, pline cu flori si verdeata. Cand larma orasului ameninta sa îi invadeze spatiul personal, nativul însfaca rapid undita si pleaca spre un loc pastoral, linistit, unde se va relaxa pîna cînd lumea nu i se va mai parea asa dezlantuita.

Daca nu are nici ladite cu flori, nici undita, se va ocupa de afaceri imobiliare, ceea ce îi va da ocazia sa mai iasa din cînd în cînd spre verdele periferiilor. El are întotdeauna o legatura cu pamîntul, oricît de îndepartata, fie ca pierde vremea pe lînga pistele de atletism, fie ca iese duminica în parc, fie ca sta la o bere în natura. Taurul are în general o sanatate perfecta si o constitutie puternica. Nu poate fi trîntit la pat cu una cu doua, dar cînd asta se întîmpla îsi revine greu, mai ales din cauza refuzului lui încapatînat de a asculta sfaturile doctorului. Nu-l ajuta prea mult nici neîncrederea lui înnascuta fata de optimism si optimisti. Zonele sensibile la accidente si infectii sînt: gîtul, picioarele, gleznele, organele de reproducere, spatele si sira spinarii. Racelile banale degenereaza deseori în laringite si faringite, iar pasiunea taurina pentru bautura, dar mai ales mîncare, poate provoca probleme cardiace, circulatorii, poate cauza aparitia varicelor si a altor afectiuni cronice. Totusi, majoritatea nativilor pot ramîne în timp mult mai sanatosi decît noi, ceilalti, daca evita obezitatea, letargia si infectiile renale. Una dintre principalele cauze ale maladiilor de care ar putea suferi un Taur e lipsa aerului curat si a miscarii, lucru pe care îl va nega deseori cu încapatînare. Si daca tot vorbim despre încapatînare, ar fi bine sa stii ca n-are nici un rost sa-i spui unui nativ din Taur ca e încapatînat. În mintea lui nu se crede deloc îndaratnic, ci rabdator. Nu e capos, ci rational si ferm.

Nici în ruptul capului nu poate întelege de ce îl judeca oamenii atît de nedrept. Adevarul e ca acest personaj e cît poate fi un om de încapatînat fara a se transforma într-un bloc de piatra. Atît barbatii cît si femeile tin la fel de mult la locurile lor pe cît tin la opiniile lor. Un sot Taur va refuza sa-si însoteasca nevasta în vizita la un prieten, daca acesta nu are scaune confortabile. Poate ea sa stea si-n cap, el nu va merge. O femeie Taur careia nu-i plac amicii sotului pur si simplu nu va vorbi cu ei. Totusi, mîndria cu care vorbesc acesti nativi despre rabdarea lor e pe deplin justificata. Multi poarta poveri emotionale si fizice ani în sir, fara sa se plînga. Cu cît se acumuleaza mai multe necazuri, cu atît mai multa forta gaseste Taurul în interiorul sau pentru a putea suporta. Loialitatea si devotamentul fata de familie si prieteni depasesc deseori orice întelegere. Multi barbati si femei nascuti sub acest semn ar merita medalii pentru curajul sub lovituri ale soartei care ar fi doborît demult pe altii, nascuti sub alte semne. Trebuie deci sa recunoastem taria de caracter a Taurului. Dar tot încapatînat e! Foarte putine lucruri îi pot tulbura apetitul.

Taurul poate mînca orice, de la ardei iuti la prajitura cu ciocolata si frisca, muraturi si napi, toate în decursul aceleiasi mese, fara sa dea semne de jena stomacala. Fripturile sînt favoritele lui si adora sa manînce ramasitele de la mesele anterioare. Daca-i mai pui si o cana cu vin în mîna, parca-l vezi pe regele Henric al VIII-lea înfulecînd fericit la banchetele lui îmbelsugate. Desigur, un ascendent în Fecioara îl poate trece pe Taur pe o dieta de morcovi cruzi, salata verde si suc de prune. Umorul celor nascuti în aceasta zodie e axat mai mult pe comedia burlesca, gagurile fizice. Multi dintre ei nu gusta satira subtila, dar rîd cu lacrimi cînd cineva aluneca pe o coaja de banana sau primeste o placinta cu frisca în fata. Simtul umorului este la ei cald, terestru, jucaus, generos, amintind de Falstaff. Acesti oameni sînt extrem de rar capabili sa fie razbunatori sau cruzi. Un fapt interesant e ca multi tauri cruzi aveau la nastere multe planete în Berbec.

Cele doua semne nu par sa dea o combinatie prea placuta, iar Hitler e un exemplu graitor în acest sens. În legatura cu situatia financiara, Taurul se desparte rareori de banii lui. Nu fiecare nativ e milionar, dar nu vei vedea prea multi dintre ei stînd la coada pentru supa la cantina saracilor. Nativului îi place sa construiasca imperii încet, dar sigur. În mod bizar, Taurului îi place sa acumuleze si putere, nu numai bani, dar numai pentru placerea senzuala de a o detine. De multe ori, ei înmîneaza frîiele conducerii subordonatilor. De ce si-ar bate el capul sa traga toate sforile? Sant destui Capricorni si Raci care sa faca asta, în timp ce el trage un pui de somn, adulmeca margaretele sau soarbe din ochi fetele. Îi e suficient sa stie ca toata lumea e constienta cine e stapînul pasunii. Mai devreme sau mai tîrziu, banii vor veni catre Taur si acolo vor ramîne. El îsi pretuieste banii si familia, dar nu e zgîrcit. Inima lui generoasa si buzunarele sînt larg deschise pentru prietenii adevarati aflati la necaz.

Meniu
Home
produse calivita
Produse Calivita
produse calivita
Afectiuni
produse calivita
Marturii
produse calivita
Terapii naturiste
produse calivita
Diete & Cure
produse calivita
Frumusete
produse calivita
Plante medicinale
produse calivita
Sarcina
produse calivita
Gastronomie
produse calivita
Expert
produse calivita
De retinut
produse calivita
Dictionare
produse calivita
Zodiac
produse calivita
Harta site
produse calivita
Contact

 

[Produse Calivita] [Afectiuni] [Marturii] [Terapii naturiste] [Diete & Cure] [Frumusete] [Plante medicinale]

 [Sarcina] [Gastronomie] [Expert] [De retinut] [Dictionare] [Zodiac] [Harta site] [Contact] [Cum Comand]

cautare personalizata
2005 - 2013 Sanatateata.com